
Majs Keller – Matinspiratör
Bolani – afghanska pannbröd med fyllning

Vi älskar bolani. En rätt från Afghanistan!
Hur gör vi Bolani deg:
ca 7 dl mjöl
1-2 dl varmt vatten. (känn efter, ska ungefär bli som pizzadeg)
3 msk olja
3 tsk salt
Fyllning:
5 delade potatisar. (kan även ta vanlig hemlagas potatismos)
Hackad salladslök
chili
2 skivade tomater
salt, peppar, korianderkrydda, färsk persilja.(går att vara utan koriander)
Blanda innehållet till degen till en fin och mjuk deg. dela den sedan i små bollar( ungefär 7 bollar)
Kavla ut degbollarna till cirklar, ungefär 10×10.
Dela potatisen i små bitar och koka till den blir mjuka.
Hacka resten av innehållet och blanda i en skål. Tillsätt potatisen när den blivit mjuk.
Placera en klick av fyllningen på halva sidan av den utkavlade degen. (Kan fyllas med i stort sett vad som helst)
Lägg några skivade tomater på fyllningen.
Vik därefter över den andra sidan så att fyllningen täcks. Ska se ut som en halvmåne.
Hetta upp olja och stek bolanin på varje sida.
Servera med laktosfri yoghurt som har blandats med vitlök, riven gurka, salt, peppar och lite droppar citron.
Njut.
Majs Keller
Matinspiratör Mygate Magazine
redaktionen@mygatemagazine.se
Följ Majs här för fler recept, inspiration och recensioner.