Varm laxsallad med Andean Sunside, Epazote och dragonkeso
Ingredienser
600 g potatis, Andean Sunside
600 g laxfilé, skuren i bitar
Smör till stekning
1 kruka Epazote
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 morötter, tunt skivade
1 kruka Kaskadsallat, plockad
250 g cocktailtomater, delade
Dragonkeso:
250 g keso
2 msk Dragon, plockad och finskuren
1 kruka Gräslök, finskuren
1 krm salt
2 krm nymald svartpeppar
Börja med att blanda alla ingredienser till dragonkeson. Ställ i kyl under tiden resten görs. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och låt den ånga av. Stek laxen runt om i smör i en stekpanna tills den är genomstekt och fått fin färg. Lägg i epazoten mot slutet av stekningen. Krydda laxen med salt och peppar. Dela potatisen i mindre bitar med hjälp av en gaffel. Lägg upp alla ingredienser i skålar och servera med dragonkeso.
Foto: Svegro