
Recept
HUMMER PÅ POTATISPLÄTTAR

Bjud på något festligt på alla hjärtans dag. En dag att visa extra omtanke om nära och kära.
Ingredienser:
4 portioner
- 400 g humrar
- 200 g mjölig potatis
- 1 ägg
- 1 äggvita
- ½ dl Arla Köket® vispgrädde
- ½ dl Arla® mjölk
- ½ dl vetemjöl
- 1½ krm salt
- ½ krm svartpeppar
- 1 msk Arla® Svenskt Smör
- 50 g ljusa russin
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk Arla Köket® vispgrädde
- 1 äggula
- 3 msk finhackad gräslök
- salt och peppar
Gör så här:
Börja med russinen: Blanda russin, vinäger, grädde, äggula (spara äggvitan till plättarna) och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Dela och rensa humrarna. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Mosa den och blanda med ägg, grädde, mjölk och mjöl. Salta och peppra. Stek plättarna i smör i en stekpanna eller plättlagg. Fördela hummerköttet på de nystekta plättarna och häll över russinen.