Vårrulle med varmrökt lax & rostad sesamdressing
Receptet ger 8 st vårrullar.
Ingredienser
600 g varmrökt lime- & basilikakryddad laxfilé från Korshags
2 ägg, lättvispade
0,5 kruka koriander, hackad
1 chili, finhackad
2 lime skal och saft
1 msk riven ingefära
8 ark vårrulledeg
Ägg att pensla med
Vita eller svarta sesamfrön
Sås
1 msk kikkoman soya
1 msk oyster sås
1 msk ljus sirap
0,5 msk sesamolja
1 tsk limesaft
2 tsk sesamfrön, rostas i torr stekpanna tills fin färg
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft, eller 225 grader i vanlig ugn.
- Smula ner den varmrökta laxen i en bunke. Vänd ner koriander, chili, rivet limeskal, limesaft, ingefära och, till sist, äggen.
- Fördela röran på 8 vårrulleblad. Vik in kanterna och rulla ihop.
- Pensla med ägg och toppa med sesamfrön.
- Sätt in i ugnen i 5-10 min.
- Rör ihop såsen.
- Servera med en grönsallad och jasmineris för en matigare måltid.
Receptet presenteras av Korshags
Tips från köket!
Styrkan på chilifrukten kan variera stort. Smaka dig fram hur mycket styrka du önskar ha i maten. Om du vill ha en starkare smak och inte har mer chili hemma, ta med kärnor och skiljeväggar där den mesta styrkan sitter.