
Mat & Dryck
LÖKFLARN MED SIDFLÄSK OCH JORDÄRTSKOCKOR
Smakrika och frasiga flarn med rökt fläsk och ost. Garnera med färska örter och smulad ost. Passar utmärkt till buffén!
Receptet gäller för 12 bufféportioner
Ingredienser:
- 1 liten purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- 150 g rökt sidfläsk
- ½ dl Arla® Smör&rapsolja gourmet
- 100 g jordärtskockor
- 10 ark kyld filodeg, ca 150 g
- 150 g Arla® färskost naturell
- 75 g Kvibille® gräddädel
- 1 msk plockad färsk timjan
- 1 krm svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Tärna fläsket. Stek lök och fläsk i smör-&rapsolja ca 4 min. Skiva jordärtskockorna tunt och lägg i vatten. Varva arken med filodeg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör-&rapsolja mellan varje lager och bred färskosten på det översta lagret. Toppa med fläsk- och lökblandningen. Ta upp och krama ur jordärtskockorna och fördela på flarnet. Smula över ost, timjan och peppar. Baka i mitten av ugnen ca 20 min. Klipp eller dela i bitar.