Fredrik Jonsson Mat & Dryck
Klassiska tillbehör med ny touch
Oh nej, inte en till trött matblogg!
Det finns ju redan en uppsjö av dem, hur ska jag hinna läsa? Vad ska jag ta till mig? Recept som ska följas och maträtter som ska återskapas. Orka.
En skribent. En krönikör. Vad är det? Vad kommer den här sidan att erbjuda som jag inte kan vara utan i mitt vardagliga liv?
Kanske är detta frågor du ställer dig? Kanske kommer du aldrig vilja ta till dig av det som jag har att säga och vill dela med mig av? Kanske orkar du inte följa med mig på de utflykter och små öden som jag har varit med om och framöver kommer att få uppleva?
Det gör inget, jag kommer inte att bli ledsen för det. Jo, lite kanske men Du bestämmer.
Vill Du, orkar Du, nu när naturens mörker lägger sig som en sömnig slöja över stad och land, så får du följa med. En gång i veckan kommer jag med ett nytt inlägg, som förhoppningsvis lyser upp. Läs det när du vill. Läs mitt inlägg själv med en god kopp te invirad i en varm, mjuk filt. Läst det högt för dina kamrater när ni kalasar eller läs det för dina närmsta innan ni går och lägger er. Oavsett när du läser det, tyst eller högt, så kommer du att få följa med mig på rundturer i gastronomins värld.
Det kommer att bli fantastisk!
Vi kommer att besöka olika personer och få en inblick i deras hantverk, kunskap och passion. Jag kommer att dela med mig av sådant som jag inte delat med mig av förut och berätta om både milda och heta sinnesnjutningar. Lyfta fram tillfällen i mitt liv som för evigt kommer att finnas kvar. Sjuka och märkliga händelser, extraordinära stunder och helt galna föreställningar. För är det någonting jag har lärt mig hittills i livet så är det att ju mer jag delar med mig, desto mer får jag tillbaka.
Kanske, kanske kommer jag att dela med mig av mitt recept på Wallenbergare och mandelpotatispuré med klassiska tillbehör i ny touch. Ni vet den där rätten som jag kvalade in med till Sveriges Mästerkock 2015. Har dock inte bestämt mig än, måste klura på det ett tag.
Det är med stor glädje som jag har fått möjligheten till att skriva för Mygate Magazine. Jag älskar nystarter och ser fram emot en spännande resa med både nya och gamla ansikten.
Med passion, känsla och glädje!
Fredrik Jonsson
Mat & Dryck Mygate Magazine
Mer om Fredrik
2015 tävlade Fredrik i Sveriges Mästerkock där han blev en av säsongens förgrundsfigurer. Därefter har han lagat mat i TV4 Nyhetsmorgon, tävlat i Baren Pop Up och Fångarna på Fortet. Han är vinnare i Stockholms stads recepttävling i projektet “Klimatsmarta stockholmare” och hösten 2015 MatHem & Tasteline´s gästkock. Vi kommer att få följa Fredrik på unika utflykter och specifika händelser inom gastronomins värld.
Foto: Susanna Livijn Wexell