Pontus Karén Mat & Dryck
Svamptoast med picklad rödkål
En riktigt härlig Svamptoast till lunch eller varför inte middag?
Du behöver för 2 personer.
2st bra bröd att rosta, jag använde vanligt rostbröd.
3 dl vispgrädde
200 g svamp
1 gullök
150 g smör
1 bit rödkål (ca 100 g strimlat)
1 pkt sockerärtor
1 bit hårdost
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl varmt vatten
Gör så här.
Strimla rödkålen så fint du kan och lägg i en värmetålig form. Blanda socker, ättika och varmt vatten i en bunke. Rör runt tills sockret löst upp sig och häll över rödkålen, låt stå minst 1 h.
Strimla sockerärtorna och lägg i kallt vatten så dom krispar till sig ordentligt.
Svampstuvning.
Skiva all svamp, hacka den gula löken och stek allt hårt i ordentligt med smör, krydda med salt och peppar. Slå över grädden. Sänk värmen lite och låt såsen koka ihop tills det blivit en härlig konsistens.
Rosta brödet antingen i stekpanna med smör eller i brödrosten.
Servering. Bröd, stuvning, strimlad sockerärtor, picklad rödkål sen bara riv mängder med ost uppe på.
Smaklig måltid!
Fred, Kärlek & Passion.
Pontus Karén – Matredaktör för Mygate Magazine
Följ mig gärna på, mygatemagazin.se.
instagram: @foodbypontus
Facebook: @foodbypontus
Är du intresserad av ett samarbete, få mer information eller komma i kontakt med mig välkommen att kontakta Nathalie Bergström på Bergström Public Relations.