Majs Keller – Matinspiratör

Majs Keller Matinspiratör Mygate Magazine
Majs Keller kommer dela med sig av restaurangtips, recensera mat från olika restauranger och bjuda på smarriga recept.
Majs bokas även in och åker ut för att kunna dela med sig av unika och spännande upptåg med alltifrån matreportage, hotellbesök, vinprovningar, mässor, festivaler och andra underhållande nyheter som vi tycker ni kan ta del av. Majs kommer även dela med sig av Restaurangtips, testa mat och recensera mat från olika restauranger.
Håll till godo!
Kontakta mig gärna på redaktionen@mygatemagazine.se

Burrata perfekt som den är eller som förrätt i en sallad
Om ni inte har testat den härliga krämen burrata som dessutom kommer från Hälsingland, gör det! En burrata som är smältande god tillsammans med tomater, olivolja, svartpeppar och lite basilika så köp hem och testa. Det är även riktigt gott på pizza med pancetta, rostade pistagenötter och balsamcio när den är färdigbakad. Denna Stracceiatella från…

Halloumiburgare med kesodressing
Halloumi lovers vad sägs om en läcker halloumiburgare! Smörstek halloumi till en gyllenebrun krispigfärg. Skölj av ett par romamblad och fundera ut ett par tillbehör. Jag har valt att toppa denna utsökta Halloumi med stekt bacon, kesodressing gjord på keso, riven parmesanost, tomatpuré, salt och peppar som får blandas ihop efter smak och tycke. Klicka…

Vem får din första matlåda – Cookfortheplanet
Dagens tips så här i dessa tider är värmande och stort då kulturchef Anders Uddén från Söderhamn väcker intresse inom flera genre i matväg. Anders Uddén har ett stort intresse för mat och inte bara att äta maten utan även att laga den samt värna om miljön ansvarsfullt och hållbart. Anders säger själv att han…

Kroppkakor med skirat smör och lingon
Bjud på Majs Kroppkakor. Bon apetit! Ingredienser: 1 kg mjölig potatis vatten att koka potatisen i salt 1 stort ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk salt Skala och koka potatisen i vatten och salt. Häll av vattnet och pressa ner den mjuka potatisen i en skål tillsammans med lätt uppvispat ägg, mjöl och salt. Rör inte…

Skagenröra – en riktig klassiker
En perfekt skagen som passar perfekt att servera på fest, middag, mingel och på picknick. 1 röd lök. 4 msk purjolök. 1 tsk tabasco. 1 knippe färsk dill. 1 ask crabflakes. 300 g handskalade räkor. 6 msk majonnäs. 1 st citron. 3 krm salt. 2 krm svartpeppar. 50 g löjrom. 2 msk…

Haga Schweizeri på NK
Det här med service är ao oavsett tidpunkt men framförallt inom krogbranchen som vi skriver om! Jag besökte Haga Schweizeri på NK för första gången för några veckor sen och det är inte alls ett ställe jag vanligtvis besöker eftersom jag äter mat och har absolut inte fokus på sötsaker. Men när en ser världens…

AGs kötthandel
Äntligen är grillsäsongen igång. Vinet luftas och solen värmer som bäst och på AGs kötthandel finns det kött av högsta kvalitét. AG Kötthandel är en av Stockholms bästa och mest välkända köttrestauranger, grundad av Johan Jureskog och Klas Ljungquist. I AG Kötthandels köttdisk på NK kommer de att erbjuda kött av högsta kvalitet och låta kunderna…

OLJA & OLIV DELI
Upplev klassiska råvaror och delikatesser av högsta kvalitet på Olja & Oliv Deli i NK Saluhall. En utsökt klassiker flyttar in på NK. Från och med den 6 april hittar du nya Olja & Oliv Deli i NK Saluhall. De kommer att erbjuda klassiska delikatesser som ost, chark, pasta och oliver. Avnjut en god lunch,…

Batteriet Rindö
Vad gör ni en perfekt soldag? Varför inte utforska lite mera av Stockholm och gör en dagsutflykt till Batteriet Orangeri & Kök som ligger mitt i Rindö Hamn med utsikt över Solöfjärden. Batteriet har öppet året runt och förutom lunch och middag så erbjuder krogen fester, konferenser, catering och event. Här möts ni av turister,…

Bolani – afghanska pannbröd med fyllning
Vi älskar bolani. En rätt från Afghanistan! Hur gör vi Bolani deg:ca 7 dl mjöl1-2 dl varmt vatten. (känn efter, ska ungefär bli som pizzadeg)3 msk olja3 tsk salt Fyllning:5 delade potatisar. (kan även ta vanlig hemlagas potatismos)Hackad salladslökchili2 skivade tomatersalt, peppar, korianderkrydda, färsk persilja.(går att vara utan koriander) Blanda innehållet till degen till en…

DAO BEACH
Njut av en sommardrink eller en härlig sommarsallad på Daos stora utomhuslounge och matservering. Lägg till båten och se solen sakta sänka sig ner i havet. Dao Beach är en sommarkrog som ligger vid Ängbybadet i Bromma. Mysig atmosfär med utlandskänsla alldeles vid Mälaren. Här kan du njuta av god mat, gott kaffe, glass i stora…

