• REDAKTIONSBLOGGEN
  • Mat/Dryck
  • Resor
  • Hem
  • Kontakta oss
Mygate Magazine
  • HEM
  • NYHETER
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • MAT/DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • JIMMI ERIKSSON
      • CHRISTIAN HELLBERG
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
      • MATTIAS LARSSON
      • FILIP FASTEN
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • JULBAK & JULMAT
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE – MAT & DRYCK
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • TIPSA REDAKTIONEN
  • KONTAKTA OSS
  • Bloggare på Mygate Magazine

Sverige har en av världens bästa bartenders

3 år sedan mygatemagazine Artiklar, Event/Kultur, Mat/Dryck, Mygate Magazine, Nöje/Livsstil, Nyheter
Dela:

t2dwzcxxshqfqtu9f0cz

Förra helgen avgjordes världens största bartendertävling World Class Bartender of the Year 2016 i Miami. Svensken Johan Evers, bartender- och ägare av Hard Waters tog sig vidare till slutskedet och kan nu betitla sig som en av världens tio bästa bartenders.
Nästan 10,000 bartenders från hela världen deltog i startskedet av World Class 2016 som sedan sållade ut de sista 56 utvalda som i sin tur fick representera sitt land i finalen, som gick av stapeln under förra veckan i Miami. I över fyra dagar fick deltagarna tävla sig genom fyra till sex utmaningar (utefter rankning) och visa upp sina bartenderfärdigheter. Varje utmaning under finalens gång var utformad för att lyfta essentiella bartenderfärdigheter. Tävlande bedömdes utefter sin teknik, personlighet, spritkunskap och stresstålighet.

Johan Evers lyckades prestera i varje gren och imponerade på juryn med en egen nordisk strategi på att skapa innovativa cocktails.

”Jag höll ett extra öga på Johan Evers innan tävlingen och var helt säker på att han skulle hamna bland toppen. Hans strategi är annorlunda och han tar cocktailskapandet till en helt ny nivå med utsökta och vackra cocktails med en nordisk touch”, säger Erik Lorincz, domare i World Class.

”Jag är stolt över allt jag lyckats åstadkomma. Det känns verkligen bra att bli erkänd för mitt arbete och att jag faktiskt hamnat bland topp-tio bartenders i världen. Den här resan tar jag med mig livet ut och jag har inte bara vuxit som bartender, utan också som människa. Jag har träffat så många talangfulla människor som inspirerat mig under resans gång”, säger Johan Evers.

I år satte flera nordiska länder ett stort avtryck i tävlingen då även dansken Johan Andersen hamnade bland topp-sex bästa i tävlingen. Även norska baren Bar Himkok är listad bland de 50 bästa barerna i världen för tillfället och svenska Tjoget har precis fått sig en nominering, vilket onekligen har satt norden på kartan i cocktailsfären.

”Vi har nått en punkt där livsstil och upplevelse går hand i hand. I många år har den kulinariska scenen i Norden arbetat på att finslipa smaker utifrån bra råvaror och detta gäller såväl i drinkar som mat. Vid det här laget har vi nått en punkt där själva drycken är minst lika viktig som hur bartendern väljer att servera den, så att du som gäst får den ultimata upplevelsen. ‘Less is more’ har länge varit ett vinnande koncept och nu bidrar Norden just till ‘more’ i den meningen”, säger Rikard Enell, Account Manager, Diageo Reserve.

Första kvinnliga bartendern att vinna World Class Bartender of the Year

Jennifer Le Nechet, som jobbar bakom baren på Café Moderne i Paris, bländade domarna med spektakulära drinkar under den sista deltävlingen i hennes pop up-bar som axlade punk-tema.

Le Nechet, den första kvinnliga bartendern att göra anspråk på titeln var mycket stolt över vinsten:

“Jag är i chock – det är en sådan ära att ta hem titeln och särskilt när man konkurrerar mot supertalanger från hela världen. Den här veckan har inspirerat mig att fortsätta tänja på gränserna med smaker och undersöka hur alla sinnen kan kopplas genom cocktails”, säger Jennifer Le Nechet.

Nu väntar ett år fyllt av äventyr för Le Nechet. Med vinsten kommer även titeln som ambassadör för Diageo Reserve Brand och med det kommer hon att ha möjlighet att resa runt hela världen på olika uppdrag.

Under tävlingen avslöjades det även att Mexico City arrangerar nästa års upplaga av tävlingen.

 

Kommentarer

bartender diageo Hard Waters Johan Evers Mat&Dryck Mygate Magazine world class World Class Bartender of the Year

Tidigare Inlägg

Julbord på Berns

Nästa Inlägg

CHILI – HET SMAKSÄTTARE

mygatemagazine

Invigning av Terrassen by...

4 år sedan

99 Rosas – nytt...

4 år sedan

Feta med tryffel och...

2 år sedan

Pre Pride Party –...

4 år sedan






Ladda mer...Följ oss på instagram

Annons


Annons

SO/ öppnar lyxhotell i...

11 timmar sedan

LAMMPIZZA MED CHEDDAROST OCH...

24 timmar sedan

Bästa kockarna i Sverige –...

1 dag sedan

SO/ öppnar lyxhotell i Havanna – presenterar ny nivå av lyx i staden

11 timmar sedan
Lagom till Havannas 500-årsjubileum gör Accor en storstilad premiär i den kubanska huvudstaden. Lyxhotellet SO/ Paseo del Prado La Habana slår upp portarna i ett av stadens mest ikoniska kvarter och blir därmed varumärkets första hotell på de amerikanska kontinenterna....

Norges bästa (och godaste)...

2 dagar sedan

Övernatta i ett pepparkakshus, smaka norsk julmat och botanisera på...

Puerto Rico – hjärtat av Karibien...

5 dagar sedan

Förutom vackra stränder och azurblått vatten, erbjuder Puerto Rico en...

Glamourös camping – en...

6 dagar sedan

Lyxiga resor behöver inte innebära femstjärniga hotell. Istället kan man...

Senaste inlägg

  • SO/ öppnar lyxhotell i Havanna – presenterar ny nivå av lyx i staden
  • LAMMPIZZA MED CHEDDAROST OCH PICKLAD LÖK AV CHRISTIAN HELLBERG
  • Bästa kockarna i Sverige – om kockarna själva får rösta
  • Norges bästa (och godaste) julupplevelser
  • RÅSTEKT BLOMKÅL MED HOLLANDAISE, FORELLROM & ROSTAD GRÖNKÅL

Mygate Magazine

Presskontakt:
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine c/o Bergström PR Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Sociala Medier

Copyright (c) 2019. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations