Kocken tipsar - Mattias Larsson
Caesarspett komponerat Mattias ”Fredagskocken” Larsson
Kycklingspett är en riktig favorit som går hem hos alla. Här serverar vi den med en fräsch hjärtsallad
grillad i halvor och toppad med en smakrik dressing som påminner om den du har till en caesarsallad
och riven parmesanost.
4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter
1 förpackning Lönneberga Kycklingspett Paprika & Örter (á 480 g)
Grillad hjärtsallad2 hjärtsallader (eller gemsallader)
200 g cocktailtomater
4 salladslökar
50 g parmesanost
olivolja
salt
svartpeppar
Sardelldressing25 g sardeller (i olja, avhälld vikt)
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
3 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
Såhär gör du:
Sardelldressing: hacka sardeller, schalottenlök och vitlök. Blanda med resterande ingredienser till
dressingen.
Kyckling: grilla enligt anvisningen på förpackningen.
Sallad: halvera salladen och ringla över lite olja. Grilla några minuter till fin grillad yta.Recept: Mattias ”Fredagskocken” Larsson för Lönneberga 2024
Servering: halvera tomaterna och lägg upp salladen och tomaterna på ett fat. Ringla över dressingen.
Strimla och strö över salladslöken och hyvla eller riv över parmesanosten. Servera salladen till den
nygrillade kycklingen.