
En utsökt familjemiddag eller avslappnad middag med vänner.

Du behöver för 4 pers.
Kycklingklubborna.
Ca 1 kg kycklingklubbor.
1 dl kycklingfond.
Salt.
1 msk timjan.
Vatten.
1 dl vitt vin.
1 msk spiskummin.
0.5 tsk curry.
1 hel röd chili.
Glaze.
1 dl farinsocker.
1 msk sriracha.
1 dl ketchup.
3 dl fond (som du får av kycklingklubborna).
1 tsk liquid smoke.
Svartpepparmajonäs.
5 dl hellmans majonäs.
1 tsk salt.
Mycket svartpeppar (nymald).
1 riven vitlök.
Mozzarella salladen.
2 hela buffelmozzarella.
3 hela kvist tomater.
Olivolja
Färsk basilika.
Salt & peppar.
Gör så här.
Kycklingklubborna.
Häll i alla ingredienser + kycklingklubborna i en passande kastrull. Fyll upp med vatten och låt sjuda i ca 1 h. Lyft ur klubborna och låt svalna. Reducera ner skyn till 1/3 är kvar. Riktig smak bomb till mycket mat!
Glazea kycklingen och kör i ugnen på 200’C tills dom börjat få lite färg.
Glaze.
Koka ihop allt i en kastrull tills du får en jämn tjock glaze o sockret löst upp sig. Förvara i en nydiskad burk så håller det i ca 1 månad.
Svartpepparmajonäs.
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med mängden svartpeppar du vill ha. Jag gillar min med mycket pepparsmak.
Mozzarellasalladen.
Skiva mozzarella osten och tomaterna. Varva på ett fat 1 skiva tomat, 1 skiva mozzarella och 1 blad basilika. Upprepa tills det är fullt. Ringla lite olivolja över, salt peppar och garnera med några extra blad basilika.
Fred, Kärlek & Passion.
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Följ mig gärna på, mygatemagazin.se.
instagram: @pontus.karen
Facebook: @foodbypontus

Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.