En festlig och lyxig cheesecake med löjrom
LÖJROMSCHEESECAKE
En festlig och lyxig cheesecake med löjrom som gör succé på buffébordet. Vår löjromscheesecake har en bakad botten med brynt smör som förhöjer alla smaker.
Ingredienser
Botten
75 g Arla® Svenskt Smör
150 g kavring
Fyllning
2 dl Arla Köket® crème fraiche
300 g Arla® färskost naturell
2 gelatinblad
1 rödlök
1 schalottenlök
1 kruka gräslök
½ tsk salt
80 g löjrom
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Bryn smöret. Mixa kavring och tillsätt det brynta smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min, låt svalna. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Vispa ihop crème fraiche och färskost. Smält gelatinbladen i en kastrull med lite av färskostblandningen, och vänd ner det i smeten. Tillsätt den hackade löken, spar lite till garnering. Smaka av med salt. Häll smeten i formen. Låt stå i kyl minst 2 tim. Häll av löjrommen i ett kaffefilter för att rinna av ca 2 tim. Garnera tårtan med löjrom och rödlök.