GÖR DINA EGNA RÖDBETSCHIPS
Enkla rödbetschips som serveras till mat eller snacks Tvätta rödbetorna noga och skala om ni inte köper färdigskalade och sköljda. (Tips är att skölja ändå) Om ni inte har tillräckliga köksredskap så ta fram osthyveln och hyvla till ett par slantar som ni lägger på bakplåtspapper. Ringla över olja, salt eller lite riven ost ifall…

The Winery hotell – en pärla att upptäcka
Vill ni unna er en riktigt lyxig weekend med mat, goda viner och service av allra högsta toppklass så är The Winery hotell en pärla att upptäcka. Druvor skördas hos producenten Terreno i Toscana och fraktas till Solna i kylbilar. I hotellet väntar cisterner och vintunnor, för pressning och jäsning och lagring. Det här är…

Farang bjuder dig och dina gäster en upptäcktsresa till Asien
Farang Catering bjuder dig och dina gäster på en upptäcktsresa till Asien och då främst Thailand, Vietnam, Malaysia och Indonesien. Grunden för vår mat är yrkeskunskap, bra råvaror och handarbete samt stor erfarenhet av den sydostasiatiska matkulturen. All mat tillagas i restaurangen utan genvägar och vi investerar både tid och kärlek för att skapa fräscha…

Kanonholmen Seafood
Magiskt och supertrevligt. Det verkar vara en härlig samlingsplats för alla trevliga Söderhamnare och hemvändare som önskar kvalité. När ingen i kommun kände till eller sålde laxfenor så var Kanonholmen räddning till buffébordet. Här erbjuds pålitlighet och proffsighet. Det är precis vad ni möts av på Kanonholmen som även finns på Ekerö i Stockholm. –…

Trollharens Fisk
Det finns ett par få saker “to die for”. Lindas fantastiskt goda laxröra. Den brukar dock vara lite krämigare men smaken. Smaken är himmelsk. På med potatis, bröd, ägg och en topp med dill tillsammans med Lindas så behövs inget annat. Det går att äta även som snacks, det är så gott. Handla från vagnen, Trollharens…

Ardbeg Embassy i Gamla stan rockar med 370 whiskysorter
Ardberg i Gamla stan rockar med 370 whiskysorter. Ni får en sån bra guidning och service. Här rekommenderas bara det personalen själv skulle dricka. Vi testade en Winter Ale från Oppigårds Bryggeri. Mycket bra. Ardbeg Embassy Sveriges bästa whiskykrog 2015 en utmärkelse från svenska whiskyförbundet. Öl och Whiskybaren i Gamla stan med den fantastiska maten. Ring:…

Alla vägar bär till Hälsingland
Alla vägar bär av till vackra landskapet Hälsingland då det vankas traditionellt julbord i världsklass. Det är ett dignande julbord fyllt med julens läckerheter och det bjuds på nyskapande matlagning på högsta restaurangnivå. Det är värt en resa eller en omväg för att få en helhetsupplevelse. Växbo är i för sig en liten by som…

Lyxlunch på No53
Dagens lunch får bli på 53an igen. Som vi skrev tidigare så känns det som att vi äter en lyxigare middag vi flesta unnar oss en helg. Här står det en fräsch skål med sallad till varje gäst med härlig dressing, bröd i papperspåse vilket gör att det känns ännu fräschare. Olivolja och balsamico kan…

godsmak.se – Takeaway på nätet
Att handla online via godsmak.se var ta mig tusan så bra. Allt var i ordning och reda i olika burkar. Precis som en inte tror det ska vara men när det verkligen är perfekt. Vitlöksbröd toppat med riven hårdost. Skärgårdstallrik – sill, skagenröra, gubbröra, lax, västerbottenost, kräftor, lax, en liten sallad med en klyfta citron och 1…

Nyhet! Torpets glögg och Torpets akvavit
Att Plura vet hur julmaten ska tillagas vet vi redan genom böcker och tv-program. Julen 2017 tar han steget fullt ut och presenterar även sina egna juldrycker. Från den 1 november finns både Torpets glögg och Torpets akvavit att beställa på Systembolaget. Ingen i Sverige har väl kunnat missa Pluras stora passion för mat och…

Kärlek, smak och dofter på Nya Carnegiebryggeriet
Besöker ni Nya Carnegiebryggeriet för första gången så kommer det garanterat bli ett återbesök. Här finner ni ett bryggeri med mycket kärlek, smak, dofter och pulserande atmosfär mitt i Stockholm. Bryggeriet skapar magi och bjuder på en utomlandskänsla. Lite som att åka till en vingård i Italien men i själva verket gästar ni Carnegie i…

Konferens eller fest på Delibruket Flatbread
Just nu erbjuder Delibruket Flatbread 10% på er bokning inför konferens och fest! Delibrukets Flatbread fest och konferensvåning finns just nu ledig inför specifika datum. I vårt fina vattentorn ryms många minglande människor. Vattentornet är välbevarat och har ett stort arkitekturhistoriskt värde. Det är en utsökt representant för de nytto- och industribyggnader som uppfördes…

