• VIN – GASTRONOMI – DRYCK
  • KOCKEN TIPSAR
  • MAT/DRYCK
  • RESOR
  • KONTAKTA OSS
  • HEM
  • TIPSA REDAKTIONEN
Mygate Magazine
  • HEM
  • SÅ MATCHAR DU VIN TILL MATEN
  • MAT/DRYCK/RECEPT
    • RECEPT
    • VIN – GASTRONOMI – DRYCK
    • MATCHA MAT & DRYCK
    • PONTUS KARÉN MAT & DRYCK
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • REDAKTIONSBLOGGEN
  • KOCKEN TIPSAR
    • Tareq Taylor
    • Christin Kashou – Vinnare av Sveriges mästerkock 2021
    • Jennie Walldén
    • MATTIAS LARSSON
    • Frida Ronge
    • Filip Poon
    • Zeina Mourtada
    • Thomas Sjögren
    • Sebastian Gibrand
    • Erik Videgård
    • FILIP FASTÉN
      • Jens Dolk
    • SOFIA HENRIKSSON
    • JESSICA FREJ
    • PERNILLA WAHLGREN
  • NYHETER
  • KONTAKTA OSS
  • RESEREPORTAGE & RESTIPS

Matcha mat & dryck

Karibisk kräftskiva Edin Dzemats Foto: Toki Drobnjacovic

Så matchar du vin till maten

Vi ger dig tips på dryck och mat i kombination.

Receptet på mat matchat med Tullamore D.E.W komponerat – Edin Dzemats  hittar du nedan. 


Annons

Små löjromspizzor med manchego

Posted: maj 27, 2022

Små, underbart goda löjromspizzor som är perfekta att servera som tilltugg på festen. INGREDIENSER 12 små pizzor Pizzadeg 25 g jäst 0,5 tsk salt 1 tsk socker 0,5 dl olivolja 1,5 dl vatten 3 dl vetemjöl PS Du kan också använda färdig pizzadeg, för ett snabbare resultat! Topping 1 dl crème fraiche 2 dl riven…

0 comments

OSTRON MED PICKLAD FÄNKÅL OCH KÖRVELOLJA

Posted: maj 20, 2022

INGREDIENSER 4 pers 4 st ostron 1 liten fänkål 1 dl socker 1 dl vitvinsvinäger 2 dl matolja 50 g färsk körvel 50 g spenat GÖR SÅ HÄR Blanda socker och vinäger. Hacka fänkålen fint för hand eller i en matberedare. Vänd ner i socker-vinägerlösningen och låt dra i ca 2 timmar. Värm oljan till…

0 comments

Mozzarellasallad med fänkål och lakritsvinägrett komponerat Sandra Mastio med vinmatchning

Posted: maj 16, 2022

Mozzarellasallad med fänkål och lakritsvinägrett 1 – 2 pers15 min 1 färsk buffelmozzarella1 knippe röd mangold1 fänkål1 pkt hallon1 näve rostade bondbönorFärska örter som basilika och krasse Lakritsvinägrette3 msk olivolja, extra virgin, gärna blommig och fruktig1 msk balsamvinäger1 msk vatten½ tsk ljust lakritspulver½ tsk salt½ tsk nymalen svartpeppar ÖrtoljaStjälkarna från örterna och fänkålen1 dl rapsolja½…

0 comments

Klassisk skagenröra och Anjovismarinerad sejrygg med brynt smör och gubbröra av Nils Molinder

Posted: maj 12, 2022

Stjärnkocken Nils Molinder delar med sig av två recept som matchar perfekta till Snälleröds ekologiska snapsar. Midsommar är Sveriges sommarfest och det är då sommaren börjar på riktigt. I samband med en av snaps-säsongens absoluta peakar har Snälleröds re-lanserat sommarens roligaste blandpaket med småflaskor av ekologiska snapsar i ny design. Olika smaker kräver olika snapsar…

0 comments

Stekta pilgrimsmusslor med god ört- och äppelsallad

Posted: maj 11, 2022

Stekta pilgrimsmusslor med ört- och äppelsallad inlagda granatäppelkärnor samt hasselnötter. Genom att lägga in granat äppelkärnorna i 1-2-3-lag så tar man ner fruktigheten som då harmoniserar med fruktigheten i cidern. Genom att garnera med äpple så framhävs äppelbasen i cidern. 4 SMÅRÄTTER 12 st pilgrimsmusslor 1 klick smör till stekning Timjan vitlök och röd chili…

0 comments

Recept på Chilimajonnäs av Edin Dzemat

Posted: maj 8, 2022

Edin Dzemat Chilimajonnäs 3 äggulor3 teskedar senap3 teskedar vitvinsvinäger8–10 dl matolja1 tsk chilipulver alt. färsk chili efter smakSalt Gör så här: Vispa ihop äggulorna med senap och vitvinsvinäger.Vispa försiktigt ner oljan, först långsamt i en tunn stråle och öka sedan takten när det binder.Majonnäsen är klar när den är krämig i konsistensen.Tillsätt chilipulver alternativt färsk…

0 comments

Räktoast med fänkålssallad med dryckesmatchning

Posted: april 26, 2022

Bjud på en lyxig räktoast. Perfekt till förrätt som en aptitretare innan middagen.  Ingredienser: Tillagningtid: 20 min Antal personer: 4 1 st fänkål, tunt skivad, använd gärna mandolin 2 cl pressad citron 3 msk kallpressad rapsolja 400 g handskalade räkor 15 dillvippor, finfördelade 4 st skivor levainbröd 2 msk tomatpuré, av bättre sort nymald svartpeppar…

0 comments

Laga Jill Johnsons Cowboy kisses

Posted: april 24, 2022

Antal Portioner: 6-8 portioner Du behöver: 20 ekologiska jätteräkor 5 skivor bacon 2-3 chilifrukter Olivolja Flingsalt och nymalen svartpeppar efter smak Gör så här: Skala räkorna om de inte redan är skalade. Dela baconet först rakt av på mitten och sedan varje del i två horisontella långa strimlor så att du får 20 strimlor. Dela…

0 comments

Grön sparris med varmrökt laxkräm komponerat Tareq Taylor med vinmatchning

Posted: april 22, 2022

Grön sparris med varmrökt laxkräm 4 PortionerIngredienser:8-12 st sparrispotatis eller delikatesspotatis3 st schalottenlök2-3 msk kallpressad rapsolja3 tsk äppelcidervinäger3 st äggca 100 g varmrökt lax2 msk äppelcidervinäger2 ½ dl solrosoljasaltca 20 st grön sparris½ dl hasselnöttergräslök Till garnering:1 msk stenbitsromfärsk dillsmörgåskrasse Gör så här: Koka potatisen i lättsaltat vatten. Skala och skiva schalottenlöken tunt. Fräs löken…

0 comments

Rödkålssallad med apelsin, feta och granatäpple med vinmatchning av Jill Johnsson

Posted: april 21, 2022

Ingredienser: 4 portionerCirka 500 g rödkål3 apelsiner1 granatäpple3 msk honung1 msk dijonsenap1-2 tsk repad färsk timjan + extra till dekor1 dl apelsinjuice2-3 msk olivolja150 g fetaSalt och nymalen svartpeppar Gör såhär: • Strimla rödkålen fint och häll över i en bunke. Pressa överen av apelsinerna. Krama kålen lite lätt med händerna ochblanda runt.• Skär bort…

0 comments

Recept på Karibisk sallad av Edin Dzemat

Posted: april 19, 2022

Karibisk sallad 300 g lila spetskål100 g skivad och skalad ananas2 röda paprikor2 cl citronsaft av lime50 g strimlad vårlökFärsk koriander Gör så här: Strimla alla grönsaker fint.Skär ner ananasen i tunna skivor.Toppa med koriander och avsluta med limejuice. Smaka av med salt och peppar. Fler recept av Edin Dzemat i samarbete med Tullamore D.E.W. XO Caribbean…

0 comments

Vinerna som balanserar påskens alla smaker

Posted: april 14, 2022

Påsken stundar och med det kommer den klassiska svenska högtidsmenyn. Det innebär en rejäl blandning av olika smaker, såväl sött som salt Så hur bör du tänka när du ska matcha vin med alla de olika smakupplevelserna? The Wine Company tipsar dig nu om alternativen som passar utmärkt till de typiska påsksmakerna. Under påskhelgen står…

0 comments

LAMM BARBECUE – ”RAS EL HANOUT” – haricahgrönsaker, spenatfetaostcreme och bakad potatis

Posted: april 12, 2022

INGREDIENSER 4 personer – varmrätt 4 st lammrostbiff 2 msk ras el hanout (marockansk kryddblandning som bl a finns under varumärket Santa Maria) 4 vitlöksklyftor 1 citron 1 dl olivolja 1 msk haricha (harissa) 1,5 dl majonnäs 2 msk creme fraiche 100 g morötter 150 g haricots vert 100 g rotselleri 100 g gulbeta 75…

0 comments

Förträffliga drycker till påsken!

Posted: april 12, 2022

Dagarna blir längre och varmare, och påsken närmar sig! Vi har samlat några favoriter till påskmaten – och till andra av vårens festligheter. Mousserande:Loxarel A Pèl Classic Penedès Brut Nature Reserva, 750 mlProducent: Masia can Mayol SL │ Ursprung: Classic Penedès, Spanien │ Artikelnummer: 7470-01 │Druva: Xarel-lo, Macabeu, Chardonnay│ Alkoholhalt 13% │ Sockerhalt <3 gram/liter…

0 comments

LÖJROM PÅ KRISPIG SURDEG AV TOM SJÖSTEDT, ÅRETS KOCK 2008

Posted: april 12, 2022

INGREDIENSER Räcker till 12 stycken tilltugg    Surdeg 200 g rågmjöl 200 g vatten 100 g vetemjöl 400 g fritösfett/matolja Topping 1 dl smetana 300 g löjrom 1 kruka körvel 1 rödlök 1 citron 1 msk strösocker Svartpeppar Olivolja GÖR SÅ HÄR SurdegOBS! Surdegen görs i förväg, men har man inte hunnit med det, finns den…

0 comments

Pizza Bianca med rostad palsternacka och piemontesisk ost komponerat Sandra Mastio med vinmatchning

Posted: april 4, 2022

Sandra Mastio har tagit fram ett ljuvligt recept på vit pizza med rostad palsternacka, endiver och piemontesisk ost som passar utmärkt till ett glas barbera. Sandra Mastio, känd från Sveriges Mästerkock och den egna pizzarestaurangen Mastio. Pizzadeg: Ingredienser 4 g jäst 1080 g kallt vatten 1360 g Tipo 00-mjöl (siktat vetemjöl, t.ex. Ramlösa Kvarn) 340…

0 comments

Luigi di Grasso med själ och hjärta i Piemonte x MASTIOs Pizzadeg och recept på Pizza Bianca

Posted: mars 30, 2022

Anora lanserar Luigi di Grasso, en serie utvalda viner från kvalitetsområdet Piemonte i norra Italien. Vinerna riktar sig till den vinintresserade konsumenten och håller en italiensk avslappnad stil och elegans. Till lanseringen erbjuder Luigi di Grasso tre olika kvalitetsviner som passar till en bred palett av maträtter och tillfällen: en Barbera, en Langhe Nebbiolo och…

0 comments

Ostron mignonette x Champagne Taittinger Vintage

Posted: mars 24, 2022

Till 4 portioner 1 liten bananschalottenlök 1 dl rödvinsvinäger 1 krm strösocker 1 msk färskpressad citronjuice ½ krm salt Nymald svartpeppar 8 ostron Till Servering: Färsk citron Ev oxalisblad för garnering Gör så här: Skala och finhacka schalottenlök. Blanda finhackad schalottenlök, vinäger och socker i en skål, smaka av med färskpressad citron, salt och nymald…

0 comments

HOLLANDAISEGRATINERAD HUMMER

Posted: mars 23, 2022

INGREDIENSER 4 pers 2 humrar 3 dl hollandaisesås 1 dl vispad grädde 1 dl riven Manchegoost 1 citron, skuren i 4 klyftor GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 200 C. Dela humrarna, ta köttet ur skal och klor och grovhacka det. Blanda hollandaisen med den vispade grädden. Rör sedan ner hummerköttet.  Fyll hummerskalen med hummerröran…

0 comments

SNABBMARINERAD LAX MED BRYNT SMÖRCITRONETTE

Posted: mars 22, 2022

Matcha med: Vintips: Cantina Zaccagnini dal Tralcetto Pecorino INGREDIENSER 250 g laxfilé gärna Fröyalax4 dl färska blandade örter t ex dill, krasse, ärtskott75 g brynt smör1 citron gärna ekologisk, skalet av1 tsk Limoncello eller pressad citron1 msk gräslök skuren i ringar10 rädisor tunt hyvlade4 st Cantuccini skorpor1 tsk torkad Grano Padano-ostSalt och svartpeppar från kvarn. GÖR…

0 comments

Tortillachips med kronärtskocka, solrosfrön och krasse med dryckesmatchning

Posted: mars 18, 2022

Festmat! Perfekt som tilltugg eller mingelmat på buffébord.  Tillagningstid: 15 min Antal: 10 stycken Ingredienser: 1 burk kronärtskockshjärtan 1 tsk pressad citron 15 basilikablad 1 tsk dijonsenap 100 g philadelphiaost salt och peppar 10 små vetetortilla olivolja 1 dl rostade solrosfrön krasse Gör så här: Mixa kronärtskocka, citron och basilikablad till en puré, rör ner…

0 comments

Lyxig löjromsservering med brynt smörsmetana och potatiskrisp

Posted: mars 16, 2022

Lyxigt löjroms-tilltugg, perfekt till alla festligheter. Servera gärna med ett glas champagne! Pysslet i denna maträtt är att fritera potatisen mästerligt, följ receptet noga så kommer det att gå galant och avsluta med att garnera godsakerna efter tycke och smak. Löjrom må vara en exklusiv råvara, men den är dryg och blir det något kvar…

0 comments

Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré med dryckesmatchning

Posted: mars 15, 2022

När man vill imponera på gästerna ska man bjuda på detta recept. Den krämiga såsen är pricken över i:et och middagen avnjuts som bäst med ett fruktigt och aromatiskt vin. Tillagningstid: 40 minuter, 4 personer Ingredienser: PURÉ 500 gr jordärtskockor, skalade 500 gr mandelpotatisar, skalade 50 gr smör 1,5 dl grädde salt och vitpeppar SÅS 25…

0 comments

GAMBAS A LA PLANCHA MED ÖRTAIOLI OCH VITLÖKSBRÖD

Posted: mars 12, 2022

INGREDIENSER 4 pers 12 gambasräkor (alt tigerräkor) med skalen kvar 50 gr chorizo, finstrimlad 6 skalade, finhackade vitlöksklyftor. (Spara litet till aiolin) 2 msk gräslök, finskuren1 dl finhackad dill Aioli GÖR SÅ HÄR Örtkryddad aioli: Smaksätt aioli (köpt eller hemgjord) med litet av den finhackade dillen och gräslöken samt litet pressad vitlök. Stek räkorna i olja…

0 comments

OXTARTAR MED SYRAD GRÄDDE, LÖJROM, GRÄSLÖK, RÄDISOR & POTATISCHIPS

Posted: mars 7, 2022

FESTMAT! OXTARTAR MED SYRAD GRÄDDE, LÖJROM, GRÄSLÖK, RÄDISOR & POTATISCHIPS AV VIKTOR WESTERLIND INGREDIENSER Oxtartar 200 g oxfilé, biff eller innanlår 3 msk créme fraiche 2 tsk citronsaft Garnityr 24 st potatischips, lättsaltade 100 g löjrom, gärna från Kalix 3 msk skuren gräslök 6 st rädisor 1 msk olivolja GÖR SÅ HÄR Använd bara kött…

0 comments

Ceviche på torsk med ananas och wasabimajonnäs

Posted: mars 5, 2022

Ceviche med spännande tropiska smaker. 4 SMÅRÄTTER 200 g färsk torsk 100 g ananas 4 tomater ½ gurka 2 st salladslökar 1 st röd chili 1 litet knippe koriander 1 citron 2 lime 1 msk olivolja 1 dl majonnäs 1 msk wasabi SÅ HÄR GÖR DU Tärna torsken i små kuber. Pressa citron och lime…

0 comments

GRILLAD TORSKRYGG MED TRYFFLAD PALSTERNACKSPURÉ, FRUKTSALSA OCH ÖRTSMÖR

Posted: mars 3, 2022

INGREDIENSER Tryfflad palsternackspuré 600 g palsternacka 3 dl vispgrädde 1 dl vatten 1 tsk tryffelolja 1 tsk äppelcidervinäger Salt, svartpeppar Fruktsalsa 1 grönt päron 1 persika 75 g fänkål 1/2 citron 1/2 nätmelon (ca 250g) Örtsmör med mandel 25g mandlar (ca 1 dl) 1 dl färska, hackade örter (ex libbsticka, persilja, gräslök och dill) 100g…

0 comments

Johan Jureskogs ”Hamburgare Choucroute Garnie” med vintips

Posted: mars 2, 2022

Hamburgare brukar traditionellt sett paras ihop med rött vin eller öl för att stå emot de kraftfulla smakerna från köttet och tillbehören. Öl kan dock bli väldigt mättande tillsammans med kraftigare rätter medan rött vin i sin tur kan upplevas som tungt en varm sommardag. För de som hellre skulle vilja avnjuta ett friskt glas vitt…

0 comments

SLIDERS MED KVALBURGARE OCH TRYFFELBRIE AV THOMAS SJÖGREN

Posted: mars 1, 2022

INGREDIENSER Recept till 12 stycken små burgare Briochebröd 25 g jäst 1 dl mjölk 1 ägg 1 tsk socker 3 dl mjöl 1 ägg, uppvispat, till pensling 1 tsk salt Kalvburgare 600 g kalvfärs 100 g smör 150 g tryffelbrie 1 rödlök 100 g machésallad GÖR SÅ HÄR Blanda mjölk, jäst och socker i en…

0 comments

LAMMRACKS MED SVAMPPAELLA

Posted: februari 17, 2022

Bjud dina gäster på lamm i veckan. INGREDIENSER 800 g lammracks Salt, peppar Timjan, rosmarin (torkad) Smör Paellan Olivolja 4 dl aviorioris 2 schalottenlökar, skalade, hackade 200 g champinjoner (skivade, ev delade) 200 g ostronskivling (skivade, ev delade) 2 dl torrt vitt vin 5 dl grönsaksbuljong 2 msk soltorkade tomater, hackade 75 g smör GÖR…

0 comments

Fireball laddar upp för Super Bowl Sunday med recept från svenska matkreatörer

Posted: februari 11, 2022

I USA laddar man nu för Super Bowl Sunday då finalmatchen i NFL sänds med närmare 100 miljoner amerikaner bänkade framför TV:n. Tillsammans med Fireball har matkreatörerna Micke Gustafsson, Dagge Waldenström och Lasse Kartby tagit fram recept som inspirerats av rätter som äts i USA under sändningen. Den andra söndagen i februari spelas finalen i…

0 comments

PATANEGRALINDAD, SALVIAKRYDDAD GRISRYGG, PASTA OCH SÅS MED TOMAT OCH PHILADELPHIAOST

Posted: januari 31, 2022

INGREDIENSER 4 pers 800 g grisrygg (benfri kotlettrad) 8 skivor patanegraskinka 5 blad färsk salvia 3 msk smör 500 g färsk pasta 1 ask Philadelphiaost 2 msk grädde 2 msk soltorkad tomat, grovhackad Salt, peppar Ruccolasallad GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 150 C. Putsa grisryggen fri från senor. Linda in den i patanegraskina och…

0 comments

ÖRTGLAZAD LAMMROSTBIFF – med kall matvetesallad med rödbetor och getostsås med rosmarin

Posted: januari 25, 2022

INGREDIENSER 4 personer Lammrostbiff: 500 g lammrostbiff 1 kvist färsk rosmarin 10 – 15 färska myntablad 2 msk flytande honung ½ msk salt 2 msk balsamvinäger Matvetesallad: 8 små rödbetor med blast 1 dl valnötter 2 dl matvete 1 msk olivolja ½ msk balsamvinäger Getostsås: 2 dl crème fraiche 150 g getost utan kant 1 kvist…

0 comments

FLANKSTEK, SALLAD MED GETOST, GRILLADE APRIKOSER & FRIES PÅ SÖTPOTATIS

Posted: januari 24, 2022

INGREDIENSER För 4-6 personer 1 kg flankstek eller picania (rostbifflock med kappa) 2 msk salt 2 krm peppar 1 dl snabbglace, se nedan 4 aprikoser eller persikor 2 msk mangochutney 200 g getost 200 g ruccolasallad 1 dl rostade valnötskärnor 100 g blandsallad, frisse, rosé Snabbglace Enkel men god hemlagad glace som slår alla färdigköpta, den…

0 comments

BAKAD KUMMEL MED RÄKOLJA, SPETSKOL OCH VITVINSSÅS SPÄNNANDE OCH SMAKRIK FISKRÄTT SOM ANDAS VÄSTKUSTEN

Posted: januari 16, 2022

INGREDIENSER 4 Personer Kummel och räkor 600 g kummelrygg 300 g räkor 1 msk tomatpuré 2 dl matolja Spetskål och blomkål 1 st spetskålshuvud 1 st blomkål 1 ask blomsterkrasse 100 g smör Vitvinssås 2 st scharlottenlök 1 st vitlöksklyfta 1 st palsternacka 3 dl vitt vin 3 dl vispgrädde 2 dl fiskfond GÖR SÅ HÄR…

0 comments

FLÄDERGRAVAD LAX MED POTATISKAKA OCH BUBBLIGA GURKKULOR

Posted: januari 13, 2022

INGREDIENSER 4 pers 500 gr färsk lax 2 msk flingsalt 2 msk strösocker 4 msk flädersaft Nypa mald vitpeppar 1 dl helt bovete 1/2dl hasselnötter 2 msk pumpafrön 2 msk solrosfrön 1 msk vatten 1 msk citronsaft ½ msk neutral olja 4 st torkade äppelskivor 2 st mellanstora potatisar 1/2 citron (saft o skal) 1…

0 comments

OPS! SOMEONE POURED TOM YUM IN THE NORDIC SEA!

Posted: januari 10, 2022

INGREDIENSER 4 personer Buljong: 500 g kokta havskräftor ½ liten purjolök ½ solovitlök 2 cm färsk ingefära 2 dl Vitt vin 5 dl vatten 1 tsk salt 4 kvistar färsk koriander 2 limeblad 2 lime, saften ½ dl fisksås Fisk och musslor: 250 g färsk laxfilé 250 g färsk torskfilé 1 dl vita sesamfrön ½…

0 comments

MEDELHAVSANSJOVIS PÅ SVENSKA

Posted: januari 9, 2022

INGREDIENSER 2 burkar ansjovisfilé (typ Grebbestad) 2 tomater skållade, urkärnade och tärnade i bitar 1 liten rödlök, finhackad 1 msk gräslök, finhackad 4 msk fin rapsolja eller olivolja 1 tvättad citron, lite av skalet och lite av saften Garnityr Kapris och dill 2 dl crème fraiche 1 dl västerbottenost GÖR SÅ HÄR Häll av ansjovisen….

0 comments

LASAGNE MED ZUCCHINI OCH TOMAT

Posted: januari 6, 2022

INGREDIENSER 4 pers Köttfärssåsen 1 zucchini, tärnad 1 rödlök, finhackad 2 tomater, tunt skivade 3 vitlöksklyftor, skalade och tärnade Olivolja 500 gr köttfärs 3 msk tomatpuré 1 tsk sambal oelek 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar (mald) 1 msk torkad oregano eller basilika 2 dl vatten Gratängsåsen 2 msk smör 3 msk mjöl 5 dl mjölk…

0 comments

GRILLAD ENTRECÔTE, PEPPARROTSBEARNAISE, FRITERADE POTATISSKAL OCH OLIVER, SMAKSATTA MED TRYFFELOLJA

Posted: januari 3, 2022

INGREDIENSER 4 pers 4 skivor entrecôte a 200 gr vardera 1 msk salt 1 tsk grovkrossad svartpeppar 4 msk pepparrot 2 dl bearnaisesås 1 liter friteringsolja 500 gr potatisskal, sköljda och torkade 2 dl ruccola Några droppar tryffelolja 2 dl svarta oliver, urkärnade Rosmarin, färsk, finhackad GÖR SÅ HÄR Lägg entrecôteskivorna på ett fat, salta…

0 comments

Clafoutis med inkokta rödbetor och getostkräm komponerat Ida Bauhn

Posted: december 31, 2021

Stjärnkocken Ida Bauhn hyllar Bollinger Rosé i Lily Bollinger Awards officiella finalmeny. Den 20 september gick finalen av Lily Bollinger Award 2021 av stapeln och Frida Winters utseddes till Sveriges bästa kvinnliga sommelier. Inför finalen fick Ida Bauhn från Kocklandslaget i uppdrag att ta fram en exklusiv meny där samtliga rätter skulle passa utmärkt ihop med Bollinger Rosé. Till 4…

0 comments

Så fixar du lyxig och franskinspirerad nyårsmat med Bonvalet

Posted: december 30, 2021

Nyårsafton närmar sig med stormsteg. Champagnehuset Bonvalet har tagit fram ett lite annorlunda inspel till nyårsmenyn, med både svenska och franska inslag som oundvikligen kommer att göra succé under timmarna fram till tolvslaget. Sött, salt och friterat möter Bonvalets startuppställning av åtråvärda bubblor – utan att kräva för mycket varken av din tid eller plånbok….

0 comments

Toast Skagen och champagne till nyår

Posted: december 15, 2021

Toast Skagen är en av de allra mest populära förrätterna till nyårsmenyn och passar perfekt till champagne. Inför årets firande har det anrika franska champagnehuset Taittinger tagit fram ett lyxigt recept på Toast Skagen med pepparrot på frasigt smörstekt briochebröd. Förrätten Toast Skagen skapades av den legendariske stjärnkocken Tore Wretman på 1950-talet och har blivit en…

0 comments

ANSJOVISPUCK MED BRYNT SMÖRKAPRIS KOMPONERAT Nils Molinder

Posted: december 13, 2021

Underbara smaker när fet salt ansjovis och kapris kombineras med kryddigt stark snaps. Till 4 portioner 40 ansjovisfiléer2 msk kapris200 g smör, normalsaltat4 stora potatisar, kokta med skal4 ägg, krämigt kokta1 rödlök, finhackad1 knippe dill, finskuren1 knippe persilja eller gräslök, finskuren Gör så här: Bryn kaprisen i en stekpanna med 50 g smör. Låt svalna.Skala…

0 comments

VINTRIG HUMMERSALLAD MED LÖJROM, ÄPPLE OCH PEPPARROT

Posted: december 6, 2021

En rätt med extra allt! Det blir oväntat men gott att servera snaps till lyxig hummer komponerat Pontus Frithiof – Med dryckesmatchning från Snälleröds. Till 4 portioner ¼ spetskålshuvud3 blad svartkål1 citron1 tsk salt2 stycken kokta europeiska humrar1-2 röda svenska äpplen beroende på storlek1 gurka3 msk pepprig olivolja1/2 dl majonnäs1 msk het chilisås, tex Sriracha120…

0 comments

JULIGT TILLTUGG OCH SENAPSSILL MED VINMATCHNING

Posted: november 23, 2021

Sill på julbordet förknippas starkt med öl & nubbe, men finns det verkligen inget annat som passar? Prova gärna med att servera ett vitt vin istället. Vinerna från Alsace är kända att vara matvänliga och särskilt vinerna gjorda av druvan pinot gris.  Juliga tilltugg på julbordet Ingredienser Antal 10 st 20 gr pinjenötter 150 gr…

0 comments

Lasagne con taleggio e porcini med dryckesmatchning

Posted: november 16, 2021

Lasagne med taleggio och karljohansvamp. En vegetarisk och väldigt vinvänlig maträtt som passar både till vardag och till fest.  Lasagne con taleggio e porcini  Ingredienser: 2 pkt färska lasagneplattor (ca 500 g) 1 dl riven parmesan Taleggiosås 60 g smör 60 g vetemjöl 7,5 dl mjölk 200 g taleggioost 1 krm muskotnöt Salt och peppar…

0 comments

SLIDERS MED BBQ-GLASERAD FLÄSKKARRÉ, CHILI PICKLES & PEPPAROT MED VINMATCHNING

Posted: oktober 26, 2021

Ingredienser:  6 portioner   1 kg fläskkarré 1 tsk chiliflakes 1 msk honung 1 msk anchochili Pickles 0,5 dl ättika 1 dl socker 1,5 dl vatten 1 liten gurka 1 morot, skalad & hyvlad 1 gul lök, skalad 1 röd chili FLÄSKKARRÉ Krydda köttet med kryddorna och salta rikligt. Bryn karrén runtom i olja. Baka över…

0 comments

Bakad rotselleri med hummer och brynt smör-sabayonne av Ida Bauhn

Posted: oktober 25, 2021

Stjärnkocken Ida Bauhn hyllar Bollinger Rosé i Lily Bollinger Awards officiella finalmeny. Den 20 september gick finalen av Lily Bollinger Award 2021 av stapeln och Frida Winters utseddes till Sveriges bästa kvinnliga sommelier. Inför finalen fick Ida Bauhn från Kocklandslaget i uppdrag att ta fram en exklusiv meny där samtliga rätter skulle passa utmärkt ihop med Bollinger Rosé. Till förrätt…

0 comments

Kantarell- och tryffelfärserad kyckling med kålterrin och smörad kycklingsky av stjärnkocken Ida Bauhn

Posted: oktober 19, 2021

Stjärnkocken Ida Bauhn hyllar Bollinger Rosé i Lily Bollinger Awards officiella finalmeny. Den 20 september gick finalen av Lily Bollinger Award 2021 av stapeln och Frida Winters utseddes till Sveriges bästa kvinnliga sommelier. Inför finalen fick Ida Bauhn från Kocklandslaget i uppdrag att ta fram en exklusiv meny där samtliga rätter skulle passa utmärkt ihop med Bollinger Rosé. Till…

0 comments

FRITERAD STRÖMMING MED CITRON- OCH PERSILJEAIOLI SAMT ÄPPLEPICKLADE GRÖNSAKER

Posted: oktober 12, 2021

En rätt komponerat Håkan Thörnström som passar att äta som snacks eller lunch. Smaken av äpple finns i både rätten och snapsen och bildar en perfekt kombination. Till 4 portioner Aioli 1 äggula3 dl rapsolja1 tsk slät dijonsenap1 riven vitlöksklyfta10 g finhackad persiljaRivet skal av ½ citron1 tsk citronsaft6 droppar tabasco1 krm salt(Eller så smaksätter…

0 comments

LAMMRACKS MED MULLBÄRSGLAZE OCH PARMESANPOTATISMOS TOPPADE MED SKOGENS GULD

Posted: oktober 5, 2021

Laga Anna Demirians lammracks. INGREDIENSER 4 pers1 kg lammracks 500 g små kantareller 100 g färska mullbär 800 g mjölig potatis 2 dl finriven parmesan 50 g smör 1-2 dl mjölk 1 dl grädde 3 msk rörsocker 1 gul lök Salt Peppar 2 kvistar rosmarin Smör och olja till stekning GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen…

0 comments

KRYDDSOTAD LAX MED VANILJMARINERADE TOMATER, GRILLAD SALLAD & FÄNKÅL

Posted: oktober 3, 2021

INGREDIENSER Lax 800 g laxfilé, utan skinn & ben ½ msk rosepeppar, malda Grönsaker 400 g blandade tomater 2 st vårlökar 2 st romansallad eller baby gem sallad 1 st fänkål 1 kruka citronmeliss/citronverbena Dressing1 dl olivolja ½ vaniljstång 2 msk bra balsamvinäger GÖR SÅ HÄR Lax Dela laxen i 4 bitar. Salta. Rulla laxen…

0 comments

FESTLIG FISKGRYTA MED SAFFRAN & FÄNKÅL

Posted: september 29, 2021

INGREDIENSER 2 msk smör olivolja 2 tomater, skalade, urkärnade och hackade 3 schalottenlökar 1 bit apelsinskal (utan den vita delen) 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 fänkål, skivad 5 medelstora potatisar, skalade och skivade 1 kg blåmusslor, noggrant borstade och sköljda 2 dl torrt vitvin 1 påse saffran 3 dl skaldjursfond 1 krm timjan 300 gr hälleflundra…

0 comments

TARTE FLAMBÉE MED RÖKT LAX

Posted: september 27, 2021

NGREDIENSER Köp färdig pizzadeg 300 g rökt eller gravad lax. 4 finskivade gula lökar 3 msk crème fraiche 200 g lagrad ost eller mozzarella ½ fänkål ½ citron GÖR SÅ HÄR Mjukstek 4 finskivade gula lökar, låt svalna. Lägg pizzadegen på en plåt. Bred 3 msk crème fraiche tunt över degen, lägg på löken. Grädda…

0 comments

FISH TACOS PÅ TORSK MED AVOKADO, ROSTAD MAJS & RIVEN TOMAT

Posted: september 21, 2021

INGREDIENSER Torsk 600 g Torskfilé 2 msk olivolja 1 klyfta vitlök 1 lime, skal & saft 1 grön chili, skalad & urkärnad Grönsaker 2 avocados 1 kruka romansallad, plockad & sköljd 2 st majskolvar 1 klyftor vitlök 1 litet knippe koriander 1 litet knippe mynta 2 dl kokta svart bönor Riven tomat 4 st tomater…

0 comments

Ca’ Montini Amarone Classico + Janssons frestelse = Amaronepizza komponerat Niclas Tuomela

Posted: september 19, 2021

Nu är det dags att byta årgångar på vår prisvärda och populära Ca’Montini Amarone Classico, som nu skiftar till årgång 2017 både i den vanliga storleken och på halvflaska. Ca’ Montini Amarone Classico 2017 bjuder på en smakrik fruktighet och en liten kryddighet, med inslag av mörka körsbär, choklad, russin och fattoner i både doft och smak. Vinerna…

0 comments

GAMBAS A LA PLANCHA MED ÖRTAIOLI OCH VITLÖKSBRÖD MED VINMATCHNING

Posted: augusti 28, 2021

INGREDIENSER 4 pers12 gambasräkor (alt tigerräkor) med skalen kvar 50 gr chorizo, finstrimlad 6 skalade, finhackade vitlöksklyftor. (Spara litet till aiolin) 2 msk gräslök, finskuren1 dl finhackad dill Aioli GÖR SÅ HÄR Örtkryddad aioli: Smaksätt aioli (köpt eller hemgjord) med litet av den finhackade dillen och gräslöken samt litet pressad vitlök. Stek räkorna i olja och…

0 comments

Musslor & Turckheim Pinot Gris Réserve 2018

Posted: augusti 21, 2021

Vinproducenten Cave de Turckheim från Alsace har låtit ta fram fantastiska musselrecept till deras friska och kryddiga, tillika mycket omtyckta vita vin Turckheim Pinot Gris Réserve. Till sin hjälp har de tagit Stefan Eckert, köksmästare på Lisa Elmqvist som har lång erfarenhet av fisk- och skaldjur i allmänhet och musslor i synnerhet. Att musslor är…

0 comments

ISBERGSRULLAR MED NUDLAR, RÄKOR, MANGO, GRÖNSAKSCRUDITÉER & SOYADRESSING

Posted: juli 13, 2021

INGREDIENSER Nudlar 600 g glasnudlar eller sobanudlar 1 msk matolja Grönsaker 2 morötter, skalade ¼ kinakål 4 st vårlökar 1 litet knippe koriander el thai-basilika 1 mogen mango 2 msk svarta sesamfrön, rostade Garnityr 400 g skalade räkor Dressing1 dl mörk soya 2 msk råsocker 2 msk risvinäger eller ljus vinäger 2 klyftor vitlök, skalad…

0 comments

RÅBIFF MY WAY – ASIEN+PIEMONTE+SVERIGE

Posted: juni 22, 2021

INGREDIENSER 2-3 huvudrätter eller 4-6 förrätter Till råbiffen250 gram oxfilé (finhackad med kniv eller riven) 250 gram kalvfilé alternativt välhängd biff (finhackad med kniv eller riven) 1/3 kruka färsk koriander (finhackad), spara några blad för garnering Saften av en citron Saften av en lime 1 vitlöksklyfta (pressad) 1 matsked olivolja (gärna med gräsig smak) Rivet citronskal…

0 comments

TARTAR PÅ OXE MED LÄTTPICKLADE GULBETOR, KRASSEMAJONNÄS, ROSTAT BOVETE OCH STEKT SALLAD

Posted: maj 26, 2021

INGREDIENSER Recept till 4 personer Tartar 600 g oxinnanlår eller oxfilé Olivolja Salt Gulbetor 12 st små gulbetor 1 dl ättika (ättiksprit) 2 dl socker 2 dl vatten Stekt sallad 2 st små salladshuvuden 50 g smör Krassemajonnäs 3 askar smörgåskrasse 50 g färsk spenat 2 dl matolja 1 ägg 1 tsk senap 1 citron…

0 comments

LIMEBAKAD TORSK MED RÄKNUDLAR

Posted: maj 18, 2021

INGREDIENSER 4 pers 4 bitar torskrygg à ca 150 g 7 dl vatten 1/2 dl salt 3 msk socker Rivet skal från två lime 500 g räkor med skal 4 dl vatten 6 limeblad 1 1/2 msk chiliflakes 1 kruka thaibasilika 1/2 dl cashewnötter Saft från ca 3 lime 5 vitlöksklyftor 3 msk kokosolja 1…

0 comments

PIZZA CAPRICCIOSA PIMPAD MED HALSTRAD TONFISK OCH SERVERAD MED RUCCOLA-GREMOLATADRESSING

Posted: maj 17, 2021

Vintips: El Coto Blanco INGREDIENSER 1 capricciosapizza 300 gr färsk tonfisk, skuren i 2×2 cm stora skivor Skalet av ½ citron Salt, peppar 50 gr ruccola 2 msk kapris 3 msk olivolja 7-8 sardellfiléer 2 msk parmesan Flingsalt Peppar från kvarn GÖR SÅ HÄR Halstra tonfisken några sekunder på varje sida i en stekpanna med litet olja…

0 comments

SOTAD LAX MED BROCCOLI, KÅL OCH BRYNT SMÖR SMAKSATT MED SOJA

Posted: maj 5, 2021

Vintips: Cono Sur Organic Pinot Noir SOTAD LAX MED BROCCOLI, KÅL OCH BRYNT SMÖR SMAKSATT MED SOJA INGREDIENSER Sotad lax 600 g Laxifilé 40 g forellrom 1 msk strösocker 1 dl sojasås 1 st stjärnanis 1 tsk korianderfrön 1 st citron Broccoli och pak choi 1 st broccoli 2 st pak choi salt GÖR SÅ HÄR…

0 comments

Fira Cinco de Mayo med Margaritas och mexikansk fisktaco av Filip Poon

Posted: maj 5, 2021

Cinco de Mayo är en mexikansk högtid som firas på många håll i världen. Kanske tillsammans med drinken Margarita i enda handen och en taco i den andra. Oavsett hur du väljer att fira kommer här recept på både en klassisk Margarita (och en med mango) samt kocken Filip Poons mexikanska fisktaco. Idag den 5…

0 comments

TALEGGIOBRÖD MED PARMASKINKA

Posted: mars 3, 2021

Vintips: El Coto Blanco Ingredienser: Recept för 4 personser 70 g jäst 2,5 dl vatten 1 msk salt 1 msk honung 2 dl grädde 750 g vetemjöl 1 ägg 400 g Taleggioost i tärningar Skivad parmaskinka Basilika Plommontomater (skalade och skivade) GÖR SÅ HÄR Lös upp jästen i fingerljummet vatten. Tillsätt salt, honung, grädde, mjölk och…

0 comments

Gubbröra med rökt makrill & makrillsrom

Posted: november 21, 2020

Du behöver för ca 4 mackor 0.5 rödlök. 5 kokta potatisar. (kalla). 2.5 dl majonäs. Finhackad dill efter egen smak. Salt & peppar. 2 kokta ägg. Ca 100 g färdig rensad rökt makrill (Fisk idag) 4 skivor valfritt bröd. 1 msk dijonsenap. (Johnny’s Dijon) Ca 50 g makrillsrom Gör så här. Hacka ner rödlök, potatis,…

0 comments

Jills Johnssons sötpotatis med chili och spenat med vinmatchning

Posted: september 10, 2020

Recept 3-4 sötpotatisar, cirka 800 g 1-2 chilifrukter, eller efter smak Cirka 1 1/2 dl mandel, grovhackad 3-4 vitlöksklyftor, grovhackade Olivolja (mycket) 1-2 msk honung 100 g färsk spenat 150 g feta, alt. riven västerbottenost Balsamvinäger Flingsalt och nymalen svartpeppar • Skala sötpotatisen och skär den i kuber. Häll ut bitarna på en stor smord…

0 comments

Kombinera ost & vin

Posted: juni 13, 2020

Kombinationen ost och vin hör för vinälskare och finsmakare till de mest lyckade och intressanta möjligheterna att njuta av ett gott glas vin. I detta sammanhang går det inte att rubba på den traditionella åsikten, att endast rött vin passar till ost. En oriktighet utan dess like, ty det är i verkligheten motsatsen som är…

0 comments

Åhus Akvavit breddar användningsområdet av snaps under midsommar – Recept på Snapsinlagd sill

Posted: april 23, 2020

Snapsen är en viktig ingrediens på midsommarbordet, som avnjuts tillsammans med god mat, gott sällskap och glad sång. Den klassiska drycken dricks oftast som nubbe men passar även perfekt som ingrediens i mat och drinkar. Åhus Akvavit listar tre sätt att konsumera det kryddade brännvinet, för att bredda användningsområdet av snaps under midsommar. Sveriges högtider…

0 comments

Nu går startskottet för rosésäsongen

Posted: april 17, 2020

Den kalla och mörka vintern har äntligen börjat gå mot sitt slut och framför oss har vi både varmare och ljusare dagar. Och vad är inte ett starkare vårtecken än det första glaset rosé? Införrosésäsongen tipsar The Wine Company om årets nyheter och delar rosévinets historia tillsammans med förslag på smakparningar till vinet. Det var…

0 comments

Marias kanelkyckling med vinmatchning av Jill Johnson

Posted: mars 20, 2020

4 portioner 1 stor hel kyckling, gärna majskyckling ca 2 kg. Olivolja 6-8 schalottenlökar, skalade 3 stora vitlöksklyftor, finhackade ½ röd chili, finhackad ½ dl hackad persilja + extra 3 kanelstänger 5 dl rött vin 1 burk hela tomater, à 400 g 4 lagerblad 2 hönsbuljongtärningar 2 stora morötter, skalade och skurna i bitar ½…

0 comments

Kändiskocken Edin Dzemat och whiskeyjätte lanserar karibisk kräftskiva

Posted: augusti 6, 2019

Jag fullkomligt älskar kräftor! Och får väl erkänna att jag även är förtjust i Edin Dzemat… Inför årets kräftsäsong har kändiskocken Edin Dzemat, tillsammans med whiskeyjätten Tullamore D.E.W., tagit fram tre smarriga recept och ett helt nytt kräftkoncept: karibisk kräftskiva. Med kräftor och tillbehör influerade av Västindien och med nubben utbytt mot nya Tullamore XO Caribbean…

0 comments

Matcha rätt vin till sommarens grill – Jens Dolk tipsar!

Posted: juli 19, 2019

Sommaren är äntligen här – och med den följer förhoppningsvis mängder av sköna grillkvällar! Rosé är en självklar klassiker i dessa sommartider, men mustiga röda viner och fruktiga vita viner passar också i glaset beroende på vad som tillagas på grillen. Vinexperten och krögaren Jens Dolk bjuder här på några av sina bästa tips inför…

0 comments

Tullamorepizza

Posted: januari 3, 2019

Tullamorepizza med mandel, chokladganasch och whiskydagg (receptet är för fyra pizzor) Köp pizzadegen på Taverna Brillo för bästa resultat, 1 deg kostar 35 kr eller gör din egen pizzadeg. Pizzan går även att beställa på Taverna Brillo mellan den 1 januari och den 31 januari 2019. För den som vill anta utmaningen att baka pizzan själv, följer nedan…

0 comments

Saffran- & mandelkaka med kryddiga hjortron

Posted: december 27, 2018

Nu kan du bjuda på Årets Kock Jimmi Erikssons goda Saffran- & mandelkaka. Kakan serverades även på delfinalen av Årets Kock i Helsingborg och gjorde stor succé.  Saffran- & mandelkaka med kryddiga hjortron Dryckesmatchning: Nygårdas Ekologiska Julmust 2016. Ingredienser: Portioner 4 p Kaka Mandelmassa 150 g Smör (rumstemp) 120 g Ägg 2 st Mjöl 20…

0 comments

Så gör du Sebastien Boudets smakrika whiskeysmör

Posted: maj 17, 2018

På lördag den 19 maj firas World Whisky Day. Varför inte göra ett smakrikt whiskysmör dagen till ära, som passar som tillbehör till både middagen och på brunchmackan. Här berättar Sebastien Boudet, Sveriges egna bröd-konnässör om hemligheten bakom hans smakrika Tullamore-smör. Inför World Whisky Day den 19 maj delar Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet med…

0 comments

Viktigast av allt, ta hand om varandra

Posted: december 13, 2017

Här kommer ett till recept på julmat. Nej, det vet jag att ni kan finna på hundra andra ställen, säkert har ni redan snappat upp det som ni har eller ska laga. Klassiska recept på klassiker, nya varianter och variationer. Det ”gröna” inslaget som åter igen, ända tillbaka till 70-talet, revolutionerar julbordet. Allt går i…

0 comments

SOUVLAKISPETT MED GRILLAD FÄRSKPOTATIS AV JENNY...

4 dagar sedan
...

KYCKLING MED PICKLADE BETOR & VITVINSSÅS

4 dagar sedan
...

mygatemagazine

Hjort- och vildsvinskorv från @svensktgardsvilt.s Hjort- och vildsvinskorv från @svensktgardsvilt.se underbart gott på grillen, egengjorda pommes, halloumi från @konstantine_s betor, picanha, rödkål, paprika, citron och rödlök på stekbricka från @vrakberget

Trevlig onsdag 🌞🌞🌞
.
.
.
.
#svensktgårdsvilt #vildsvinsfärs #vildsvinskorv #hjortkorv #viltfärs #GWsutvalda #bbqlovers #bbq #grillning #vilt #mat #sparris #pommes #rödkål #halloumi #matinspo #picanha #grillat #grilla #asparagus #sparrissäsong #foodie #sommarmat #grillatärgodast #grillsäsong #korv #svenskasmaker #viltkorv #mygatemagazine
Magiskt goda canapéer komponerat @isakssonanders Magiskt goda canapéer komponerat @isakssonanders som var på plats och serverade mat i världsklass på lördagens premiär av vårt nya koncept POP UP ART MAXISM.
Anders Isaksson tog silver culinary olympics med svenska @kocklandslaget 2018– 2020, tog silvermedalj i @aretskock 2021 och är nu en del av Svenska Bocuse d’Or teamet som ska tävla i VM 2023. Med oss hade vi även @rotarisverige @thewineagency @gardschips @mygatemagazine @francoislurton
Succé, hurra för allt!
Byrå: @bergstrompr
.
.
.
.
.
.
#kalixlöjrom #löjrom #canapés #canapé #canapes #åretskock #lojrom #løjrom #festmat #tilltugg #mingelmat #art #snacks #fingerfood #catering #plockmat #food #älskarmat #canapesbuffet #foodie #artofplating #mat #svenskasmaker #fingerfood #matinspiration #matinspo #saltsjöboo #maxalmnorellart
@bergstrompr #bergstrompr @maxalmnorellart @maxalmnorell
Magiskt goda canapéer komponerat @isakssonanders Magiskt goda canapéer komponerat @isakssonanders som var på plats och serverade mat i världsklass på gårdagens premiär av vårt nya koncept POP UP ART MAXISM. 
Anders Isaksson tog silver culinary olympics med svenska @kocklandslaget 2018– 2020, tog silvermedalj i @aretskock och är nu en del av Svenska Bocuse d’Or teamet som ska tävla i VM 2023. Med oss hade vi även @rotarisverige @thewineagency @gardschips @mygatemagazine @francoislurton
Succé, hurra för allt! 
Byrå: @bergstrompr
.
.
.
.

#sparris #sparrissäsong  #canapés #canapé #canapes #åretskock #åretskock #asparagus #festmat #tilltugg #grönsaker #närodlat  #mingelmat #art #snacks #fingerfood #catering #plockmat #food #älskarmat #canapesbuffet #foodie #artofplating #mat #svenskasmaker #fingerfood #matinspiration #matinspo #saltsjöboo #maxalmnorellart 
@bergstrompr #bergstrompr @maxalmnorellart @maxalmnorell
Mozzarellasallad med fänkål och lakritsvinägret Mozzarellasallad med fänkål och lakritsvinägrett komponerat @matavmastio 
Receptet med vinmatchning hittar du på www.mygatemagazine.se 
Luigi di Grasso Piemonte Barbera #5307201
Trevlig måndag 🥗🍷

Sandra Mastio, känd från @sverigesmasterkock och den egna pizzarestaurang @pizzaavmastio

.
.
.
.
.

#matavmastio #luigidigrasso #buffelmozzarella #buffalomozarella #mozarella #mozarellasallad #mozzarellacheese #sallad #fänkål #barbera #vin #recept #mastio #foodie #mat #vegetarianrecipes #vegetarianrecipe #vegetarianstarter #vintips #röttvin #wine #winelover #sverigesmästerkock #vino #vegetariskt #middag #hallon #mygatemagazine
Smash viltburgare på vildsvinsfärs från @svensk Smash viltburgare på vildsvinsfärs från @svensktgardsvilt.se med tryffelmajo, karamelliseradlök lingon, rostad lök och saltgurka på smörstekt grekiskt lantbröd x  vildsvinskorv. 
Underbart gott! 

Upplagning och matinspo @fadysaffo
@simon.mygatemagazine.se för @bergstrompr och @mygatemagazine
Recept kommer upp på mygatemagazine.se inom kort.
Trevlig onsdag 🌞🌞🌞
.
.
.
.
#svensktgårdsvilt #vildsvinsburgare #vildsvinsfärs #viltfärs #GWsutvalda  #bbqlovers #burgare #bbq #grillning #burger #vilt #mat #vildsvinskorv #matinspo #smashburger #smashburgar #grillat #burgers #tryffelaioli #grilla #grillatärgodast #grillsäsong #burgerlove #burgerlover #smör #viltkorv #grekisktlantbröd #mygatemagazine
Men så gott! I helgen lagade vi upp viltburgare p Men så gott! I helgen lagade vi upp viltburgare på vildsvinsfärs från @svensktgardsvilt.se  Serverades med tryffelaioli från @johanjureskog picklad rödlök, friterad lök och pommes på färskpotatis 🍔🍔🍔
Trevlig tisdag! 
.
.
.
.
.
#svensktgårdsvilt #vildsvinsburgare #vildsvinsfärs #viltfärs #GWsutvalda #johanjureskog #jureskogs #bbqlovers #burgare #burger #vilt #foodie #mat #matinspo #tryffel #burgergram #middagstips #friterat #viltkött #hamburgare #pommes #pommesfrites #middag #jjselection #burgerlife #tryffelaioli #grilla #grillatärgodast #färskpotatis #mygatemagazine
Vilttaco på hjort från @svensktgardsvilt.se med Vilttaco på hjort från @svensktgardsvilt.se med gurksalsa. 
Receptet hittar du på www.mygatemagazine.se
Trevlig fredag 🌞
.
.
.
.
#GWsutvalda #hjortfilé #svensktgårdsvilt #viltkött #vilt #hjortkött #foodie #mat #matinspo #food #älskarmat #fredagstaco #tacos #tortilla #tortillas #tacomiddag #recept #tortillabröd #kött #meat #gurksalsa #gurka #svenskasmaker #recipes #middag #taco #dinner #middagstips #tacotuesday #mygatemagazine
Efterlängtad premiär av burgare på mald entreco Efterlängtad premiär av burgare på mald entrecote på grillen i helgen 🌞 
Smashed burger med extra allt komponerat @fadysaffo 
Magiska smaker 🍔🍾🥂
Trevlig måndag 💚
.
.
.
.
#smashedburger #hamburgare #hamburgers #cheddar #burgare #briochebröd #cheddarost #karamelliseradlök #rotari #mousserande #mousserandevin #smashedburgers #burgers #cheddarcheese #cheesburger #mat #middag #middagstips #burgerlife #tryffelmajonnäs #grilla #grillatärgodast #ostburgare #potatis #saamrosé #pinkwine #rosevin #winelover
Grön sparris med varmrökt laxkräm komponerat @t Grön sparris med varmrökt laxkräm komponerat @tareqtaylor
Receptet med Taylor Riesling som vinmatchning hittar du på www.mygatemagazine.se 
Trevlig fredag 🍾🥂🌞
.
.
.
.
#tareqtaylor #recept #lax #sparris #tareqwines #vintips #henkellfreixenet #grönsparris #varmröktlax #vin #vittvin #wine #winetime #riesling #winetasting #winelover #rieslingwine #rieslinglover #wineandfood #älskarmat #middag #middagstips #food#foodie #foodandwine #matinspo #mat #matinspiration #mygatemagazine
@mygatemagazine
Hörde jag löjromschips? Dessa är dock pimpade m Hörde jag löjromschips? Dessa är dock pimpade med  regnbågsrom. Blev så himla gott och matchade fint med Marius Peyol som vi skrev om tidigare i veckan på vår mat- och dryckessajt www.mygatemagazine.se 
Mycket trevligt rosévin 🍷
Trevlig onsdag 🌞
.
.
.
.
.

#regnbågsrom #laxrom #rosevin #mariuspeyol #pinkwine #vintips #rosewine #rosévin #wine #winelover #sommarvin #löjromschips #matinspo #food #älskarmat #foodie #festmat #förrätt #plockmat #tilltugg #potatischips #rödlök #gräslök #dill #swedishfoodie #löjrom #mygatemagazine 
@nigabs_vanner @mygatemagazine
Så smarrigt god påsktallrik 🐥🌞 Underbart Så smarrigt god påsktallrik 🐥🌞

Underbart gott! Vildsvins chorizo och Vildsvinsköttbullar från @svensktgardsvilt.se 
Kallrökt – och gravad lax. Ägghalvor med vispad crème fraiche toppat med laxrom och dill. Smörslungad färskpotatis. Pepparotsvisp.
Smörstekt grekiskt lantbröd med brieost, marmelad med smak av cider, äpple & calvados toppat med koreansk chili.
Sallad med bland annat friterad grillost, betor, sparris och pinje- och pistagenötter. Honung och olivolja.
För mer matinspiration, recept- och dryckestips. Följ oss gärna på vår mat- och dryckessajt www.mygatemagazine.se eller här @mygatemagazine 
Ha en fin Annandag Påsk önskar vi på redaktionen  @mygatemagazine och @bergstrompr 🍾🥂🌞
.
.
.
.
.
#gladpåsk #påskhelg #påskbuffe #GWsutvalda  #vildsvinsköttbullar #laxrom #grillost #ägg #sallad #färskpotatis #påskmat #plockmat #köttbullar #påsk #viltkorv #smör #korv #mingelmat #svensktgårdsvilt #foodie #mat #matinspo #foodie #friterat #vildsvinskorv #sparris #betor  #gravadlax #sparris #kallröktlax #lax #mygatemagazine
Trevlig skärtorsdag och en riktigt glad och god p Trevlig skärtorsdag och en riktigt glad och god påskhelg 🍾🥂🐥
.
.
.
.
.
#löjrom #champagne #champagnelover #mousserande #mousserandevin #jönköpingedition #löjromschips #champagnelover #bubbel #heidsieckandco #matinspo #food #älskarmat #foodie #instafood #foodlover #festmat #förrätt #plockmat #tilltugg #smör #greksiktlantbröd #påskgodis #swedishfoodie #skärtorsdag #påsk #gladpåsk #påskhelg #champagnemoments #mygatemagazine
Förträffliga drycker till påsken! Dagarna blir Förträffliga drycker till påsken!
Dagarna blir längre och varmare, och påsken närmar sig. Vi har samlat några goda drycker till påskmaten och till vårens alla festligheter.
Dryckestipsen som du matchar till påskmaten hittar du på vår mat- och dryckessajt www.mygatemagazine.se 
Trevlig tisdag 🐥🐥🐥
.
.
.
.
.
#vin #wine #mousserande #mousserandevin #amkavin #loxarelapèl #beer #öl #matinspo #zollerhof #påskmat #easterfood #påsk #gladpåsk #happyeaster #easterfood #påskhelg #winelover #broughtonales #bodegaslan #rioja #food #påskbuffe #spring #matinspo #foodie #gubbröra #ägg  #festmat #matinspiration #mygatemagazine @mygatemagazine @amka_sverige @loxarel_vins @bodegaslan @broughtonales  @brauerei_zollerhof
Sommarens trädgårdsbubbel är här! Vi skrev tid Sommarens trädgårdsbubbel är här! Vi skrev tidigare i veckan om @karlfredrik.se som nyligen har lanserat Karl Fredrik Cava Organic, som både är ett ekologiskt och veganskt mousserande vin. 
Läs mer om lanseringen på vår mat- och dryckessajt www.mygatemagazine.se ”sök ” Karl Fredrik Cava 
Passar utmärkt att matcha med "mingelmat" med asiatiska inslag. 
Trevlig lördag🍾🥂
.
.
.
.
#karlfredrikcava #trädgårdsbubbel #mousserande #mousserandevin #ekologisk #cava #eklaholm #trädgård #österlen #skåne #wine #winelover #food #foodie #festmat #mingelmat #avokado #avokadoröra #rispapper #friterat #freixenet #visitösterlen #asiatiskasmaker #asiatiskmat #asianfood #asiatiskt #mygatemagazine @mygatemagazine
Mackor från @mackverket som just intagit matscene Mackor från @mackverket som just intagit matscenen @teaternskanstull i @ringencentrum
Läs mer om konceptet på www.mygatemagazine.se ”sök” Mackverket 
Trevlig torsdag!
.
.
.
.
.
#mackverket #mackor #mat #takeaway #grilledsandwich #toast #catering #varmamackor #smörgås #pommesfrites #pommes #bröd #bread #food #foodie #smörgåsar #frukost  #breakfast #lunch #lunchtips #älskarmat #foodlove #middag  #matinspiration #matinspo  #mygatemagazine 
@bergstrompr @mygatemagazine @mikkellerstockholm @naturfrisk_
Pizza Bianca med rostad palsternacka och piemontes Pizza Bianca med rostad palsternacka och piemontesisk ost komponerat @matavmastio
Receptet med vinmatchning hittar du på www.mygatemagazine.se 
Trevlig måndag 🍕

Sandra Mastio, känd från @sverigesmasterkock och den egna pizzarestaurang @pizzaavmastio

.
.
.

