Bjud på en "grön" pizza
Grön Pizza Bianca med Mozzarella
Vad är mer italienskt än pizza? Vad är godare än en riktigt bra mozzarella på pizzan? Inget. Här har vi valt att göra en pizza bianca med crème fraiche istället för tomatsås och ikligt med goda grönsaker i
stora bitar för smak och textur.
I Sverige är det nästan obligatoriskt med pizzasallad till pizzan, men
det är en svensk företeelse och nu är vi (i varje fall mentalt) i Italien så vi serverar rucola till vår.
Tillagning: 30 minuter
Ingredienser: 1 pizza 1 färdig pizzadeg
2 dl crème fraiche
8 späda blad svartkål
1 knippe salladslök
1 ask blomkålsblommor (går också bra med vanlig blomkål som du skivar tunt)
250 g Granarolo Mozzarella (2 paket)
Extra Virgin olivolja
Flingsalt och svartpeppar
Sätt ugnen på 250 grader. Fräs hela svartkålsblad, salladslök och blomkålsblommor i lite olja några
minuter så att de blir mjuka. Låt vila medan du lägger ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.
Bred på generöst med crème fraiche, lägg på de redan stekta grönsakerna och toppa med skivad
mozzarella. Grädda i ugnen 8-10 minuter tills botten är helt genomgräddad och pizzan fått fin färg.
Avsluta med lite olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar.