Recept
ASIATISK HALSTRAD LAX
ASIATISK HALSTRAD LAX MED GODA TILLBEHÖR.
4 portioner
500 g Frøya Lax Mid Loin
2 msk olivolja
2 tsk sesam- och wasabikrydda
½ tsk salt
500 g galiamelon
500 g honungsmelon
500 g fetaost
2 st avokado
1 st rättika/melonrättika
1 st rödlök
1 krm nymald svartpeppar
1 st lime
1 st kruka koriander
1 st kruka mynta
Skär laxen i lagom stora bitar. Blanda bitarna i 1 msk olja och panera i blandningen av sesam och wasabi. Krydda
med salt. Halstra bitarna snabbt i en stek- eller grillpanna.
Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Bryt fetaosten i bitar. Halvera avokadon och skär till tärningar. Skiva
rättika och rödlök tunt.
Blanda melon, avokado, rättika och rödlök med 1 msk olja och lägg upp på tallrikar. Krydda med peppar.
Toppa med den halstrade laxen och fetaost. Garnera med limeklyftor och örter.