Öl och whiskymässan
Då har vi besökt den 3: största Öl och whiskymässan i världen på Nacka Strandmässan i Stockholm. Kreativa och outhärdligt starka Marianne Wallberg som är öl- och whiskyfestivalens drottning gör det igen. För den som inte vet så är Marianne grundaren av Stockholm Beer & Whisky Festival, Taste experience, Julens gästabud och Swedish Food and…

True Colours – frisk chardonnay som hyllar kärleken!
Vad passar väl bättre att dricka på höstmiddagarna med vännerna än ett vin som sprider kärlek? True Colours hyllar kärleken och stöder HBTQ-personer i hela världen – tre kronor av varje såld box går direkt till Regnbågsfonden. True Colours by Opal Springs Chardonnay Viognier är ett friskt och fruktigt vin som passar perfekt till festen…

Jacob’s Creek lanserar ett nytt alkoholfritt mousserande vin – UnVined Sparkling!
I september lanserar Jacob’s Creek ett nytt alkoholfritt mousserande vin, UnVined Sparkling! Vinet är en efterlängtad nyhet på Systembolaget samt ICA och kompletterar det populära sortimentet av alkoholfria viner från Jacob’s Creek UnVined. Intresset för alkoholfria viner har ökat kraftigt i Sverige och i dryckesvärlden utforskas alkoholfria alternativ alltmer. Av de alkoholfria dryckerna som säljs…

Gör ditt eget kryddsmör
Inget är så härligt som färska kryddor. Ta vara på din kryddodling eller köp färska i butiken och gör ditt eget kryddsmör som kommer att passa perfekt till din grillbit kött som fisk! Hacka ner kryddor i ditt smör, rör om och klicka ut på bakplåtspapper och rulla ihop. In i frysen och invänta din…

Rescued Drink!
Absolut Rainbow är en ny specialdesignad flaska som lanseras i samband med Stockholm Pride 2017. Flaskan är inspirerad av mångfald, ett av flera områden som Absolut jobbar med för att skapa en mer öppen värld. Om Rescued Fruits 30% av all fruktsom odlas slängs. Det är sjukt! Rescued räddar frukt som annars skulle gå till…

PM & Vänner Hotel belönas med Grand Award
PM & Vänner i Växjö den första och enda restaurangen i Sverige att belönas med Grand Award av Wine Spectator. Wine Spectator är världens främsta vinpublikation och har sedan 1981 belönat världens restauranger för deras vinprogram, gastronomiska höjd, service och atmosfär som centrala delar för att skapa den ultimata restaurangupplevelsen. Hittills har endast 85 restauranger…

Sommarsmörgås
Majonnästäcket höjer smaken och gör äggsmörgåsen lite extra festlig. Nu när det är sommar och kryddblandningen blomstrar hacka över lite dill, timjan eller något annat som faller dig i smaken. Trevlig helg! Majs Keller Matinspiratör Mygate Magazine redaktionen@mygatemagazine.se Följ Majs här för recept, matinspiration och restaurangrecensioner.

Saft
Bjud på något läskande eller frys in till vintern. Vem säger att en inte kan dricka läskande rabarbersaft i vintermörkret. Det enda du behöver är rababrer, strösocker och vatten. Det går alldeles utmärkt att elda vid öppen eld vid vattnet, bara du tar med dig en bra kastrull, vatten och socker. 2 kg rabarber 6…

En het salsasås på tomater, jordgubbar, rödlök, chili, honung salt och peppar
Hej! Här kommer ett tips på en riktigt smarrig salsa. Skålla tomater, hacka, finhacka lök och chili. Blanda ihop honung, salt, chili, löken och kryddor och häll i samman tillsammans med krossade tomaterna (mer eller mindre efter tycke och smak). Koka upp, rör om, låt det stå och servera. Majs Keller Matinspiratör Mygate Magazine redaktionen@mygatemagazine.se Följ Majs här för…

Dao Beach grand-slam öppning 30 juni
Kom och häng på Dao. Ingen stress, ingen hets utan bara oerhört trevligt folk där ingenting är omöjligt. Njut av en sommardrink eller beställ något smarrigt från vår meny. Dao Beach börjar närma sig grand-slam öppning 30 juni. Det kommer att erbjudas mat, dryck och trevligt häng. Våra fina skyltar kommer från GraffitiSthlm, en konstnärs…

Guldrutan – Handla lokalt och sprid smaken över land och rike!
Guldrutans kafferosteri grundades 1946 av Börje Johnson, en sann kaffeälskare som påbörjade sökandet efter det perfekta kaffet. Det började med en speceriaffär i Hälsingland där Börje hade en liten kafferost som producerade ett kaffe som blev vida omtalat i den lilla staden Söderhamn. Kärleken till kaffet och utmaningen att producera det godast möjliga kaffet…

