Vegetarisk pytt med svamp, råstekt potatis och skockor
En smarrig pytt i panna som tar till vara på höstens alla läckerheter. Det tar sin lilla tid att råsteka potatis och skockor, vill man snabba på tillagningen kan man koka dem lätt i några minuter innan de hamnar i pannan.
Ingredienser
4 portioner
Pytt
400 g potatis
400 g jordärtskockor
2 vitlöksklyftor
300 g blandad höstvamp
2 svenska sötsyrliga äpplen
1 förp Go Green Kikärter
Timjankräm
½ kruka timjan
4 cornichons
2 dl crème fraiche
Till servering
100 g blandad sallad
4 ägg
Salt och peppar
Rapsolja och smör tills stekning
Såhär lagar du receptet
- Skala och skär potatis och jordärtskockor i mindre tärningar. Skala vitlöksklyftorna men behåll dem hela. Dela svampen i mindre bitar. Skär äpplet i tunna klyftor. Häll av spadet från kikärterna.
- Hetta upp två stora stekpannor med olja. Fördela potatis, jordärtskockor och vitlöksklyftor i stekpannorna. Stek på medelvärme i ca 15 min eller tills potatis och skockor börjat mjukna och fått lite färg.
- Tillsätt en klick smör i båda pannorna. Tillsätt svampen och fortsätt steka tills svampen fått fin färg. Blanda ner äpple och kikärter. Fortsätt fräsa ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Repa bladen från timjanen. Hacka cornichons. Blanda samman timjan, cornichons och crème fraiche i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj salladen.
- Stek äggen i smör och olja. Salta och peppra.
- Servera pytten tillsammans med sallad, ägg och timjankräm.