Sofia Henriksson
Små löjromspizzor med Västerbottensost®
Laga Sofia Henrikssons löjromspizzor.
1 pizza
Ugn 250 grader varmluft/grill
1 st pizzadeg, antingen färdigköpt hos favoritpizzerian eller enligt detta recept
150 g färskost
2 dl Västerbottensost®
1 dl créme fraiche
100 g löjrom
1 äggula
1/2 rödlök
1 knippe gräslök
1 msk zest från en citron
Svartpeppar
Gör så här:
1. Blanda färskost och nästan all ost (spara lite till topping) till en kräm. Dela degen i små bollar och kavla ut alla till små pizzor och lägg på en plåt. Toppa med krämen, spar gärna en fin liten pizzakant.
2. Grädda sedan i ugnen 250 grader eller mer varmluft/grill i 6 minuter ungefär, du får ha lite koll utanför.
3. Blanda sedan löjrom och äggula för att få en krämig och härlig löjrom. Finhacka rödlöken och hacka gräslöken.
4. Toppa pizzorna med några klickar creme fraiche, löjrom, gräslök, rödlök och zest från citronen. Tillsist lite extra Västerbottensost och lite nymald svartpeppar.
Sofia Henriksson är en smaksäker matkreatör och vinnare av Sveriges Mästerkock 2020.
Receptet kommer från Västerbottenost