Grillad sockerkaka med Amarulagrädde och röda bär!
Sätt en twist på sommarfikat och flytta ut sockerkakan till grillen! Matbloggaren Malin Winqvist har tagit fram en riktig sommardröm med smaker från Sydafrika och den fräscha marulafrukten. Amarula Cream är mångfaldig vinnare i internationella dryckestävlingar och har varma, lena toner av kola, vanilj och nöt. Likören passar utmärkt i bakverk och avnjutes väl kyld…

Paraden kvarterskrog & barservering – en underbar kvarterskrog
För han, hon eller hen i stora som små sällskap och älskar kvarterskrog med stil och klass rekommenderas Paraden kvarterskrog & barservering. – Här har vi skapat liv i varje hörn. Ät i trappan, i baren eller i matsalen. Leta dig upp till övre etage och sitt på balkongen, blicka in i det öppna köket…

Restaurang Arton.78
Arton.78 har snappat upp sin meny rejält och vågat tänka utanför boxen. Kökets nya vår/sommarmeny är mycket väl godkänt. Det är spännande rätter såsom lättrökt pepparlax med forellrom och picklad gurka och örter till Porchetta fylld med vitlök, örter och chili som serveras med äpple, svartrot, sultanrussin, valnötter, stekt broccoli och sallad. Restaurangens matfilosfi har…

Slagteriaktiebolaget
Rekommenderar varmt Slagteriaktiebolaget på Karlaplan. Här blir du sedd och bemött på ett ypperligt sätt. Vart i vår residensstad kan du hitta så mycket kärlek i en enkel toast med ost, skinka, tomat och dijon senap med syltad rödlök som serveras på en planka. Det är så enkelt och gästvänligt att du kan tänka dig…

Delibruket Flatbread
En kan ha hittat Stockholms bästa hak i Sundbyberg av alla ställen. Pizzabuffè helt i den smak som älskar tunna pizzor där dom inte viker sig och perfekta kanter. Vi som tycker om lite hårdbrödkanter med krispig botten och annorlunda ingredienser som exempelvis kantareller, fikon, en starkare styrka på korv och andra råvaror som vi…

Restaurang Printz
Vi har besökt Restaurang Printz. Vilken service och omhändertagande från personal. Här känner du dig sedd och behövd som gäst. Maten smakade utsökt och atmosfären är perfekt. Tack! Printz startades kring en enkel idé: Folk blir glada av korv, särskilt i kombination med öl. Korv och öl kräver ett involverat hantverk. Samtidigt är processen tillgänglig…

Alla vägar bär till Hälsingland!
Det sägs att alla vägar bär till Rom och det måhända. Jag som har en förkärlek till Hälsinge-skogarna skulle säga att alla vägar bär till Hälsingland och denna gång bär det iväg till Tevsjö Destilleriet. Det produceras så mycket guld för munnen att det nästan är värt ett besök för att få uppleva destilleriet på…

DOS MAS
Inför vår och sommarhalvåret eller en värmande slurp på Afterski? DOS MAS MEX SHOT Pure gold: DOS MAS MEX SHOT is a cinnamon liqueur with just the right amount of finest tequila. – Dos Mas Mex Shot är en kanel likör med precis rätt mängd av den finaste tequilan. Inte för söt och inte alltför…

Restaurant J – Trevlig restaurang, fantastisk utsikt och en underbar ägg Benedict
Brunch, den perfekta kombon mellan frukost och lunch. Det finns ett femtontal brunchställen i olika klasser i Stockholm. Några ställen serverar mera mat och andra kombinerar. Tallrikserveringen i brunchform verkar bäst just nu. Du slipper folkmängden och allt hostande över maten som står och samlar saliv när en pratar. Restaurant J är den bästa…

Gyllene schlagerchips – limited edition
Gyllene schlagerchips är en av säsongens svängigaste smaker. Den passar perfekt till delfinaler, mellanakter, fläkgar, fred, hjärta, smärta, verser, stick, refränger och dipp. Sätt på dig din glittrigaste stass, öppna påsen och låt smaklökarna dansa i takt till en smörig smak av tonartshöjning, havssalt och lök. Gyllene schlagerchips är en limited edition och finns endast…

McGees
Restaurangen har fått en rejäl uppfräschning med en upplevelse på lite äkta 50-60 tals miljö. Det är härlig och unik interiör och för att tala om det unika på bekvämlighetsfoajén? Här bjuds du på olika filmmotiv-omslag i taket som gör att du inte kan sluta titta och läsa. Det finns hygienartiklar för killar och tjejer…

Köttfärslimpa på köttfärs från Hälsingestintan
Bjud på Majs köttfärslimpa på köttfärs från Hälsingestintan. 1 dl fiberrik havregryn 2 dl vatten 1 köttbuljong salt och peppar Rör om och låt det stå Häll ner 500 g Köttfärs från Hälsingestintan och rör ner allt. Forma smeten till en limpa och lägg över bacon så det täcker. In i ugn på 200 grader…

