Peter Bedoire – Mat och Dryck
Ginger Coffee
När höstrusket smyger sig på kan det vara skönt med något varmt och stärkande. Ginger Coffee är en flirt med klassikern Irish Coffee.
•1,5 cl farinsocker
•5 cl Virtuous Ginger Vodka
•kaffe
•grädde
Häll farinsockret i glaset och blanda ut med hett kaffe i glaset. Till mängden ca en normal kaffekopp. Häll i vodkan. Grädden ska vara löst vispad och hälls försiktigt på kaffeytan utan att den blandas med övrig vätska. Använd med fördel en sked att försiktigt hälla grädden i så att den lägger sig som ett lock på drinken som bibehåller värmen.
I motsats till vad många tror så ska inte kaffedrinkar drickas med sugrör utan avnjutas direkt från glaskanten så att man får ta del av alla ingredienser när man dricker.
Peter Bedoire
Restaurangchef NOGA matstudio
Mat- & dryckesredaktör Mygate Magazine
redaktionen@mygatemagazine.se