Kocken tipsar - Mattias Larsson
Bredbar Bellissimo av Mattias “Fredagskocken” Larsson
Italien på en macka. Ett frasigt, stekt surdegsbröd med Lönneberga Bredbart pålägg Soltorkad tomat
med kyckling. Toppad med salviastekt kyckling, marinerad fänkål och parmesan. Fantastico.
4 portioner
Tillagningstid: 20 minuter
3 bredbara pålägg med kyckling och skinka
- 1 förpackning Lönneberga Bredbart pålägg Soltorkad tomat med kyckling á 125 g
- 4 stora skivor ljust surdegsbröd
Salviastekt kyckling- 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst á 540 g
- ½ dl finstrimlad salvia
- olivolja, salt & svartpeppar
Marinerad fänkål- ½ fänkål
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 msk olivolja
- 1 msk hackad bladpersilja
- salt
Till servering- parmesanost
- fyra salladsblad
Såhär gör du
Marinerad fänkål: skiva fänkålen tunt (med mandolin eller en vass kniv). Blanda med citronsaft,
olivolja, persilja och en nypa salt.
Salviastekt kyckling: salta och peppra kycklingen, blanda den med salvia och olivolja. Stek kycklingen
några minuter på varje sida på medelhög temperatur tills den är genomstekt och har en fin yta. Det går
snabbt då kycklingfiléerna är tunna.
Surdegsbröd: stek brödskivorna krispiga i rikligt med olivolja, ett par minuter på varje sida.
Servering: bred ett rejält lager Lönneberga Bredbart pålägg Soltorkad tomat med kyckling på varje
bröd. Lägg på ett salladsblad och fördela den skivade kycklingen på mackorna. Toppa med fänkålen
och riven parmesan. Avsluta med några droppar olivolja och ett varv eller tre med pepparkvarnen.
Lönneberga introducerar ett helt nytt bredbart pålägg gjort av kyckling/skinka tillsammans med
kikärtor. Lönneberga Bredbart pålägg är smakrika, krämiga, proteinrika och gör det lätt att variera
dagens alla mackor. Först ut är smakerna Soltorkad tomat med kyckling, Ramslök med kyckling
och Grillad paprika med skinka.
Lönnebergas populära leverpastej och charkpålägg dukas dagligen fram när det vankas mackor i hushåll
över hela landet. Nu breddar Lönneberga påläggsutbudet ytterligare.
– Många gillar variation och söker inspiration i vardagen. Som svar på det har vi utvecklat Lönneberga
Bredbart pålägg. Ett bredbart pålägg av kyckling eller skinka med spännande smaker som gör det enkelt
att variera sina mackor, säger Hanna Flybring, Brand marketing manager Lönneberga.
Lönneberga Bredbart pålägg görs av svensk kyckling/svensk skinka tillsammans med kikärtor som bidrar
till en fin konsistens och massa protein. De har en krämig och len konsistens med härliga smaker, är fulla
av protein och järn men utan lever, mättande och prisvärda. De finns i butikens pastejhylla, cirkapris 19
kr/125 gram.
Tre smakrika varianter
Lönneberga Bredbart pålägg Soltorkad tomat med kyckling
Lönneberga Bredbart pålägg Ramslök med kyckling
Lönneberga Bredbart pålägg Grillad paprika med skinkaNyheterna lanseras v36