NEWT Food & Bread
NEWT Food & Bread är ett sånt här litet hak som du själv önskade hade. När en fantastisk människa rekommenderar detta ställe så är ett besök självklart. En utav många möjligheter över vi kommer tillbaks som gäst är att allt serveras laktosfritt. Det underlättar så enormt mycket som gäst och du slipper känna dig…

Dags att lägga in gurka
Dags för att lägga in gurka! Skala eller inte färsk gurka. Hyvla med osthyveln är ett tips. Dutta ner salt, socker, ättika, vatten, vitpeppar, dill eller persilja. Jag har höftat lite för bästa resultat. Tips på recept se nedan. Pressgurka Ingredienser 4 portioner 1 färsk gurka 3 krm salt 2 msk ättika (12%) 1 dl…

Bistro V
Då är ett besök på Bistro V på Strindbergsgatan 35 avklarat med nöje och ett återbesök är självklart. Det känns som om du kommer in till den bästa Vietnamesiska krogen på en strand nära havet men ändå så inspirerar storstadskänsla. Här finns det gott med utrymme för en plats utomhus eller inne men ölsorter från…

Laktosfria kycklingpasta
Idag bjuder jag på en laktosfri kycklingpasta med pasta från Zeta och inhandlad kyckling från Ica Alen. Ingredienser: Blanda och krydda efter tycke och smak. Smaklig spis! Rödlök Kyckling Paprika Salt Peppar Blandade kryddor Laktosfri grädde /Crème fraiche Går att toppa med lite Sweet chili. Paprikan ska inte kokas ihop med kycklingen. Inte gott med blöt…

Laktosfri cheesecake på pepparkaksbotten med fyllning
I helgen bakade vi vår populära laktosfria cheesecake på pepparkaksbotten fylld med nougat och choklad! Ingredienser: 3 st ägg 1.5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 200 g Laktosfri philadelphiaost 3 dl Laktosfri vispgrädde Såhär lagar du receptet: Glutenfritt – Välj glutenfria kex och krydda med kardemumma eller kanel Lägg äggulorna i en lite större bunke…

Tevsjö Destilleri
– Denna snaps serveras med fördel till julbordet men är självklart god året om, servera gärna lätt kyld till diverse charkuterier, gärna rökt och salt. Detta kan med fördel avnjutas som ”avec” i konjakskupa efter middagen som alternativ till whisky eller konjak. I mat använder vi Julsnaps Royal med fördel i våra sillinläggningar där den…

SKINNY CHAMPAGNE & SKINNY PROSECCO
Något som det talas hett om nu är Skinny Champagne och Skinny Prosecco. Dryckerna är framtagna av entreprenören och före detta BBC-hallåan Amanda Thomson. Själva grunden är att det är mousserande drycker helt utan tillsats av socker. De flesta mousserande drycker innehåller 12-50 gram socker per liter. Skinny champagne innehåller inget tillsatt socker alls och…

Eat & Meet börjar med bordsservering
På måndag börjar restaurang Eat & Meet med bordsservering! Den vardagliga människan älskar sin lunch, ett tillfälle då vi kan pusta ut och slippa tänka för en stund. Du beställer i kassan och tar sallad i lugn och ro. Ta plats och invänta servering. Eat & Meet är inte bara en restaurang där du…

Restaurang Hantverket
Den 8:e augusti öppnades dörrarna till Restaurang Hantverket igen efter semestern. Till hösten blir det mer fokus i baren där det planeras jazzkvällar med liveband, DJ:s till After Work på fredagar och en uppdaterad barmeny. – Det finns inget bättre än när höstmörket kommer och man får dricka drinkar i en härlig miljö med schysst…

Nordic C hotell – Mitt i stan
Pulserande storstadskänsla med närhet till exakt allt. Vilken otrolig service som serveras på ett silverfat på det nymorderna hotellet. Rummen är en utav de bästa hotellrum vi har besökt. Sängarna, städningen, kaffe, te, vatten och fint i ordningställt för gästande nattgäster. Det finns inget tvivlande om det blir ett återbesök eller vad vi rekommenderar vidare. Boka…

Resaurang Albertina
Restaurang Albertina är ofta ett säkert kort för bra mat, bra service och inte alls så långväntetid som du kan tro när du ser kön med hungriga matgäster som väntar otåligt eller nyfiket på vem som äger båten som precis lade till vid den nya fina bryggan. Rekommenderas varmt! Majs Keller Matinspiratör Mygate Magazine redaktionen@mygatemagazine.se

Ångbåtsbryggan – En härlig lunch på Strandvägen!
Gå ombord på Ångbåtsbryggan och känn brisen från havet som fläktar bort solens hetta. Här avnjuter du en drink, iskall Peroni eller en god matbit från Á la carte-menyn. Här erbjuds ni på skaldjur av högsta kvalitet och rejälare rätter som ångbåtsbiff och steak minute. För dig som älskar havet, båtar och utemiljö i kombination med…

Berns Bistro & Bar
Tidigare i veckan avnjöt vi en härlig sommarlunch under ett härlig parasoll. För första gången testades tunn och spröd pizzavariant med ursprung i Alsace. Fyllning på crème fraiche, franska ostar, vitlök, senap och kapris som alltid ingår. Utsökt. Vi åt: Thon noir et oeufs d’ablette Sotad tonfisk & löjrom Lardons er oignons caramélisés Bacon och karameliserad…

Eat & Meets sommarmeny
Då har Restaurang Eat & Meet bytt till sommarmeny och alla trevligheter som kommer att inträffa i Hälsingland, Söderhamn. Helgen 3-4 juni kommer Prideflaggorna att vina och musiken från Eurovision stjärna till lokala artister sammanstråla. En pridemeny kommer att presenteras förmånligt och alltifrån daiquiri, drinkar och bubbel i styrka eller alkoholfritt finns för den som…

Rabarber cosmopolitan!
Bjud på en Rabarber cosmopolitan! Ingredienser: Till 6 glas. 24 cl vodka 12 cl cointreau 12 cl rabarberspad eller saft 12 cl pressad citron Is Häll allt i en shaker, skaka och blanda och sila upp i ett glas. Majs Keller Matinspiratör Mygate Magazine redaktionen@mygatemagazine.se (Recept från allt om mat)

Middagstipset!
Idag har vi lagat ädelostfyllda tortellini från Ica Alen i Hälsingland, Söderhamn. Fick tillsammans sjuda med lite extra tomatsås och laktosfri grädde som toppades med färsk gräslök. Mums! Majs Keller Matinspiratör Mygate Magazine redaktionen@mygatemagazine.se

100w ger dig en lysande smak
Det är andra gången vi blir helt sålda på en bra öl som Eat & Meet är ensam om i stan. Jesper i bar och restaurang plockar fram en 100w ipa som är riktigt fräsch och fruktig i doft. Passar bra till något starkare eller bara som sällskaps öl! 1930 grundades Luma lampfabrik i Hammarbyhamnens…

Mammsens Liquorazz
Mammsens Liquorazz, Årets Lakritsdrink är framtagen av Bisto Mammsens restaurangchef Jennie Pihl och serveras under Lakritsfestivalen 23-24 april på Annexet vid Ericsson Globe. Bistro Mammsen håller även i festivalbaren. “Det var så kul att få detta uppdrag! Drinken är baserad på två av mina favoriter i barskåpet, Bacardi och Licor 43. Att jobba med en…

Eat & Meet – bästa förfesten
Hälsinglands nattliv börjar röra på sig och den bästa förfesten med stil och klass finner ni på restaurang, lounge Eat & Meet i Söderhamn. Framåt midnatt blir det trångt men man levererar ändå imponerande hög kvalitet. Här regerar cocktails, drinkar och daiquiri. Bartenders i stiliga arbetskläder servar en publik i alla åldrar bestående av allt…

Sommarens hetaste bubbel – Aviva Pink Gold
Sommarens hetaste bubbel med smak och toner på apelsin och grapefrukt. Lägg en flaska Aviva Pink Gold på is och servera när det passar. Mingelvänligt och passande till en härlig sallad en skön vårsommardag. Aviva Pink Gold. Smaksatt vin från distriktet i Spanien av Torre Oria. Finns på Eat & Meet i Hälsingland, Söderhamn! Majs…

Fantastisk pytt för äventyrare som serveras direkt från den öppna elden
I veckan lagade vi mat ute. Så himla underbart! Gör det ni också nästa gång solen tittar fram. Cutta upp potatishalvor, kycklingfilé, quorn, broccoli, lök, strimla vitkål: haricoverts och kryddor. Blanda ihop kycklingen med soya, chili, krossade tomater, salt, peppar, grillkrydda och lite socker. När murrikan är varm häll på matlagnings-olja och ner med alla…

Semmeltårta av Majs Keller
Semmeltårta är en jättestor semla att bjuda många semmelälskare på. En maffig semmeltårta passar utmärkt till kalas. Vi har bakat efter recept från arla.se med med dubbelsats. http://www.arla.se/recept/semmeltarta/ Majs Keller Matinspiratör Mygate Magazine

Trädgårdsbaren lanserar Pizza Bianco
Då har Trädgårdsbaren i Hälsingland, Söderhamn lanserat Pizza Bianco. Trädgårdsbaren har tidigare kammat hem titeln Söderhamns bästa pizzeria enligt OnlinePizza.se’s årliga ranking av Sveriges bästa pizzerior. Baserat på totalt fem miljoner beställningar – närmare 30 000 omdömen av 500 000 kunder – sammanställer OnlinePizza.se topplistan över Sveriges bästa pizzerior. Kunderna blir kräsnare och ställer högre…

Matig laktosfri laxsoppa på saffran!
Nu när det är så kallt ute kan det vara gott och värmande att tillaga en varm fisksoppa. Köp färsk lax eller fryst. Skölj och finhacka schalottenlök samtidigt som du smälter laktosfritt smör in en gryta. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig. Pressa ner en klyfta vitlök. Rör ner tomatpuré,…

