
Mat- & dryckesredaktör Peter Bedoire
Jonas Karlsson går till final i Årets Kock 2016
Vår egna Jonas Karlsson gick vidare som direktfinalist i Årets Kock 2016 med sin kreation på Svenskt lamm, gula ärtor, lök, kål och örter. ”Vi har en tydlig vinnare!” kunde man höra Fredrik Eriksson säga under prisutdelningen i Karlstad och det kändes inte som några oklarheter när jag fick nöjet att äta maten under upplagningarna på NOGA Matstudio. Det är en anrättning i symbios kring både smak och textur och man vill helt enkelt inte sluta äta. Till lammet vill jag rekommendera Mas de Libian Khazan, Rhône, Frankrike art.nummer 70961 på Systembolagets beställningssortiment. Det är ett extremt bra och prisvärt vin – för 159 kr får du en biodymaniskt odlad robust och krallig fransos framodlad av ren familjekärlek. Systrarna Thibon-Macagno driver de biodynamiska odlingarna som plöjs av arbetshästen Nestor. Även om du inte har möjlighet att njuta av just denna lammrätt så råder jag dig att köpa Khazan nästa gång det blir lamm till middag.
Peter Bedoire
Mat- & dryckesredaktör Mygatemagazine
Restaurangchef NOGA Matstudio