Tema: Midsommarmat
LÖKSILL
Löksill tillhör en av de klassiska inlagda sillarna vi gärna dukar upp på smörgåsbordet. Både röd och gul lök används i vårt recept på löksill.
4 portioner
Ingredienser
- 1 burk inläggningssill, ca 400 g
- 2 gula lökar
- 1 rödlök
Ättikslag:
- 5 msk ättiksprit 12%
- 2½ dl vatten
- ½ dl strösocker
- 2 tsk kryddpepparkorn
- 1 lagerblad
Gör så här:
Häll av spadet och skölj sillfiléerna. Skär dem i ca 2 cm stora bitar. Skala och skär lökarna i tunna skivor. Blanda ättikslagen i en kastrull och koka upp. Lägg i löken och låt kallna. Ta upp löken och varva den med sillen i en glasburk. Häll över lagen. Låt stå i kyl minst 2 dygn.