Bjud på en Korean BBQ Burger
Korean BBQ Burger med koreansk gurka och snabblagad kimchi
Burgare tröttnar man aldrig på men om du vill prova en ny twist ska du testa Korean BBQ
Burger. En smakrik burgare som serveras med spännande koreanska tillbehör.
Ingredienser, 4 portioner
500 g grovmalen högrevsfärs
1,5 msk Santa Maria Korean BBQ-krydda
1,5 msk rapsolja
4 st bugarbröd
4 skivor tomat
Majonnäs
Salladslök
- Forma burgare av färsen och krydda med Korean BBQ-krydda innan stekning.
- Grilla eller stek burgarna i rapsolja på hög värme, ca 3 minuter per sida.
- Rosta burgarbröden.
- Montera burgaren: Lägg kimchin på brödet, därefter tomat och burgaren. Toppa
med gurka, majonnäs och salladslök.
Koreansk gurka:
300 g gurka
1 st salladslök
1 tsk Santa Maria Korean BBQ-krydda
1 msk vita sesamfrön- Skiva gurka och salladslök tunt och blanda med Korean BBQ-krydda och
sesamfrön.
Snabblagad kimchi:
500 g kinakål
5 tsk Santa Maria Korean BBQ-krydda
1 tsk vinäger
2 tsk majsolja- Skär kålen i strimlor, lägg i en skål.
- Krydda med Korean BBQ-krydda, vinäger och olja.
- Massera kålen och låt stå 5 minuter före servering.