
Mat & Dryck
GLUTENFRITT FRÖKNÄCKE
Lättlagat och krispigt, perfekt som snittar med din favoritröra på.
Ingredienser:
1 plåt
- 2 dl Risenta majsmjöl
- 0,5 dl Risenta solroskärnor
- 0,5 dl Risenta pumpakärnor
- 0,5 dl Risenta chiafrön
- 0,5 dl Risenta linfrön
- 0,5 dl Risenta sesamfrön
- 1 tsk havssalt
- 1 msk olivolja
- 25 g västerbottenost, riven
- 2,5 dl kokande vatten
- 1 tsk ingefära
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175° och lägg bakplåtspapper på en plåt.
2. Blanda alla torra ingredienser och riven ost i en skål.
3. Rör i olivolja och kokande vatten. Häll ut på plåten och lägg ett bakplåtspapper på smeten och kavla ut tunt.
4. Grädda ca 30 minuter tills fröknäcket är lätt gyllene och torrt.
Kommentarer