Smashed Broccoli
Smashed Broccoli med Quattrocento komponerat Linnéa Seidel
Du kommer inte vilja äta broccoli på något annat sätt efter att ha testat det här receptet på Smashed
Broccoli med en enkel yoghurtdipp. Vi toppar broccolin med basilika, salvia, vitlök samt mängder av
Granarolo Quattrocento Grovriven. Perfekt som tilltugg eller som en del av middagen.
Tillagning: 30 minuter
4 portioner
- 2 broccolihuvuden
- 1 Granarolo Quattrocento Grovriven, á 85 g
- olivolja
- salt
- 2 vitlöksklyftor
- färsk salvia
- färsk basilika
Yoghurtdipp- 2 dl naturell yoghurt
- 1/2 citron, saften
- 1 msk olivolja
- flingsalt
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär broccolibuketterna från stammen.- Koka mjuka i lättsaltat vatten.
- Häll av vattnet och låt dem ånga av ordentligt.
Klä en plåt med bakplåtspapper.- Lägg ut broccolibuketterna och platta till dem med ett glas, lägg en
bit bakplåtspapper mellan glaset och broccolin så fastnar de inte.- Toppa broccolin med olja, salt, finhackad vitlök och örter.
- Avsluta med ett rejält lager Granarolo Quattrocento Grovriven.
Rosta i ugnen tills osten smält och fått fin färg, cirka 15 minuter.
Blanda ihop alla ingredienser till yoghurtdippen och servera till din smashade broccoli.
Buon Appetito!