Chiliglacerade kycklingklubbor och svartpepparmajonäs med mozzarellasallad

Foto: Emilie Andersson 

En utsökt familjemiddag eller avslappnad middag med vänner.

Du behöver för 4 pers.

Kycklingklubborna. 

Ca 1 kg kycklingklubbor. 

1 dl kycklingfond.

Salt.

1 msk timjan.

Vatten.

1 dl vitt vin.

1 msk spiskummin.

0.5 tsk curry.

1 hel röd chili.

Glaze.

1 dl farinsocker.

1 msk sriracha.

1 dl ketchup.

3 dl fond (som du får av kycklingklubborna).

1 tsk liquid smoke.

Svartpepparmajonäs.

5 dl hellmans majonäs.

1 tsk salt.

Mycket svartpeppar (nymald).

1 riven vitlök.

Mozzarella salladen.

2 hela buffelmozzarella.

3 hela kvist tomater.

Olivolja

Färsk basilika.

Salt & peppar.

Gör så här.

Kycklingklubborna.

Häll i alla ingredienser + kycklingklubborna i en passande kastrull. Fyll upp med vatten och låt sjuda i ca 1 h. Lyft ur klubborna och låt svalna. Reducera ner skyn till 1/3 är kvar. Riktig smak bomb till mycket mat!

Glazea kycklingen och kör i ugnen på 200’C tills dom börjat få lite färg.

Glaze.

Koka ihop allt i en kastrull tills du får en jämn tjock glaze o sockret löst upp sig. Förvara i en nydiskad burk så håller det i ca 1 månad.

Svartpepparmajonäs.

Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med mängden svartpeppar du vill ha. Jag gillar min med mycket pepparsmak.

Mozzarellasalladen.

Skiva mozzarella osten och tomaterna. Varva på ett fat 1 skiva tomat, 1 skiva mozzarella och 1 blad basilika. Upprepa tills det är fullt. Ringla lite olivolja över, salt peppar och garnera med några extra blad basilika.

Fred, Kärlek & Passion. 

Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine

Följ mig gärna på, mygatemagazin.se.

instagram: @pontus.karen

Facebook: @foodbypontus

Pontus Karén Foto: Emilie Andersson 

Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.