Majs Keller – Matinspiratör

Majs Keller Matinspiratör Mygate Magazine
Majs Keller kommer dela med sig av restaurangtips, recensera mat från olika restauranger och bjuda på smarriga recept.
Majs bokas även in och åker ut för att kunna dela med sig av unika och spännande upptåg med alltifrån matreportage, hotellbesök, vinprovningar, mässor, festivaler och andra underhållande nyheter som vi tycker ni kan ta del av. Majs kommer även dela med sig av Restaurangtips, testa mat och recensera mat från olika restauranger.
Håll till godo!
Kontakta mig gärna på redaktionen@mygatemagazine.se

Burrata perfekt som den är eller som förrätt i en sallad
Om ni inte har testat den härliga krämen burrata som dessutom kommer från Hälsingland, gör det! En burrata som är smältande god tillsammans med tomater, olivolja, svartpeppar och lite basilika så köp hem och testa. Det är även riktigt gott på pizza med pancetta, rostade pistagenötter och balsamcio när den är färdigbakad. Denna Stracceiatella från…

Halloumiburgare med kesodressing
Halloumi lovers vad sägs om en läcker halloumiburgare! Smörstek halloumi till en gyllenebrun krispigfärg. Skölj av ett par romamblad och fundera ut ett par tillbehör. Jag har valt att toppa denna utsökta Halloumi med stekt bacon, kesodressing gjord på keso, riven parmesanost, tomatpuré, salt och peppar som får blandas ihop efter smak och tycke. Klicka…

Kroppkakor med skirat smör och lingon
Bjud på Majs Kroppkakor. Bon apetit! Ingredienser: 1 kg mjölig potatis vatten att koka potatisen i salt 1 stort ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk salt Skala och koka potatisen i vatten och salt. Häll av vattnet och pressa ner den mjuka potatisen i en skål tillsammans med lätt uppvispat ägg, mjöl och salt. Rör inte…

Batteriet Rindö
Vad gör ni en perfekt soldag? Varför inte utforska lite mera av Stockholm och gör en dagsutflykt till Batteriet Orangeri & Kök som ligger mitt i Rindö Hamn med utsikt över Solöfjärden. Batteriet har öppet året runt och förutom lunch och middag så erbjuder krogen fester, konferenser, catering och event. Här möts ni av turister,…

Bolani – afghanska pannbröd med fyllning
Vi älskar bolani. En rätt från Afghanistan! Hur gör vi Bolani deg:ca 7 dl mjöl1-2 dl varmt vatten. (känn efter, ska ungefär bli som pizzadeg)3 msk olja3 tsk salt Fyllning:5 delade potatisar. (kan även ta vanlig hemlagas potatismos)Hackad salladslökchili2 skivade tomatersalt, peppar, korianderkrydda, färsk persilja.(går att vara utan koriander) Blanda innehållet till degen till en…

GÖR DINA EGNA RÖDBETSCHIPS
Enkla rödbetschips som serveras till mat eller snacks Tvätta rödbetorna noga och skala om ni inte köper färdigskalade och sköljda. (Tips är att skölja ändå) Om ni inte har tillräckliga köksredskap så ta fram osthyveln och hyvla till ett par slantar som ni lägger på bakplåtspapper. Ringla över olja, salt eller lite riven ost ifall…

The Winery hotell – en pärla att upptäcka
Vill ni unna er en riktigt lyxig weekend med mat, goda viner och service av allra högsta toppklass så är The Winery hotell en pärla att upptäcka. Druvor skördas hos producenten Terreno i Toscana och fraktas till Solna i kylbilar. I hotellet väntar cisterner och vintunnor, för pressning och jäsning och lagring. Det här är…

