• VIN – GASTRONOMI – DRYCK
  • KOCKEN TIPSAR
  • MAT/DRYCK
  • RESOR
  • KONTAKTA OSS
  • HEM
  • TIPSA REDAKTIONEN
Mygate Magazine
  • HEM
  • SÅ MATCHAR DU VIN TILL MATEN
  • MAT/DRYCK/RECEPT
    • RECEPT
    • VIN – GASTRONOMI – DRYCK
    • MATCHA MAT & DRYCK
    • PONTUS KARÉN MAT & DRYCK
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • MM WEEKEND – REDAKTIONSBLOGGEN
  • KOCKEN TIPSAR
    • Tareq Taylor
    • Christin Kashou – Vinnare av Sveriges mästerkock 2021
    • Jennie Walldén
    • MATTIAS LARSSON
    • Frida Ronge
    • Filip Poon
    • Zeina Mourtada
    • Thomas Sjögren
    • Sebastian Gibrand
    • Erik Videgård
    • FILIP FASTÉN
      • Jens Dolk
    • SOFIA HENRIKSSON
    • JESSICA FREJ
    • PERNILLA WAHLGREN
  • NYHETER
  • MM WEEKEND – REDAKTIONSBLOGGEN
  • KONTAKTA OSS
  • RESEREPORTAGE & RESTIPS

Pontus Karén Mat & Dryck

Foto: Emilie Andersson

Pontus Karén – kock, receptmakare & matskribent! 

Matprofilen Pontus Karén – kock med stor passion för matlagning och restaurangvärlden. Pontus kommer ursprungligen från Stockholm där han bland annat arbetat på Operakällaren at Friends Arena, Mister French, Restaurang B.A.R och München bryggeriet. Han har även utbildat sig som bartender via EBS i London och är numera bosatt på Frösön där han senast var köksmästaren på Frösö park hotel. Pontus syn på mat är ren och enkel, bra råvaror skapar god mat. Han hittar mycket av sin inspiration från det italienska köket där man jobbar med rena smaker. Pontus jobbar helst med fisk, lokala råvaror och experimenterar gärna med “kompost” mat.

Med matpassion och glädje för restaurangvärlden kommer Pontus att dela med sig av recept, tips i köket och massor av matinspiration!

Pontus Karén – Mat & Dryck Matkreatör Mygate Magazine

Vill du följa med på min matresa, följ mig på, mygatemagazin.se.

instagram: @foodbypontus 

Facebook: @foodbypontus

Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.


Annons

Krispig rödingfilé med kokt potatis, cocktailtomater, rökt paprikapulver och marinerad lök

Posted: juli 27, 2021

Krispig rödingfilé med kokt potatis, cocktailtomater, rökt paprikapulver och marinerad lök som serveras på en bädd av crème fraiche kryddat med olivolja, citronpeppar & salt komponerat Pontus Karén. Du behöver för 4 personer. 2 st hela rödingar (eller 4 filéer). Ca 600 g potatis. 2 silverlökar.  1 paket cocktailtomater. 5 dl cremé freiche. Olivolja.  Salt…

  •  

Varmrökt laxmousse med forellrom & caviar på friterat rispapper

Posted: april 10, 2021

Vintips: Vitt vin och Champagne Vi matchade med Moët & Chandon, Veuve Clicqout och Champagne Ruinart Blanc. Vitt vin: Cloudy Bay Savignon Blanc Du behöver för 4 personer. Rispapper 1 dl rapsolja till fritering. Ca 150 g varmrökt lax (Korshags) 5 dl cremé freiche. Salt & peppar Saft från 0.5 Citron 1 tsk dijonsenap  Forellrom (Quality Caviar) Gör så…

  •  

Rödbetsgravad lax med Poké Bowl buffé

Posted: april 1, 2021

Årets rätt är ju en form av bowl så varför inte anamma det och bryta gamla påskbuffer och erbjuda en påsk bowls buffé istället? Vintips: Champagne Vi matchade med Moët & Chandon, Veuve Clicqout och Champagne Ruinart Blanc. Du behöver för 4 personer.  Till laxen.  Ca 500 g rå lax (Korshags) 1 stor rödbeta  1…

  •  

Nyttiga zucchini chips

Posted: mars 26, 2021

Super enkelt att göra dina egna kvälls chips eller varför inte till festen? Du behöver för en “liten” skål chips. 1 zucchini. Salt & peppar. Gör så här. Skiva zucchinin på mandolin i ca 2 mm skivor. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och salta. Vänta ca 10 min och “dutta” med papper så…

  •  

Citrusvåffla med forellrom

Posted: mars 25, 2021

Lyxbrunch! Citrusvåffla med forellrom komponerat Pontus Karén. Receptet är framtaget i samarbete med brunchsthlmn.se Antal: ca 4 våfflor Ingredienser – Våffelsmet: 1 dl mjölk 0.5 dl kallt vatten 4 st (normal stora isbitar) Cest från 0.5 citron 2 tsk salt 1 tsk bakpulver 2 hela ägg Ca 3.5 dl vetemjöl 30 g smält smör. Ingredienser –…

  •  

Passiontini – en klassisk cocktail till vårens festligheter

Posted: mars 18, 2021

Helt enkelt en variant på en klassisk favorit Dry Martini fast med passionsfrukt och en doft av fläder. Du behöver 5 cl Forest dry gin. (Norrbottens Destilleri) 1 cl Noilly prat 3 cl Ekologisk osötad passionsjuice 1 cl Fläder koncentrat. Gör så här.  Häll i Noilly praten i en rörglass (eller shaker) fyll med is…

  •  

Bjud på en “Norrlänning”