#matavmastio #luigidigrasso #barbera #pizzabianca #pizza #vin #recept #mastio #foodie #mat #food  #ost #palsternacka #pizzalover #vintips #röttvin #wine #winelover #sverigesmästerkock #pizzadeg #vino #vegetariskt #vegetarian #middag #middagstips #dinner #vegetariskmat #mygatemagazine
Vildsvinsrulle med gulärtsröra, inlagd saltgurka Vildsvinsrulle med gulärtsröra, inlagd saltgurka, rödkål, bakad lök och aioli komponerat
@aretskock - vinnaren @gustav.leonhardt
Receptet hittar du på www.mygatemagazine.se
Trevlig lördag 🌞
.
.
.
.
.
#gustavleonhardt #åretskock #åretsrätt #åretsrätt2022 #åretskock2021 #vildsvinsfärs #vildsvinskött #mat #recept #viltkött #vildsvin #viltmat #matinspiration #foodie #lök  #middag #dinner #middagstips #recepies #food #matinspo #älskarmat #middag #kött #aioli #saltgurka #tunnbröd #svenskasmaker #foodie #instafoodgram #foodlover #mygatemagazine
Råriven potatis stekt i smör med löjrom, vispad Råriven potatis stekt i smör med löjrom, vispad crème fraiche blandat med grekiskyoghurt, gräslök och finhackad rödlök.
Trevlig onsdag 💚
.
.
.
.
.
#löjrom #lojrom  #dinner #matinspo #food #älskarmat #foodie #instafood #foodlover #festmat #grekiskyoghurt #swedishfood #smör #förrätt #råraka #cremefraiche #rödlök #svenskasmaker #middag #dinner #matinspiration #middagstips #middagsinspo #swedishfoodie #gräslök #rödlök #bergstrompr
Ostron mignonette x @champagnetaittinger Vintage R Ostron mignonette x @champagnetaittinger Vintage
Receptet med dryckesmatchning hittar du på www.mygatemagazine.se 
Trevlig torsdag 🍾🥂
.
.
.
.
.

#champagnetaittinger #ostron #taittinger #Champagne #champagne #mousserandevin #bubbel #mousserande #ostron #wineaffairchampagne #taittinger #årgångschampagne #älskarmat #mat #oyster #oysters #oysterlover #oysterlove #skaldjur #festmat #mingelmat  #förrätt #fest #recept #foodie #food #middag #matispo #matinspiration #middagstips #mat 
@mygatemagazine @bergstrompr @wine.affair
Det här är gott! Matjessill, rostad delikatesspo Det här är gott!
Matjessill, rostad delikatesspotatis, ägg, dill, persilja och vispat brynt smör.
Trevlig söndag 🌞
.
.
.
.
.
#matjessill #bryntsmör #MoetChandon #MoetImperial #champagne #mousserande #mousserandevin #dill #matjes #skiratsmör #matinspiration #delikatesspotatis #foodlove #mat #matinspo #foodie #food #smör #älskarmat #middag #middagstips #sill #svenskasmaker #ägg #persilja #festmat
Poké Bowl med rödbetsgravad lax och goda tillbeh Poké Bowl med rödbetsgravad lax och goda tillbehör.
#matinspo och upplagning @pontus.karen för @bergstrompr och @mygatemagazine
Receptet hittar du på www.mygatemagazine.se ”sök rödbetsgravad”
Trevlig onsdag! 
Foto: @fotograf.emilieandersson
.
.
.
.
#pokebowl #bowl #kalixlöjrom #pokebowls #rödbetsgravadlax #kalixlojrom #gravadlax #löjrom #lojrom #lax #salmon #recept #älskarmat #foodie #lovefood #mat #festmat #avocado #mat #dill #inlagdgurka #pickladrödlök #friteratrispapper #matinspo  #matinspiration #food #dinner #middag #rispapper #mygatemagazine
@Koskenkorvavodka Salmiakki Raspberry – en efter @Koskenkorvavodka Salmiakki Raspberry – en efterlängtad smakexplosion
Drinktips och mer om lanseringen på www.mygatemagazine.se
Trevlig lillördag 🍸
.
.
.
.
.
#koskenkorva #vodka #koskenkorvasalmiakki #fredagsdrinken #drinks #drinklover #drink  #cocktailrecipe#cocktailtime #drinkrecept #cocktails #cocktail #drinklovers #cocktailhour #liqueur #drinktips #lakris #systembolagetsbeställningssortiment #hallon #salmiakki #raspberry #cocktails #likör #foodie #mygatemagazine @mygatemagazine
@jureskogs ”Hamburgare Choucroute Garnie” Vint @jureskogs ”Hamburgare Choucroute Garnie” Vintips: Turckheim Pinot Gris Réserve, 2020
Receptet hittar du på www.mygatemagazine.se
Trevlig lillördag! 
.
.
.
.
.
#jureskogs #pinotgrisreserve #alsacewine#nigabsvänner #hamburgare #burgare #food #matinspiration #mat #foodie #recept #recipes #middag #dinner #middagstips #hamburgers #burgerlover #burgers #hamburger #vin #vittvin #wine #vintips #burgerlife #burgerlovers #mygatemagazine #surkål #högrev #svartasara
GÖSSASHIMI MED OSTRON, FORELLROM & KÅL komponera GÖSSASHIMI MED OSTRON, FORELLROM & KÅL komponerat @fridaronge
Receptet hittar du på www.mygatemagazine.se
Trevlig måndag!
.
.
.
.
.
.
#fridaronge #carpaccio #sashimi #ostron #oyster #gös #råfisk #japanskasmaker #japanesefood #asiatiskmat #asiatiskt #japanskmat #middagstips #tastyfood #middag #dinner #foodie #sundqvist #forellrom #oysterlover #fisk #råfisk #mat #food  #sushi #sashimilover #sashimilovers #spetskål 
#seafood #seafoodlover #mygatemagazine
@mygatemagazine @sundqvist.se
Trevlig bubbelfredag 🍾🥂💚 . . . . . #bubbe Trevlig bubbelfredag 🍾🥂💚
.
.
.
.
.
#bubbelfredag #polroger #polrogerchampagne #MoetChandon #lobster #hummer #champagne #champagnelife #champagnelife #mousserandevin #mousserande #förrätt #festmat #matinspo #matinspiration #champagnelover #foodie #konfektyrfabrikenihälsingborg #chokladtryffel #mousserande #winelover #saltsjöboo #lobster #choklad #blommor #lobsterlover #seafood #seafoodlover #mygatemagazine
Ladda mer… Följ oss på instagram

Estland får sina första Michelin-stjärnor –...

13 timmar sedan
Guide Michelin har publicerat...

Sommar på flaska med rykande nyheten Drostdy-Hof...

2 veckor sedan
Vårkänslor på flaska med...

Små löjromspizzor med manchego

15 timmar sedan
Små, underbart goda löjromspizzor som är perfekta att servera som tilltugg på festen. INGREDIENSER 12 små pizzor Pizzadeg 25 g jäst 0,5 tsk salt 1 tsk socker 0,5 dl olivolja 1,5 dl vatten 3 dl vetemjöl PS Du kan också använda färdig pizzadeg, för ett snabbare resultat!...

SOUVLAKISPETT MED GRILLAD FÄRSKPOTATIS...

4 dagar sedan

Den här...

KYCKLING MED PICKLADE BETOR &...

4 dagar sedan

Kyckling...

Jalapeño- och vitlöksmarinerade...

5 dagar sedan

Vad är...

Estland får sina första...

13 timmar sedan

Små löjromspizzor med...

15 timmar sedan

ZOÉGAS Summer Edition 2022...

2 dagar sedan

Annons

casino utan konto och svensk licens

Senaste inlägg

  • Estland får sina första Michelin-stjärnor – NOA Chef’s Hall och 180° by Matthias Diether
  • Små löjromspizzor med manchego
  • ZOÉGAS Summer Edition 2022 – för en smakfullare sommar
  • SOUVLAKISPETT MED GRILLAD FÄRSKPOTATIS AV JENNY WARSÉN
  • KYCKLING MED PICKLADE BETOR & VITVINSSÅS

Mygate Magazine

Presskontakt:
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine c/o Bergström PR Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Sociala Medier

Copyright (c) 2022. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations