Jills Johnssons sötpotatis med chili och spenat med vinmatchning
Recept
3-4 sötpotatisar, cirka 800 g
1-2 chilifrukter, eller efter smak
Cirka 1 1/2 dl mandel, grovhackad
3-4 vitlöksklyftor, grovhackade
Olivolja (mycket)
1-2 msk honung
100 g färsk spenat
150 g feta, alt. riven västerbottenost
Balsamvinäger
Flingsalt och nymalen svartpeppar
• Skala sötpotatisen och skär den i kuber. Häll ut
bitarna på en stor smord plåt i ett lager.
• Kärna ur och skiva chilin (reglera mängden efter
hur starkt du gillar). Strö chili över sötpotatisen
tillsammans med mandel och vitlök. Slå över
generöst med olivolja, salta och peppra och
blanda runt. Ringla till sist över honungen.
• Kör in alltsammans i ugnen i 200 grader i 20-25
minuter tills potatisen mjuknat men fortfarande
har lite tuggmotstånd.
• Ta ut formen, blanda ner spenaten och strö på
smulad feta. Ställ tillbaka formen i ugnen i 2-3
minuter tills spenaten mjuknar något. Ringla
över balsamvinäger och servera.
Vintips!
Matcha med Jill Johnssons viner.
Nashville Stories röda vin och Nashville Stories Prosecco Brut finns på Systembolaget och kostar 109 kr, respektive 115 kr.
Fakta: Nashville Stories
Ursprung: USA, Kalifornien
Producent: Spring Wine & Spirits AB
Druvor: Petite Sirah, Tannat,
Teroldego, Zinfandel
Alkoholhalt: 14,5% vol
Art.nr: 72113-01
Pris: 109 kr, flaska 75 cl
Distribution: Systembolaget
Fakta: Nashville Stories Prosecco Brut
Ursprung: Italien Prosecco D.O.C.
Producent: Spring Wine & Spirits AB
Druvor: Glera 100%
Alkoholhalt: 11% vol
Märkning: ekologisk
Art.nr: 75708-01
Pris: 115 kr, flaska 75 cl
Distribution: Systembolaget
Jill Johnson Mygate Magazine mygatemagazinematochdryck Nashville Stories recept sötpotatis vinmatchning