Posted: mars 9, 2021

För er som gillar lite mer bittra drinkar. Enkla att göra och fantastiska att avnjuta helst när det är riktigt varmt ute.  Jag kallar den “Norrlänningen – En bitter jävel..” Drinkrecept 4 cl Mountain dry gin från @norrbottens_destilleri 3 limeklyftor (halvade) 1 tsk råsocker 1 dash angostura Krossad is Muddla limen med råsockret, på med…

  •  

Pontus Karén testar gin från Norrbottens Destilleri

Posted: mars 4, 2021

Nu under ett par dagar har jag testat @norrbottens_destilleri olika Gin sorter och jag måste säga wow! Vilka karaktärer båda har, har ni inte testat så gör det! Enligt mitt tycke bör dom hamna i en dyrare klass än vad dom gör nu, vet inte vad det är med att dricka fin Gin både i…

  •  

“Köttfärs & svamp Quesadillas”

Posted: februari 26, 2021

ENKEL MAT för mig är tex en Quesadillas. Smakrik, ostig, chrunchig, “billig”, krämig och framförallt salt & het. Doppa i lite vitlökssås = en bra middag eller gott snacks eller bra “shareing” tillbehör på middagen. Här kommer receptet.  Köttfärs & svamp quesadillas med salsa, cheddarost blandning, sriracha & vitlökssås. Du behöver för 2 port. 1…

  •  

Produkttest av Kullamust blandade smaker

Posted: februari 24, 2021

I samarbete med @kullamust så fick jag testa några av deras produkter nu under min #28dagarsutmaning där jag har under februari varit helt alkoholfri samt avstått från godis och läsk. Deras produkter är gjorda utan tillsatt socker, alkohol och från 100% frukt. Min utvärdering av produkt testningen? WOW! Underbara, rena och framförallt såå friska till…

  •  

Raggmunk med fläsk, lingonsylt & färsk persilja

Posted: februari 16, 2021

Du behöver för 4 personer (ca 3 små raggmunkar per person). 4 stora matpotatisar. 2 dl mjölk. 100 g smält smör. 2 tsk salt. 2 msk vetemjöl. 2 ägg. Peppar efter smak. 3 paket stekfläsk eller bacon. Lingonsylt eller råröda lingon. Persilja. Gör så här. Blanda alla ingredienser förutom potatisen ordentligt (en lite tjockare pannkakssmet…

  •  

Räkmacka att ha med på vandringen

Posted: februari 7, 2021

Du behöver för 4 mackor. 4 mackor (jag valde polarkaka) 500 g frysta handskalade räkor. 3 dl färdig majonäs. Saft från 0.5 citron. Salt & peppar. Ca 2 cm fin strimlad purjolök. 1 halv fin hackad rödlök. 1 halv fin hackad chili. 1 tsk dijonsenap. Gör så här: Tina räkorna och pressa ur allt vatten….

  •  

Tartar med kapriscremé och riven pepparrot på friterat tunnbröd

Posted: januari 30, 2021

Ytterligare en härlig liten förrätt som går att göra i lite större storlek (som förrätt) eller i canapée storlek. Du behöver för ca 20 canapée. (4 port förrätt). 300 g nötinnanlår. 1 tsk dijonsenap. 1 tsk olivolja. 1 liten burk “små kapris”. 1 pepparrot. 3 dl creme fraiche 1 tunnbröd. Salt & peppar. Rapsolja för…

  •  

MAAAGISKA SEEMLOR!

Posted: januari 28, 2021

Alltså dessa semlor jag knåpade ihop idag på jobbet blev så jävla bra och var relativt enkla. Så kände att jag kan dela med mig av dom till er. Receptet på bullarna. För ca 10 bullar. 30 g jäst. 1 tsk salt. 3 dl mjölk. 90 g smör. 1 ägg. 2 dl socker. 4 tsk…

  •  

Svamptoast med picklad rödkål

Posted: januari 22, 2021

En riktigt härlig Svamptoast till lunch eller varför inte middag?  Du behöver för 2 personer.  2st bra bröd att rosta, jag använde vanligt rostbröd.  3 dl vispgrädde 200 g svamp 1 gullök 150 g smör 1 bit rödkål (ca 100 g strimlat)  1 pkt sockerärtor 1 bit hårdost 1 dl ättika 2 dl socker 3…

  •  

Chiliglacerade kycklingklubbor och svartpepparmajonäs med mozzarellasallad

Posted: januari 17, 2021

En utsökt familjemiddag eller avslappnad middag med vänner. Du behöver för 4 pers. Kycklingklubborna.  Ca 1 kg kycklingklubbor.  1 dl kycklingfond. Salt. 1 msk timjan. Vatten. 1 dl vitt vin. 1 msk spiskummin. 0.5 tsk curry. 1 hel röd chili. Glaze. 1 dl farinsocker. 1 msk sriracha. 1 dl ketchup. 3 dl fond (som du…

  •  

Moules marinière

Posted: januari 13, 2021

En fantastisk rätt som går hem hos väldigt många och är enkel att göra! Du behöver för 4 pers. 2 nät blå musslor. 1 Silverlök. 1 Röd chili. Färsk persilja. 1 dl vitt vin. 50 g smör. 3 dl grädde. Salt & Peppar. Gör så här: Finhacka silverlöken och chilin. Bryn i smör tills det…

  •  

Hjorttartar

Posted: januari 8, 2021

Här har ni ett magiskt recept på en hjorttartar. Perfekt att servera som förrätt eller som brunch rätt. Denna rätt och recept tog jag fram i samarbete med @brunchsthlm.se Psst.. Har du ingen hjort funkar vilket vilt som helst.  Ingredienser för 2 p.  ca 140 g hjort  (annars funkar något annat vilt)  1 msk råa…

  •  

Att göra egen pasta är enklare än du tror

Posted: december 22, 2020

Du behöver för 2 personer. 1 helt ägg. 1 äggula. 1 tsk salt. 2 dl Durumvete. 1 tsk olivolja. Gör så här: Häll 2 dl durumvetemjöl på en bänk yta och gör ett “hål” i mitten av högen. Häll sedan i ägget och äggula, salt och olivolja i hålet. Arbeta allt till en fast deg,…

  •  

Laga Pontus Karéns Torskrygg med goda tillbehör

Posted: december 10, 2020

Mjukbakad Torskrygg med slät potatispuré, bryssekål, prosciutto chips & Rosmarinsvinägrett Du behöver för 4 personer. 4 fina bitar Torskrygg Färsk rosmarin 1 dl olivolja 1 msk champagnevinäger 10 brysselkål Salt&peppar 2 paket skivat prosciutto  300 g potatis 150 g smör 1 dl mjölk Gör så här. Torsken. Gör en 10% salt lag och låt torsken…

  •  

Smörstekt fläskkotlett med knaprig bacon, gräddsås, rostad potatis och citruspanko

Posted: december 4, 2020

Du behöver för 4 personer. 0.5 kg potatis 4 kotlett bitar 1 kvist rosmarin salt & peppar 3 dl grädde 2 dl panko cest från 1 citron 1 paket bacon Gör så här. Potatisen. “Kvarta” potatisen och krydda upp med salt, peppar, några rosmarin blad och olivolja. Rosta i ugnen på 200’C i ca 25…

  •  

“Smörstekt aubergine med brynt smör”

Posted: december 2, 2020

Bjud dina gäster på en utsökt festlig förrätt. Du behöver för 2 personer. 1 Aubergine 150 g smör (50 för stekning och 100 till brynt smör) Salt & Peppar ca 100 g hårdost (peccorino är att föredra) ca 10 cocktail tomater 1.5 dl olivolja Kruspersilja. Gör så här. Börja med att skiva Auberginen i ca…

  •  

Oreo cheesecake av Pontus Karén

Posted: november 29, 2020

En dessert som är super enkel och snabb att göra. Du behöver för 4 port. 2 paket oreo. 5 dl Philadelphia. 1 dl vispgrädde. 100 g vitchoklad.  Cest från 0.5 apelsin. Cest från 0.5 citron. Färska bär.  Citron melisse för garnering. Gör så här. Dela på kexen och ta ut det “vita” och lägg det…

  •  

Shiitake & skogssvamprisotto med gruyere ost

Posted: november 24, 2020

Du behöver. 2.5 dl avorioris Ca 1 L kycklingfond (utspädd) 1 schalottenlök 100 g svampblandning. 60 g shiitake svamp. 50 g smör. Olivolja. 1 msk vispgrädde. Ca 100 g Gruyere ost. Persilja. Salt&peppar Gör så här. Finhacka schalottenlöken, hacka svamparna och bryn med löken. Häll på riset och rör runt tills riset blivit varmt och…

  •  

Gubbröra med rökt makrill & makrillsrom

Posted: november 21, 2020

Du behöver för ca 4 mackor 0.5 rödlök. 5 kokta potatisar. (kalla). 2.5 dl majonäs. Finhackad dill efter egen smak. Salt & peppar. 2 kokta ägg. Ca 100 g färdig rensad rökt makrill (Fisk idag) 4 skivor valfritt bröd. 1 msk dijonsenap. (Johnny’s Dijon) Ca 50 g makrillsrom Gör så här. Hacka ner rödlök, potatis,…

  •  

Cinco de mayo & taco tisdag!

Posted: november 17, 2020

Hur mer passande är det inte då att jag tipsar om ett recept på mexicos mest vanliga salsa. Här kommer det! Du behöver. 1 röd chili. 1 torkad chipotle chili. 1 silverlök. 0.5 färskpressad lime. 3 färska tomater (jag föredrar kvist) Koriander efter din smak (jag kör ca 10 kvistar). 2 vitlöksklyftor. 2 msk olivolja….

  •  

Vitsparris smaksatt med citron, rosepeppar och vitvinsvinäger

Posted: november 13, 2020

Vitsparris smaksatt med citron, rosepeppar och vitvinsvinäger. Du behöver för 2 port. Ca 6 st sparrisar. 1 schalottenlök. Ca 100 g rumstempererat smör. 0.5 dl grädde. Ca 2 dl vitvinsvinäger. 1 tsk rosepeppar. 1 citron. Salt. Gör såhär. Skala sparrisen och lägg i en värmetålig form. Koka upp 0.5 dl vitvinsvinäger, 0.5 L rikligt saltat…

  •  

Tomatbaserad fisk & skaldjursgryta

Posted: november 10, 2020

Du behöver för 4 personer Ca 400 g fisk (jag hade färsk havsabborre från Kvaltitetsfisk Ca 300 g blå musslor från Kvalitetsfisk 1 gul lök 1 chili 3 vitlöksklyftor 1 paket krossade tomater 1 selleri stjälk Ca 5 kvistar dill 1 dl vitt vin Vatten Salt & peppar 1 msk socker Olivolja för stekning 1…

  •  

HJORTTARTAR MED LINGON OCH CHILI

Posted: november 10, 2020

HJORTTARTAR MED LINGON OCH CHILI KOMPONERAT PONTUS KARÉN FÖR BRUNCH STHLM Hur gott? Vår matredaktör Pontus Karén har komponerat ett riktigt samarrigt recept på en Hjorttartar i ett matkoncept i samarbete med Bergström PR och Brunch STHLM. Receptet på Hjorttartar med lingon och chili hittar du www.brunchsthlm.se där du även hittar fler härliga recept komponerat Pontus….

  •  

Tater tots – ett bra bar snacks av Pontus Karén

Posted: november 10, 2020

Tater tots. Receptet skapades för att minska svinnet efter man skurit pommes frites bitar. Det skapades redan 1953. Men detta recept är min version på det, ett enklare, smidigare och enligt mitt tycke godare. Du behöver. 4 stora fasta potatisar. 1 gullök 1 vitlök Ca 30 g finhackad persilja. 2 dl maizena 0.5 L rapsolja…

  •  

Smörstekt kotlett med konfiterad tomatsallad och rotselleripuré

Posted: november 2, 2020

Du behöver för 2 personer 2 kotlett bitar (jag rekommenderar något lokalt med fettkappa). 300 g rotselleri skalad. 100 g smör. 1 dl mjölk. 2 salladslökar. 1 röd chili. 2 vitlökar. Olivolja (tillräckligt för att täcka tomaterna) 2 plommontomater. Gör så här. Kotletterna. Salta och peppra sen stek i olivolja beroende på hur tjocka men…

  •  

Citrusbakade morötter med hackad råbiff, brynt smör och riven hård ost

Posted: oktober 27, 2020

Råbiff Du behöver för 4 port.  100 g brynt smör.  1 bakpotatis.  Ca 400 g fin ryggbiff.  Hela kapris.  Hård ost.  Olja till fritering.  4 morötter.  1 citron.  1 påse mandelspån.  Honung.  Hackad persilja.  Gör så här.  Skär bakpotatisen i julienne form (smala strimlor). Fritera hårt så dom blir riktigt krispiga, låt rinna av på…

  •  

Rödbetscarpaccio med stekt grönkål och getostcremé

Posted: oktober 25, 2020

En underbar och enkel förrätt som faller dom flesta i smak! Du behöver för 4 port. 2 rödbetor. 1 påse pumpafrön. 1.5 dl grekisk youghurt (från konstantines). 1 förp getost (från konstantines). 4 “blad” grönkål. Ca 120 g tärnad fläsk. Lite champinjoner. 1 gullök. Salt och peppar. Smör till stekning. Gör så här. Getost creme….

  •  

Chilipasta med färsk salvia och chorizo av Pontus Karén

Posted: juli 24, 2020

Du behöver för 2 port. 1 chili. Färsk salvia. Valfri pasta. 3 dl grädde 1 gullök. 1 vitlöksklyfta. 2 chorizokorvar. Salt och Svartpeppar Gör så här. Koka pastan enligt förp men ta av 2 minuter före “färdig” tid. Häll av vattnet. Hacka löken, vitlöken och chorizon. Stek på högvärme tills de har fått färg. Slå…

  •  

Helgrillad Dorado med cruditesallad och citrusvinägrett

Posted: juni 5, 2020

Du behöver för 2 pers. 2 hela Dorados (Kvalitetsfisk) 2 gröna sparris 4 rädisor 100 g blomkål 1 gulbeta 1 chili 1 dl olivolja Saft från 0.5 citron Salt&Peppar Olivolja till fisken Flingsalt 1 msk champagne vinäger Gör så här: Fisken Här är mer tips än recept. Men när du helgrillar en fisk så se…

  •  

Nytt samarbete med Warg Of Sweden

Posted: maj 28, 2020

Warg of Sweden och Pontus Karén inleder ett samarbete.Bakom samarbetet står Bergström PR & Mygate Magazine. Ett spännande samarbete och resa väntar. Tillsammans delar vi samma värderingar för hållbarhet och miljö. Så det kändes självklart att starta ett samarbete tillsammans. Warg Of Swedens skärbrädor består av 100 % Ek, dom är insmorda med ett eget…

  •  

Sveriges kanske starkaste bransch ner på knä

Posted: maj 18, 2020

Den hårt drabbade Restaurang- och turismbranschen i Sverige. Ja, jag pratar om just denna bransch då det är den branschen jag lever, jobbar, umgås och är insatt i. Branschen som just nu har tvärstannat, konkursat och kommer att få många år av uppförsbacke, den kommer aldrig vara densamma. Den har redan börjat skifta, ändras och…

  •  

Chokladmousse med grekisk youghurt och färska bär

Posted: maj 14, 2020

En riktigt trevlig och välbalanserad efterrätt som alltid brukar gå hem hos gästerna. Du behöver för 4 port. 8 dl grekisk youghurt (Konstantines) 3 dl vispgrädde 100 g mörk choklad 2 msk socker Färska bär Flingsalt Gör så här: Smält chokladen i en skål i mikron. Vispa upp grädden med socker tills den blir fluffig…

  •  

Grillad makrill på ben med en asiatisk glace

Posted: maj 13, 2020

Du behöver: 1 makrill per person (Fisk idag) 3 röd chili 1 morot strimlad 3 vitlöksklyftor 1 gulbeta strimlad 1 pak choy Lite cashewnötter (exotic snacks) 5 tsk Fish sauce 2 msk oyster sauce 2 dl socker 2 dl vatten 50 g böngroddar 1 kvist rosmarin 1 tsk flingsalt / fisk Olivolja 0.5 rödlök picklad…

  •  

Ett par ord om svenskarnas favoritfisk – Laxen

Posted: maj 8, 2020

Jag vet inte riktigt om jag ska kalla det här för en härlig lite läsning för er, däremot känner jag mig nästan liten tvungen både som sportfiskare och kock att förklara lite om den norskodlade laxens baksida. För snart ett år sedan gick svd.se ut med en artikel där de hade pratat med sportfiskaren Mikael…

  •  

Midsommarnatt

Posted: maj 7, 2020

Akvavit… Så mycket mer än bara en högtidssnaps. Visste du att snaps av dess flesta sort är en sjukt bra “blandsprit” tack vare sin kryddighet. Dom funkar även riktigt bra året runt som “smakhöjare” före maten. Jag skapade en drink på Åhusakvavit för er att pröva. Den fick namnet “Midsommarnatt” då den är uppskattad men…

  •  

Getost toast canapée style

Posted: maj 4, 2020

En härlig, smakrik, läcker Canapée som är lätt att göra och trevligt att erbjuda vid gästernas ankomst. Du behöver. 2 gula betor. 2 röda betor. 2 polka betor. Ca 50 g pinjenötter från Exotic Snacks Honung. 1 baguette. Ca 2 paket ekologisk getost från Konstantine’s. Gör så här. Toasten. Skiva baguetten i 1 cm tjocka…

  •  

Souvide majskyckling med fetaost sallad

Posted: april 28, 2020

Du behöver en vaccummaskin och souvide maskin för detta recept. Du behöver för 2 personer. 2 majskyckling filéer Ca 100 g böngroddar 1 chili Ca 100 g fetaost. Olivolja Ett huvud rosesallad. 1 röd paprika 1 krispsallad huvud Några körsbärstomater. 1 rödlök Färsk rosmarin Färsk timjan Salt&peppar 2 vitlöksklyftor 1 tsk paprikapulver. Gör så här….

  •  

Färsbiffar smaksatta med tomatsås

Posted: april 26, 2020

“Får du ibland kvar tomatsås från middagen?”  Här kommer ett recept med färsbiffar som är smaksatta med “gammal” tomatsås, vitlökspulver, cayenne peppar, grädde, salt&peppar och grädde. Serveras med smörstekt lök, chili & brysselkål & lättstuvad pasta. ° Du behöver för ca 3 port. 1 gul lök. 1 chili. Ca 10 brysselkål. 500 g nötfärs. Salt&peppar….

  •  

En insyn bakom kulisserna

Posted: april 25, 2020

Ytterligare en hemmakock och matblogg – nej, En hybris av att vara bättre än någon – nej, En översittare som tror sig veta bäst – nej. Inget av det här kommer ni få läsa från mig. Min förhoppning är att kunna dela med mig av kompetens jag fått från mina 14 år i branschen hos…

  •  
  •  

Mandelpotatisplättar med löjrom

20 timmar sedan
...

PIZZA MED GETOST & KARAMELLISERAD LÖK

1 vecka sedan
...

mygatemagazine

Gubbröra på knäckebröd är så gott! 🍸 @a Gubbröra på knäckebröd är så gott!

 🍸 @ahusakvavit

*Knäckebröd (Solmarka Gårdsbageri) @solmarkabageri 

*Ansjovis ( @grebbestadsansjovis )
*Creme fraiche
*Majonnäs
*Brynt smör
*Dill
*Rödlök
*Svartpeppar
Blanda ihop efter smak och tycke, njut. TREVLIG LÖRDAG 🍾🥂
.
.
.
.
#gubbröra #ansjovis #snaps #starter #förrätt #åhusakvavit #helg #weekend #aquavit #plockmat #svenskaägg #middagstips #festmat #mat #dill #majonnäs #ägg #smör #bryntsmör #festmat #matinspo #foodie #middag #matinspiration #mingelmat #food #bryntsmör #mygatemagazine
Lördagsgott! Halstrade pilgrimsmusslor, brynt sm Lördagsgott! 
Halstrade pilgrimsmusslor, brynt smör, gruyereost och  jordärtskockspuré toppat med solrosskott och persilja.

Skål för helg 🍾🥂
.
.
.
.
#pilgrimsmussla #scallops #weekend #dinner #foodie #festmat #helg #tastingmenu #smör #pilgrimsmusslor #middag #förrätt #gruyereost  #matinspiration #älskarmat #matinspo #middagstips #mat #skaldjur #seafoodlover #bryntsmör #jordärtskocka #skaldjur #kammusslor #seafood #mygatemagazine
Frasig våffla med löjrom och crème fraiche. Ma Frasig våffla med löjrom och crème fraiche. 
Magiskt gott!
.
.
.
.
.

#löjrom #löjromsvåffla #lojrom #løjrom #våfflor #waffles #vaffle #brunch #brunching #lyxbrunch #lyxfrukost #brunchideas #cremefraiche #förrätt #mingelmat #tilltugg #matinspo #rödlök #brunchinspo #gräslök #smör #brunching #lunch #foodie #mat #swedishclassic #swedishfood #svenskasmaker
Råbiff med spicy tryffelmajonnäs, rädisor och r Råbiff med spicy tryffelmajonnäs, rädisor och rostade mandelspån. 
Fantastiskt gott! 
Trevlig torsdag 💚
.
.
.
.

.
#råbiff #tartar #tartare #tartarbiff #matinspo #foodie #festmat #matinspiration #mat #matinspo #middag #rädisa #tastingmenu #middagstips #starter #förrätt #rädisor #mandel #tryffel #solrosskott #tryffelmajonnäs #rädisor #mandelspån #mygatemagazine
God fortsättning. Önskar er alla ett fantastiskt God fortsättning. Önskar er alla ett fantastiskt 2023 🍾🥂💚⭐️
.
.
.
.
.
#hummer #lobster #champagne #champagnetaittinger #taittinger #winelover #vittvin #mousserande #mousserandevin #havskräfta #förrätt #dinner #foodie #festmat #havskräftor #mat #helg #bubbelfredag #skaldjur #middag #middagstips #vin #matinspiration #matinspo #förrätt #mat #seafood #gottnyttår #nyårsmat #saltsjöboo #bergstrompr
@bergstrompr @mygatemagazine @nigabs_vanner @champagnetaittinger
Pizza med löjrom och västerbottenostkräm. Under Pizza med löjrom och västerbottenostkräm. Underbart gott. Blir det löjrom på menyn i morgon eller vad serverar ni för gott på nyår? 
Gott Nytt År 2023 🍾🥂💚
.
.
.
.
#löjromspizza #löjrom #lojrom #pizzatime #pizza #dinner #matinspo #food #älskarmat #foodie #pizzalover #instafood #foodlover #matinspo  #cremefraiche #västerbottenost #dill #rödlök #svenskasmaker  #pizzalover #middag #mygatemagazine #dinner #matinspiration #middagstips #västerbottensost #gottnyttår @mygatemagazine
Julgott! Västerbottenspaj, gubbröra, sill och ä Julgott! Västerbottenspaj, gubbröra, sill och ägghalvor. Igår även upplagning av gravad lax, rödbetssallad, magiskt goda julköttbullar, sill och andra smarriga röror #christmasiscoming 
Trevlig torsdag 🎄🍸
.
.
.
.

#ägg #gubbröra #västerbottenspaj #västerbottenost #ansjovis #åhusakvavit #aquavit #akvavit #västerbottensost #champagnesill #västerbottensill #senapssill #tilltugg #julmat #jul #christmasfood #food #sill #snittar #festmat #matinspo #ägghalvor #mat #västerbottenspaj #svenskasmaker #västerbottensill #mygatemagazine 
@mygatemagazine @ahusakvavit @bergstrompr
Exklusiv lansering av unik årgångschampagne frå Exklusiv lansering av unik årgångschampagne från @champagne_bollinger idag kl 10:00 på Systembolaget i en upplaga av 30 flaskor. 
- La Côte aux Enfants Champagne 2012. Även Bollinger Vieilles Vignes Françaises 2013 lanseras idag i en upplaga av 90 flaskor. 
Läs mer om lanseringarna på www.mygatemagazine.se 
Trevlig torsdag 🍾🥂
.
.
.
.
#årgångschampagne #champagnebollinger #bollingerchampagne #champagne #mousserande  #tillfälligasortimentet #bollinger #mousserandevin  #champagnelover #foodie #champagnelife #wine #winestagram #winelover #instawine #bubbelfredag #champagnefredag #mygatemagazine
Delikata potatischips med löjrom och vispad crèm Delikata potatischips med löjrom och vispad crème fraiche. Toppa med rödlök och dill. Matcha med kyld snaps från @ahusakvavit Ljuvligt. Trevlig måndag 🍸🍸
.
.
.
.

#åhusakvavit #aquavit #löjrom #lojrom #potatischips #löjromschips #gårdschips #älskarmat #foodie #matinspo #tilltugg #festmat #mingelmat #festmat #rödlök #dill #snaps #brännvin #matinspiration #matinspo #mat #food #saltsjöboo #mygatemagazine
@karlfredrik.se krämiga kantarellpasta med ugnsro @karlfredrik.se krämiga kantarellpasta med ugnsrostad vitlök med 🍷matchning - Karl Fredrik Rioja Crianza 2018. 
Receptet hittar du på www.mygatemagazine.se 
Trevlig tisdag! 
.
.
.
.
.
#kantareller #kantarellpasta #pasta #pastalover #karlfredrikrioja #pastalovers #vitlök #tastingmenu #chantarellepasta #chantarelle #spagetti #spaghetti #parmesan #svamp #västerbottenost #matinspiration #recept #grädde #smör #höstmat #foodie #matinspo #kantarell #kantarellsäsong #middag #mat #middagstips #vintips #vin #röttvin @mygatemagazine 
Foto: Karl-Erik Danielsson
Bakad torsk med gulbetor, musslor, kantareller och Bakad torsk med gulbetor, musslor, kantareller och champagnesås komponerat @malinsoderstrommat som matchades med Bollinger La Grande Année 2014 tidigare på @lilybollingeraward på @modernamuseet
Underbart gott. 

Trevlig onsdag!
.
.
.
.
.
#scallops #champagnesås #mussla #musslor #kantareller #lilybollingeraward #åretslilybollinger #champagnebollinger #champagne #svamp #gulbetor #betor #torsk #dinner #food #foodie #festmat #tastingmenu #middag #matinspiration #älskarmat #matinspo #middagstips #mat #skaldjur #seafood #smör #mygatemagazine
Svenska Kocklandslaget med @ericssonjens i spetsen Svenska Kocklandslaget med @ericssonjens i spetsen mot Culinary World Cup 2022 den 26-30 november.
Förra veckan var vi inbjudna av @kocklandslaget till deras tävlingskök. Det bjöds bland annat på dessa magiskt goda löjromsskapelser och bubbel. Dessa kockar och konditorer kommer finnas på plats i Luxemburg. 
@ltjornemo - Team Captain
@m.bremdahl - Chef
@ida.bauhn - Chef
@_michael.andersson_- Chef
@antonhusa - Pastry
@malinlonneberg – Pastry

För mer mat- och dryckesinspiration följ @mygatemagazine eller besök vår mat- och dryckessite www.mygatemagazine.se 
Trevlig torsdag! 
.
.
.
.

