
Middagstipset!
GRILLAD FLÄSKKARRÉ MED GURKYOGHURT OCH SILVERLÖK
Fläskkarré är det optimala grillköttet; gott, saftigt och lätt att lyckas med, dessutom till bra pris. De grillade citronerna ger en naturlig sötma.
Ingredienser
4 portioner
- 4 skivor fläskkarré, ca 600 g
- 3 msk summer love rub
- 150 g Castello® burger cheddar
- ½ gurka
- ½ dl hackad mynta
- 2½ dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
- 1 tsk spiskummin
- 3 små citroner
- 1 silverlök
- 1 bifftomat
- 1 huvud isbergssallad
- 4 hamburgerbröd
Summer love rub
- ½ dl mortlade korianderfrön
- 1 dl farinsocker
- 2 msk malen ingefära
- 2 msk torkad dragon
- 1 msk vitlökspulver
- 1 tsk gurkmeja
- 1 msk salt
- ½ msk chiliflakes
Gör så här:
Börja med att blanda samman ingredienserna till ruben. Det blir ganska mycket så förvara den i burk med lock så räcker den till fler grillfester. Gnid in köttet med 3 msk av ruben. Skala gurkan, dela den på längden och kärna ur den. Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda med matyoghurt, örter och spiskummin. Grilla köttet på hög värme och vänd ofta så att köttet inte blir bränt. Lägg på osten och låt den smälta. Dela citronerna och grilla snittytorna. Skala och skiva löken. Skär tomaten i skivor. Dela och skölj salladen. Grilla hamburgerbröden. Pressa grillad citron över köttet och lägg ihop bröden med sallad, lök, tomat och kött emellan. Servera med gurkyoghurten.
Källa: Christian Hellberg för Castello Burger cheese 2015