Två olika varianter av pyttipanna
Vi har slängt ihop två olika slags pyttipannor. Ett på morrötter, lök, potatis, kryddor och laktosfri grädde. Den andra bestod av sammaingredienser men vi toppade med kycklingköttbullar och kycklingkorv. Allt fräste och stektes samt serverades med rödbetor. En bra och redig lunch. (För att fylla på så går det bra med hackad kålrot, palsternacka och…

God fortsättning och ett tips av Majs Keller
Återbruka nespresso? Varför kasta kapslarna? Tvätta ur kapslarna och kör en roligare servering med kapslar fylld med socker, kanel, kakao, godis eller annat härligt som vi kan smaksätta vår nespresso med under en fridfull stund. God fortsättning! Majs Keller Matinspiratör Mygate Magazine

Lammfärslimpa av Majs Keller
Lammfärslimpa med lök, rödbetor och fylld med fetaost. Lammfärs för ca 4 Pers 500 g lammfärs 1/2 dl laktosfri grädde 1 ägg Salt, peppar, oregano, timjan 150 g fetaost Sätt ugnen på 175°. Blanda färs med grädde, ägg och en liten gnutta salt och peppar (sparsamt med salt, då fetaosten är salt). Hacka eller mixa…

Ett afghanskt mellanmål
Finhacka potatis som du steker i olja och får gyllenbrun färg. Stek lök och vitlök. Häll ner krossade tomater som du blandar ner basilika, chili, salt, peppar och oregano. Smaka av och tillsätt lite socker för att balansera smakerna. Knäck 1-4 ägg och lägg ett lock över stekpannan. Låt maten få sjuda i ca 20…

Eat & Meet i Söderhamn
Fantastiskt god mat och hög service Tidigare i veckan var vi förbi Eat & Meet för att testa deras nya hamburgare – En patio på 100% Amerikansk Hereford-högrev som serveras med svartrökt bacon, rostad lökpuré, Västerviks Senap, vispad majonnäs, Pepper Jack Cheese, surdegsbröd och picklad rödlök. Till hamburgaren serveras pommes frites och en coleslaw på vitkål,…

Frukost på Espresso house som hittat
Är du sugen på te och inte bara kaffe? Espresso house har tagit fram sina egna tesorter av högsta kvalitet från den gyllene tedalen Bogawantalawa på Sri Lanka, du hittar alltid såväl svart som grönt te, och rooibos. Fint smaksatta med de finaste råvaror. Vår varma choklad toppar vi med en klick grädde och lite…

Kanonholmen Seafood av Majs Keller
Precis lagom innan jul dyker Kanonholmen nära dig upp. Här levereras färsk kvalitets-fisk direkt till dörren. Lite som att du plockar upp fisken själv från en båt med solnedgång och kluckande vågor. Kanonholmen kommer att börja med fler sorters fisk för hemleverans och även röror men det blir allt eftersom. Det är fyra grabbar som…

Lagom till nyårsiddagen av Majs Keller
Champagneproducenten Beaumont des Crayères med produkter som Beaumont des Crayères Grande Réserve och Beaumont de Crayères Fleur de Prestige 2003, lanserar lagom till helgernas festligheter nu även en prisvärd roséchampagne av hög kvalitet. Den 1 december släpptes Champagne Beaumont des Crayères Grand Rosé Brut NV i beställningssortimentet. Champagnen har erhållit 91 poäng i Wine Spectator….

Mitt kök-mässan av Majs Keller
Idag upptäcker vi nya saker på MITT KÖK! Majs Keller Matinspiratör Mygate Magazine

Årets Julchips?
Chipsen är oräfflade och smakar julost. På påsens baksida finns även ett litet julrim: Årets julklapp är en nyhet av finaste slag En delikatess att avnjuta i goda vänners lag. Med smak av julost på krispiga potatisskivor passar den bäst när snön ligger i drivor. Majs Keller Matinspiratör Mygate Magazine

Blossa 15 av Majs Keller
Årets glögg från Blossa 2015 finns ute från andra november! Årets glögg från Blossa har smaksatts med en av världens mest populära tesorter, Earl Grey, och bär spår av både bergamott och citron. Inspirationen kommer från de teälskande engelsmännen och återfinns även i flaskans design, vilken påminner om klassiskt engelskt porslin och föreställer en…

Ginger Joe Touch of Pear
Stone’s Ginger Joe har blivit en succé i Sverige och nu lanseras Ginger Joe Touch of Pear. Drycken har precis som originalet en utmärkande och tilltalande smak av färsk ingefära. Pärontonen tillför friska nyanser som gifter sig utmärkt med den kittlande ingefäran och biter av dess allra sötaste toppar. Ginger Joe Touch of Pear är…

Pannkakor med chokladsås
Tidigare i veckan stekte vi Pannkakor i köket så brandalarmet gick igång 2 gånger. Hurra för säkert brandlarm! Till det rörde vi ihop en chokladsås. Pannkaksrecept. Receptet gäller för 8 st 2 1⁄2 dl vetemjöl 6 dl Arla® mjölk 3 ägg 1⁄2 tsk salt 2 msk Arla® Svenskt Smör Såhär lagar du receptet: Vispa ut…

