Kocken tipsar - Mattias Larsson
Kycklinggrillkorv med örtagårdens persilja & ramslök med en het tapenade komponerat Mattias “fredagskocken” Larsson
Låt Lönnebergas kycklinggrillkorv med örtagårdens persilja & ramslök förgylla grillkvällen. Matcha korven med en het tapenade, grillad späd sparris och färskpotatis toppat med ett lass nyriven parmesan.
4 portioner
Tillagningstid: 25 minuter
1 förpackning Lönneberga Kycklinggrillkorv med örtagårdens persilja & ramslök (á 270 g)
12 sparris
500 g kokt småpotatisar
2 citroner
100 g parmesanost
olivolja
salt
Het tapenade150 g urkärnade Kalamataoliver
1 jalapeño
2-3 sardellfiléer (i olja)
1 liten vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja
3 msk olivolja
1 ½ tsk pressad citronjuice
Såhär gör du
Het tapenade: mixa samman ingredienserna. Smaka av.
Tillbehör: värm grillen till hög temperatur. Ansa sparrisen. Vänd runt sparris och de kokta potatisarna i lite olivolja
och salt. Dela citronerna på mitten. Grilla sparris, potatis och citronhalvorna cirka 5 minuter till fin grillyta.
Kycklinggrillkorv: tillaga kycklinggrillkorven enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: lägg upp kycklinggrillkorv, potatis och sparris på 4 tallrikar och riv över parmesanost. Servera med
citronhalvorna och den heta tapenaden.