Underbart god pizza bianca med gorgonzola
Gorgonzolapizza
Gorgonzola på pizza? Si, certo! Smakrikt, krämigt och underbart gott med en pizza bianca med
Granarolo Gorgonzola & Mascarpone som bas istället för den klassiska tomatsåsen. Vi toppar vår
pizza med valnötter och karamelliserad lök – magiskt tillsammans med osten och den frasiga botten.
Tillagning: 30 minuter
1 pizza
- 1 färdig pizzadeg
- 1 paket Granarolo Gorgonzola & Mascarpone (200 g)
- 1 gul lök
- 1 msk olivolja
- 2 msk smör
- 2 krm socker
- 100 g valnötskärnor, hackade
- flingsalt och svartpeppar
Sätt ugnen på 250 grader.- Gör så här:
Skala och skiva löken tunt.- Stek i smör och lite olja på låg temperatur under lång tid, räkna med 20
minuter.- Löken ska bli helt mjuk och få en fin, brun färg.
- Strö över sockret och stek ytterligare några
minuter så den karamelliseras.- Rör om då och då. Ställ åt sidan.
Lägg ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.- Bred på generöst med Granarolo Gorgonzola &
Mascarpone, strö över hackade valnötterna och klicka ut den karamelliserad lök.- Grädda i ugnen 8–10 minuter tills botten är helt genomgräddad och pizzan fått fin färg.
Toppa med en god olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. Servera direkt.