Trollharens Fisk
Trollharens Fisk & Feelgood! Dags att ta en tripp mot Trollharens Fisk & Feelgood som ligger mellan Axmar och Ljusne. I det gamla fiskeläget Trollharen mellan Axmar och Ljusne hittar Du vår fiskbutik och servering, där vi erbjuder en mängd olika läckerheter…och mycket annat! Trollharens Fisk finns 5 mil norr om Gävle och 3 mil…

Stekt lax med dillstuvad potatis och spenat-och äppelsallad
Dillstuvad potatis är en favorit. Smaklig spis! Ingredienser: * 600 gram laxfilé * 1 kg fast potatis * 2 dl grädde * 2 dl mjölk * 1 kruka(or) dill * 1 knippa(en) * 1 st grönt äpple 0,5 st * gurka 70 gram * spenat 0,5 st * Rödlök 0,5 st * Citron * 3…

Venetien, Valpolicella
Helgens vin från Italien, Venetien, Valpolicella är serverad. Ett kryddigt vin smak med inslag av fat, korinter, torkade körsbär, choklad och kryddpeppar. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött. Skål! Majs Keller Matinspiratör Mygate Magazine

Fiberrika chokladbollar
Idag har vi med inspiration från bak & Chokladfestivalen som är i helgen bakat fiberrika chokladbollar som toppas med kokos, pärlspcker och marabouchoklad. Majs Keller Matinspiratör Mygate Magazine

Restaurang och nattklubb Arton.78
Ny höstmeny under trevliga former. Här finner du råvaror och produkter från närliggande producenter. Smakerna är till för dig som uppskattar mat från grunden samt dig som älskar mat som ej är halvfabrikat. Avnjut en middag i stora som små sällskap. Stanna kvar och besök nattklubb eller kvällens uppträdande. Krogen bjuder på liverock, klubb…

Pyrat XO Reserve
Även om vi (några av oss) har en stark förkärlek till whisky här på redaktionen så är vi väldigt intresserade av andra drycker också. Till exempel Rom! En fint lagrad rom kan njutas som en ljuvlig efterrätt! Idag testar vi Pyrat XO Reserve. En blandad rom från Karibien med inslag av bland annat vanilj och apelsin….

ICA satsar på ekologiskt
Inför julen 2015 fokuserar ICA på ekologiskt, svenska råvaror och svenska smaker. Bland annat lanserar ICA en julskinka av frilandsgris och sill smaksatt med fänkål och akvavit. Julsortimentet innehåller även många ekologiska varor där efterfrågan ökar ständigt. Förra året ökade försäljningen av ekologisk julskinka med 53 procent. Enligt ICAs kundpanel* svarar var fjärde att de…

HOTELL I HELSINGBORG VÄLKOMNAR GÄSTER TILL SKANDINAVIEN
Helsingborgs första all-day restaurant, bar & café. Den 15 september öppnar Nelly’s Food Etc. i det helt nya Radisson Blu Metropol Helsingborg. Kort fakta: Idealiskt beläget hotell i södra delen av stadens centrum möjliggör att gästerna enkelt kan upptäcka Helsingborg, shoppa, äta och njuta av kulturutbudet Koppla av i 205 rum och sviter i…

Mat & Malt – Bygdegården Vargen
Majs testar maten på Mat & Malt Gulärtsfalafel, helt vegansk maträtt och det godaste jag någonsin ätit i grönsaksväg. Grillad oxkind som har tillagats perfekt över natten och det är precis som det skall vara. Köttet faller isär. Väldigt prisvärt och riktigt gott! Majs Keller Matinspiratör Mygate Magazine

Då ser vi framemot helgen i Söderhamn!
Mat & Malt 7/8 – 8/8 2015 ÖPPETTIDER: 7/8 11.00 – 22.00 8/8 11.00 – 22.00 Söderhamnare! Visst hade det varit härligt med en foodtruck som kör runt på stadens gator fylld av nylagad fantastisk mat och öl från ett lokalt mikrobryggeri? Det är inte riktigt vad detta handlar om men i dagsläget det närmsta…

Melonpizza med valfria ingredienser på topp!
Melonpizza med valfria ingredienser på topp! Majs Keller Matinspiratör Mygate Magazine

Trollharensfisk levererade
Glöm inte att göra ett besök ute i Trollharen i sommar. Majs Keller Matinspiratör Mygate Magazine

Champagne beaumont des crayeres hyllar mångfalden!
Vikten av allas lika värde är alltid aktuellt. Den årligen återkommande Pridefestivalen är ett välkommet inslag som firar med en glädjefylld frizon för hbtq-personer. Värderingarna som Stockholm Pride står för rimmar bra med Beaumonts värderingar. De tror helt enkelt på ett öppnare samhälleoch rätten att få vara sig själv. Under perioden för årets Pride Festival i Stockholm (27/7-1/8 2015) får alla…

Restaurang Asken i Norrköping
Restaurang Asken i Norrköping rekommenderas varmt! Majs Keller Matinspiratör Mygate Magazine