#culinaryworldcup2022 #kocklandslaget #löjrom #canapés #canapé #canapes #åretskock #lojrom #løjrom #festmat #tilltugg #mingelmat #snacks #fingerfood #plockmat #food #älskarmat #champagne #mousserande #mousserandevin #canapesbuffet #foodie #mat #svenskasmaker #matinspiration #matinspo #kalixlöjrom #mygatemagazine
@matavmastio skapar dessertpizza med Disaronno Vel @matavmastio skapar dessertpizza med Disaronno Velvet 
Sandra Mastio har bland annat tidigare vunnit @sverigesmasterkock samt författat flera kokböcker. Idag driver hon den uppmärksammade restaurangen @pizzaavmastio i #malmö som serverar stenugnsbakade hantverkspizzor. 
Receptet hittar du på www.mygatemagazine.se
Trevlig torsdag!
.
.
.
.
.
.

#matavmastio #dessertpizza #pizza #recept #mastio #foodie #mat #pizzalover #sverigesmästerkock #pizzadeg #vegetariskt #middag #middagstips #vegetariskmat #mygatemagazine #disaronnovelvet #likör #mandellikör #fikonpizza #fikon #mascarpone #mascarponecheese #pistagenötter #disaronnooriginale #disaronno
@disaronno_official @mygatemagazine @anora.spirits.sweden
Ostron! Kroatien är Europas nya matmecka. Läs me Ostron!
Kroatien är Europas nya matmecka.
Läs mer om matfestivalerna för alla foodies på www.mygatemagazine.se
Trevlig tisdag 🦪🦪🦪
.
.
.
.

#ostron #kroatien #travel #älskarmat #mat #oyster #oysters #croatia #oysterlover #visitcroatia #oysterlove #mat #lovefood #seafood #seafoodlover #skaldjur #festmat #mingelmat #plockmat #asiatiskt #asiatiskt #foodie #food #middag #matispo #matinspiration #lovecroatia #foodie #mygatemagazine @mygatemagazine 

Foto: Maja Danica Pecanic
Skagenröra ändå. (🍤, regnbågsrom, crème fr Skagenröra ändå. (🍤, regnbågsrom, crème fraich, majonnäs, hackad dill, lite dijonsenap, finhackad rödlök och cayennepeppar)
Serveras på smörstekt lantbröd.
Trevlig tisdag 🌞
.
.
.
.
.
#skagenröra #skagen #toastskagen #matinspo #food #älskarmat #foodie #festmat #förrätt #räkor #regnbågsrom #skaldjur #grekisktlantbröd #smör #bröd #stektbröd #dill  #swedishfoodie #mat #foodlove #förrätt #älskarmat #recept #mygatemagazine
Dagges tunnbrödsrulle med merguezkorvar och potat Dagges tunnbrödsrulle med merguezkorvar och potatismos med brynt smör, dillpicklad gurka, rostad lök, kantarell och västerbottenoströra och en härlig lingonketchup flyttar in hos Bamba på Värmdö.

Idag är det premiär för @daggesmat höstiga tunnbrödsrulle hos @bambabilen_varmdo
Vill du laga Dagges tunnbrödsrulle hemma hittar du receptet på www.mygatemagazine.se

Vi hade möjlighet att testa denna goding i går med ett gäng härliga matglada vänner. Magiskt god! 
Trevlig fredag 🌭🌭🌭
.
.
.
#tunnbrödsrulle #matinspiration #matinspo #merguez #middag #middagstips #husmanskost #lingon #kantareller #västerbottenost #potatismos #korv #potatis #bryntsmör #smör #pickladgurka #mat #foodie #mygatemagazine #värmdö
Risotto med karamelliserad lök, salsiccia och par Risotto med karamelliserad lök, salsiccia och parmesan komponerat @matavmastio
Receptet med vinmatchning hittar du på www.mygatemagazine.se
Vintips: Luigi di Grasso Piemonte Barbera #5307201
Trevlig lördag 🌞

Sandra Mastio, känd från @sverigesmasterkock och den egna pizzarestaurang @pizzaavmastio
.
.
.
.

#matavmastio #luigidigrasso #risotto #barbera #vin #recept #mastio #foodie #mat #risottolover #karamelliseradlök #salsiccia #vintips #röttvin #winelover #italianfood #risottolovers #parmesanost #parmesan #sverigesmästerkock #vino  #middag #risottolovers #middagstips #foodie #mygatemagazine
En av flera magiska rätter som lagades upp tillsa En av flera magiska rätter som lagades upp tillsammans med @daggesmat @tastebyjoy @mygatemagazine @bergstrompr @simon.mygatemagazine.se allt matchat med goda viner och mousserat vin från @thewineagency
Vid grillen och foto @daggesmat
Trevlig lillördag 🌽🍷🌞
.
.
.
.
#grilladmajs #grilladmajskolv #ekovin #ciaocollereale #parmesan #parmesanost #grillat #grilla #vrakberget #vin #rosevin #pinkwine #vintips #rosévin #winelover #sommarvin #vin #grillning #grillsäsong #corncob #corn #grillatärgodast #foodie #mat #sommarmat #plockmat #matinspiration #matinspo #majskolv #grilltips #grillatärgott
Sommarmat 💚 Trevlig lillfredag 🌞 . . . . . Sommarmat 💚
Trevlig lillfredag 🌞
.
.
.
.
.

