Mat & Dryck
Smörrebröd med varmrökt makrill, äppel- & fänkålssallad
Har du provat smörrebröd med makrill? Korshags recept mixar makrill med en fräsch äpple- & fänkålssallad. En mellanrätt lagom till sommarlunch eller lättare kvällsmål. Makrill är naturligt rik på nyttigt fett, protein och vitaminer. Gott & nyttigt helt enkelt!
Ta gärna vara på fänkålens dill, hacka ner hälften i salladen och garnera smörgåsen med resten. Slå gärna din egen majonnäs – det gör skillnad!
Receptet är beräknat för 4 personer
Ingredienser
2 varmrökta makrillfiléer från Korshags, valfri kryddning
4 skivor rågbröd, smörade
4 stora blad krispsallad
1 liten rödlök
Äppel- och fänkålssallad
1 fänkål
1 äpple
0,5 citron, skalet
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 krm salt
Gör så här
- Skiva fänkål och äpple tunt, gärna med mandolin.
- Blanda med övriga ingredienser.
- Montering av smörrebrödet: På det smörade rågbrödet läggs salladsbladet i botten, därefter äppel- och fänkålssalladen. Toppa med makrill
Tips från köket!
Danmarks nationalrätt, där mängden pålägg är väl tilltagen. Serveras gärna med en kall öl och starka droppar.