Ardbeg Embassy i Gamla stan rockar med 370 whiskysorter
Ardberg i Gamla stan rockar med 370 whiskysorter. Ni får en sån bra guidning och service. Här rekommenderas bara det personalen själv skulle dricka. Vi testade en Winter Ale från Oppigårds Bryggeri. Mycket bra. Ardbeg Embassy Sveriges bästa whiskykrog 2015 en utmärkelse från svenska whiskyförbundet. Öl och Whiskybaren i Gamla stan med den fantastiska maten. Ring:…

godsmak.se – Takeaway på nätet
Att handla online via godsmak.se var ta mig tusan så bra. Allt var i ordning och reda i olika burkar. Precis som en inte tror det ska vara men när det verkligen är perfekt. Vitlöksbröd toppat med riven hårdost. Skärgårdstallrik – sill, skagenröra, gubbröra, lax, västerbottenost, kräftor, lax, en liten sallad med en klyfta citron och 1…

Nyhet! Torpets glögg och Torpets akvavit
Att Plura vet hur julmaten ska tillagas vet vi redan genom böcker och tv-program. Julen 2017 tar han steget fullt ut och presenterar även sina egna juldrycker. Från den 1 november finns både Torpets glögg och Torpets akvavit att beställa på Systembolaget. Ingen i Sverige har väl kunnat missa Pluras stora passion för mat och…

Jacob’s Creek lanserar ett nytt alkoholfritt mousserande vin – UnVined Sparkling!
I september lanserar Jacob’s Creek ett nytt alkoholfritt mousserande vin, UnVined Sparkling! Vinet är en efterlängtad nyhet på Systembolaget samt ICA och kompletterar det populära sortimentet av alkoholfria viner från Jacob’s Creek UnVined. Intresset för alkoholfria viner har ökat kraftigt i Sverige och i dryckesvärlden utforskas alkoholfria alternativ alltmer. Av de alkoholfria dryckerna som säljs…

Grillad sockerkaka med Amarulagrädde och röda bär!
Sätt en twist på sommarfikat och flytta ut sockerkakan till grillen! Matbloggaren Malin Winqvist har tagit fram en riktig sommardröm med smaker från Sydafrika och den fräscha marulafrukten. Amarula Cream är mångfaldig vinnare i internationella dryckestävlingar och har varma, lena toner av kola, vanilj och nöt. Likören passar utmärkt i bakverk och avnjutes väl kyld…

Mammsens Liquorazz
Mammsens Liquorazz, Årets Lakritsdrink är framtagen av Bisto Mammsens restaurangchef Jennie Pihl och serveras under Lakritsfestivalen 23-24 april på Annexet vid Ericsson Globe. Bistro Mammsen håller även i festivalbaren. “Det var så kul att få detta uppdrag! Drinken är baserad på två av mina favoriter i barskåpet, Bacardi och Licor 43. Att jobba med en…

Ginger Joe Touch of Pear
Stone’s Ginger Joe har blivit en succé i Sverige och nu lanseras Ginger Joe Touch of Pear. Drycken har precis som originalet en utmärkande och tilltalande smak av färsk ingefära. Pärontonen tillför friska nyanser som gifter sig utmärkt med den kittlande ingefäran och biter av dess allra sötaste toppar. Ginger Joe Touch of Pear är…

Pyrat XO Reserve
Även om vi (några av oss) har en stark förkärlek till whisky här på redaktionen så är vi väldigt intresserade av andra drycker också. Till exempel Rom! En fint lagrad rom kan njutas som en ljuvlig efterrätt! Idag testar vi Pyrat XO Reserve. En blandad rom från Karibien med inslag av bland annat vanilj och apelsin….

Champagne beaumont des crayeres hyllar mångfalden!
Vikten av allas lika värde är alltid aktuellt. Den årligen återkommande Pridefestivalen är ett välkommet inslag som firar med en glädjefylld frizon för hbtq-personer. Värderingarna som Stockholm Pride står för rimmar bra med Beaumonts värderingar. De tror helt enkelt på ett öppnare samhälleoch rätten att få vara sig själv. Under perioden för årets Pride Festival i Stockholm (27/7-1/8 2015) får alla…