MM WEEKEND
Food, drinks, friends OCH champagne!
Här skriver vi om – Mat, dryck, vin, champagne och restaurangtips.
Vi lagar mat, reser och besöker spännande platser för smak, mat och hotell- och restaurangupplevelser.
Kärlek, mat och champagne är livet!
Nathalie Bergström
Mat- och dryckesredaktör Mygate Magazine
Kontakta mig gärna på nathalie.bergstrom@mygatemagazine.se med tips på dina favoritviner och restaurang- och hotell som du tycker att vi skall skriva om eller tips på kommande lanseringar av vin, mat eller dryck.
Instagram @bergstrompr @mygatemagazine
LILY BOLLINGER AWARD 2022
Vilken trevlig dag det blev när Årets Lily Bollinger utsågs. Det bjöds bland annat på massor av god champagne, Tarlett med lättrökt kronärtskockskräm och löjrom x Tupplever på brioche, tartar, bakad torsk med gulbetor, musslor, kantareller och champagnesås komponerat @malinsoderstrommat som matchades med Bollinger La Grande Année 2014 på @lilybollingeraward på @modernamuseetMagiskt gott! Läs mer om Året Lily Bollinger och vinnaren…
En weekendresa, tre prisklasser – guiden till Tallinns dolda pärlor
Mörkret är på intåg, höstlovet står runt knuten och svenskarna har sedan en tid tillbaka börjat boka säsongens resor. En ny undersökning gjord av YouGov på uppdrag av Visit Estonia, visar att hösten är den tid på året då svenskarna helst väljer att åka på weekendresor. Nya siffror visar att svenskar i hög grad vill åka på…
Karl Fredrik på Eklaholm lanserar mousserande vinterrosé
Floristinspiratören och TV-profilen Karl Fredrik på Eklaholm lanserar Karl Fredrik Prosecco Rosé D.O.C Organic. En torr mousserande vinterrosé med frisk smak av vilda röda bär. Tidigare i år lanserade Karl Fredrik Gustafsson, mest känd som Karl Fredrik på Eklaholm, sin första prosecco. En succélansering som slog försäljningsrekord och har blivit hyllad av vinexperter. Nu lanserar han vinterrosén Karl Fredrik…
Fyra roséchampagner till festen
Tips på fyra rosa champagner Dags att bjuda in till fest? Vad passar inte bättre än Roséchampagne. Dessutom blir rosa bubblor lite extra festligt att bjuda på till sommarens alla fester som den är, i en somrig cocktail eller om man vill skämma bort någon med lyxig champagne. Rosébubbel till högtider och fest! RUINART ROSÉRuinart…
Mathias Dahlgren genomför Matbarens största förändring någonsin
Mathias Dahlgren öppnade Matbaren på Grand Hôtel i Stockholm 2007. Vid den tidpunkten var Matbaren en banbrytande restaurang som den svenska matscenen inte tidigare sett. Sedan dess har restaurangen utvecklats med samtiden men meny har haft samma utformning, fram tills nu. Få nutida restauranger har förändrats så lite som Matbaren har gjort sedan öppningen 2007….
Italienska recept och vintips för mysiga höstdagar – som att vara i Toscana en stund
Få till det ultimata höstmyset med recept och vintips från Toscana. Vad sägs om en grillad ryggbiff med örtgremolata eller en smakrik pasta? Här kommer recept och vintips direkt från den italienska trattorian Terreno Deli i det sydligaste hörnet av The Winery Hotel. Pasta all’Amatriciana Ingredienser: bacon, vitlök, chili, rött vin, pecorino, parmigiano, persilja, rödlök, spaghetti (Gör som italienarna…
Rökt hjortinnanlår med jordärtskockscrème av Karl Ljung
Hej på er! Tänkte bjuda på ett recept komponerat av kocken Karl Ljung som passar perfekt som mingelmat eller när man är många kring middagsbordet och vill bjuda på något festligt innan middagen. Rökt hjortinnanlår med jordärtskockscrème 10 pers 100 g tunt skivat rökt hjortinnanlår Jordärtskockscrème 100 g skalade jordärtskockor 1 dl crème fraiche Olivolja…
Kändiskocken Edin Dzemat och whiskeyjätte lanserar karibisk kräftskiva
Jag fullkomligt älskar kräftor! Och får väl erkänna att jag även är förtjust i Edin Dzemat… Inför årets kräftsäsong har kändiskocken Edin Dzemat, tillsammans med whiskeyjätten Tullamore D.E.W., tagit fram tre smarriga recept och ett helt nytt kräftkoncept: karibisk kräftskiva. Med kräftor och tillbehör influerade av Västindien och med nubben utbytt mot nya Tullamore XO Caribbean…
Här är den häftigaste hotellpoolen i världen!
Hotellet Beresheet i Mitzpe Ramon vinner Travel Agent Centrals tävling för häftigaste hotellpoolen i världen! Beresheet Hotel i Mitzpe Ramon som ligger i Negev-öknen i södra Israel med utsikt över Ramon-kratern, vann nyligen TravelAgentCentral.coms pris för ”Coolest Hotel Pool in the World”. TravelAgentCentral är en ledande webbplats för resebyråer som letar efter nyheter om kryssningar, destinationer, hotell,…
Rosemary Hound en rosa dröm
Servera en rosa Rosemary Hound till helgens alla festligheter. Detta behöver du: 1 del rosmarin-sockerlag 4 kvistar 2 delar Purity Vodka 1/2 del röd grapefruktjuice Gör så här: Sockerlag: Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rosmarin kvistarna och koka i ytterligare 5 minuter. Plocka bort kvistarna när sockerlaget svalnat. Cocktail: Häll…
Cocktail i bur på Grand Hotel Cadierbaren
Förra helgen var jag på ett riktigt trevligt och spännande möte på Grand Hotel i Cadierbaren den supertrevliga middagen avslutades med en av Cadierbarens drinknyheter, en cocktail i bur, ta ut det vackra glaset och släpp fågeln fri eller drick med sugrör genom buren. Hur som helst väldigt festligt! Nathalie Bergström Chefredaktör Myggate Magazine /VD Bergström Public Relations Följ mig…
Stäksholmens Midsommardrink toppad med Crémant Blanc
En sagolikt god sommardrink komponerad av Mygate Magazine Matstudio med gin, citron och Crémant Du Jura. Drinken är toppad med en fantastiskt god Crémant från Kvalitetsviner som även serverades på vår första Champagne After Work som vi arrangerade på Noga Matstudio. Perfekt att servera på sommarens alla fester eller het sommardag på terrassen! Ps. Går utmärkt…
Nu rullar Rosétrucken från Provence ut på Sveriges gator och torg
Glada nyheter! I samarbete med Grande Recolte från Chateau de Berne så är Rosétrucken här för sätta en sydfransk touch på sommarens uteserveringar och fester. Den rosa trucken med lavendel från Provence, kommer under sommaren att åka på turné runt om i landet. Den kommer att synas vid olika restauranger och går även att hyra…
Vintips – så anordnar du en vinprovning hemma
Snabb-guide så anordnar du en riktig provning av olika sorters vin hemma. Färg, doft och aromer. Vad är egentligen rätt och vad är fel? Att veta mer om vinet som serveras är onekligen något som intresserar många. Och faktum är att det går att träna upp smaklökarna utan att vara någon expert. För att fler…
ÄNTLIGEN! VEUVE CLICQUOT CHAMPAGNETRUCK ÄR TILLBAKA
Äntligen! Champagnehuset Veuve Clicquots omåttligt populära champagnetruck är återigen i bruk för att förgylla sommarens fester och uteliv. Den gula trucken har fått ett lite nytt utseende och har fler sorter i sitt champagnesortiment att erbjuda. Trucken kommer att synas runt om i landet vid restauranger och privata event, men går även att hyra både…
CHAMPAGNE, UTSÖKT MAT OCH FANTASTISKA GÄSTER
Vilken kväll! Champagne, utsökt mat och fantastiska gäster. Tusen tack till alla som kom och förgyllde vår Champagne After Dinner som min byrå Bergström Public Relations arrangerade på Noga Matstudio i går kväll. Och tack till Gårdschips för gott tilltugg och Max Alm-Norell för vacker konst. Bilder från festligheterna kommer upp inom kort! Nathalie Bergström VD…
VEUVE CLICQUOT LANSERAR CHAMPAGNETRUCK – Nathalie Bergström
Hej på er! Champagnehuset Vevuve Clicquot lanserar nu en champagnetruck som ska sätta guldkant på sommarens fester och uteliv. Den gula trucken kommer att synas vid restauranger och går även att hyra både för privata fester och för företagsevent. Ni som känner mig väl vet att jag älskar champagne så givetvis tycker jag att detta…
7 hetaste takbarerna i Stockhom
Hej på er! Det finns inte mycket som slår en fantastisk utsikt över Stockholms takåsar och samtidigt kunna njuta av en lyxig drink, ett glas bubbel eller en god middag. Här är mina topp 7 favoriter där ni garanterat kommer hitta mig i sommar. Gondolen Scandic Anglais Ljunggrens Scandic Continental – The Market Urban Deli Sveavägen…
Vinn en resa för två till Sicilien – Fredrik Jonsson
Hej på er! Nu har du chansen att vinna en resa till Sicilien för två i samarbete med vår egen mästerkock och skribent inom mat och dryck Fredrik Jonsson. Fredrik har skapat ett traditionellt sicilianskt recept med sin egna touch, som matchar det röda vinet Raccolto Nero d´Avola Cabernet Sauvignon. Receptet finner du i vinets…