
Peter Bedoire – Mat och Dryck
Mercier Brut
Extremt fräsch med toner av päron och gröna äpplen i mängder! Man nästan översköljs av den friska och extremt smakrika fräschören. Perfekt till den varma sommardagen. I studion körde vi en lättbakad pilgrimsmussla med granité på gröna äpplen. De iskalla äpplena satt som en skräddarsydd långhandske till bubblet i glaset. Fantastiskt!
Mercier är ett av de äldst etablerade vinhusen i Épernay och de ursprungliga rättighetsinnehavaren till namnet Dom Pérignon. Rättigheterna såldes till Moët et Chandon 1927 och jag misstänker att det var här någonstans som ödet avgjordes att Moët skulle komma att bli ett av de mest kända vinhusen i världen, medan Mercier förblev lite mer av ett lokalt fenomen. Jag hade en förundrad studiobesökare med stort Champagneintresse vid vår senaste Champagneonsdag som utbrast: “Jag trodde inte att man kunde få tag på Mercier utanför Épernay!!!”
Visst kan man det. Finns att beställa på Systembolaget för 267 kr (77320)
Peter Bedoire
Restaurangchef NOGA Matstudio
Mat- & dryckestedaktör Mygatemagazine.se
redaktionen@mygatemagazine.se