#sommarmat #regnbågsrom #skagen #toastskagen #kallröktlax #lax #röktlax #food #sill #snittar #festmat #fisk #skagenröra #matinspo #västerbottensost #gubbröra #ägghalvor #mat #parmesan #svenskasmaker #vegetariskt #vegetariskmat #vegetarian #vegetarianfood #buffemat #tilltugg #förrätt #gubbröra #smör #midsommar2022 #mygatemagazine
Vilken magisk midsommarhelg, vilket väder. Så my Vilken magisk midsommarhelg, vilket väder. Så mycket god mat med fina vänner och familj. Trevlig tisdag 💚
.
.
.
.
.
#gladmidsommar #midsommar #sommarmat #regnbågsrom #snälleröds #skagen #toastskagen #kallröktlax #lax #röktlax #food #sill #snittar #festmat #fisk #midsommarmat #skagenröra #matinspo #gubbröra #ägghalvor #mat #parmesan #västerbottenspaj #mousserande #svenskasmaker #midsommar2022 #mygatemagazine
GLAD MIDSOMMAR 🍾🥂🌺🇸🇪 . . . . . #mid GLAD MIDSOMMAR 🍾🥂🌺🇸🇪
.
.
.
.
.
#midsommar #midsummer #glad midsommar #polroger #polrogerchampagne #champagne #mousserandevin #koskenkorva #koskenkorvavodka #blossommartini #vodka #mousserande #drink #cocktails #winelover #drinklovers #cocktailhour #sommardrink #summerdrink #summerdrinks #sommar #martinidrink #liqueur #cocktails #likör #foodie #mygatemagazine @mygatemagazine
Festligt tilltugg på krispigt surdegsbröd toppat Festligt tilltugg på krispigt surdegsbröd toppat med löjrom.
Recept med dryckesmatchning hittar du på www.mygatemagazine.se 
Trevlig lördag 🍾🥂
.
.
.
.

#löjrom #lojrom #løjrom #festmat #tilltugg #mingelmat #snacks #fingerfood #plockmat #food #prosecco #friterat #surdegsbröd #bröd #bread #älskarmat #canapesbuffet #foodie #mat #svenskasmaker #fingerfood #matinspiration #matinspo #canapés #canapé #canapes #mousserande #mousserandevin #mygatemagazine
Trevlig lördag 🍾🥂🌞💚 . . . . . #camon Trevlig lördag 🍾🥂🌞💚
.
.
.
.
.

#camontini #prosecco #skagenröra #skagen #toastskagen #mousserandevin #mousserande #bubbel #thewineagency #ekologisktvin #ekovin #rosevin #mariuspeyol #pinkwine #vintips #rosewine #rosévin #wine #tilltugg #winelover #saamrosé #vintips #foodie #vin #bergstrompr 
@bergstrompr @mygatemagazine @thewineagency
Grillad ekologisk gårdskyckling från @labelledef Grillad ekologisk gårdskyckling från @labelledefrance med sparris från Gotland, aioli och en sommarsallad som tillbehör. 
Så himla gott. 
Trevlig onsdag 🌞
.
.
.
.

#kyckling #chicken middagstips #ekologiskkyckling #franskfågel #kyckling #grillatärgott #grilladkyckling #grillat #sparris #sparrissäsong #asparagus #festmat #eklogiskt #ekologiskt #bbq #grillning #grillsäsong #grillatärgodast #grönsaker #närodlat #food #älskarmat #foodie #mat #sallad #sommarmat #matinspiration #gårdskyckling #matinspo #mygatemagazine
@mygatemagazine
Kalvråbiff med betor, kapris, parmesanost och sur Kalvråbiff med betor, kapris, parmesanost och surdegschips komponerat @fredagskocken
Receptet med dryckesmatchning hittar du på vår mat- och dryckessite www.mygatemagazine.se "sök" kalvråbiff 
Trevlig tisdag 🌞
.
.
.
.
.
#fredagskocken #råbiff #champagnebollinger #champagne #mousserande #mousserandevin #tartar #chips #kapris #parmesan #parmesanost #tartare #tartarbiff #matinspo #foodie #recept #älskarmat #champagnerose #champagnerosé #pinkchampagne #bollinger #recept #festmat #champagnelover #mygatemagazine #matinspiration #mat 
@mygatemagazine @champagne_bollinger @fredagskocken
Ladda mer… Följ oss på instagram

Bols Advocaat – Den enda ägglikören du behöver...

12 minuter sedan
Lucas Bols grundades 1575 och...

Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel

1 timme sedan
Stockholms restaurangscen får...

Mandelpotatisplättar med löjrom

20 timmar sedan
Ljuvliga potatisplättar, en svensk variant av blinier, på mandelpotatis med löjrom och syrlig crème fraiche blir till en fantastisk förrätt eller trevliga tilltugg. Ingredienser 4 portioner 4 mandelpotatisar 1 ägg 1 dl Arla Köket® crème fraiche ½ dl Arla® vispgrädde...

Lyxig löjromsservering med brynt...

5 dagar sedan

Lyxigt...

PIZZA MED GETOST & KARAMELLISERAD...

1 vecka sedan

Pizza...

Korv i bröd med västkuströra,...

2 veckor sedan

Korv i...

Bols Advocaat – Den enda...

12 minuter sedan

Mathias Dahlgren öppnar ny...

1 timme sedan

Mandelpotatisplättar med...

20 timmar sedan

Annons

casino utan konto och svensk licens

Senaste inlägg

  • Bols Advocaat – Den enda ägglikören du behöver till påskbordet
  • Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
  • Mandelpotatisplättar med löjrom
  • Lyxig löjromsservering med brynt smörsmetana och potatiskrisp
  • PIZZA MED GETOST & KARAMELLISERAD LÖK

Mygate Magazine

Presskontakt:
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine c/o Bergström PR Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations