Kocken tipsar - Sebastian Gibrands
TARTE FLAMBÉE MED POTATIS & LÖJROM
Tarte flambée är en fransk variant på pizza med krispig, ojäst botten. Testa Sebastian Gibrands läckra recept! Här har klassiska toppings som skinka och gul lök fått ge vika för lyxig löjrom, kokt potatis och dill.
INGREDIENSER
(4 portioner)
Deg
5,5 dl vetemjöl
2 krm salt
2 dl vatten
3 msk olivolja
Topping
3 dl crème fraiche
4 st kokta potatisar
4 dl ost
Till garnering
100 g löjrom
8 st röda steklökar
1 st knippe dill
1 st knippe gräslök
1 st citron
1 msk salt
1 msk socker
Svartpeppar
Olivolja
Flingsalt
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 250 grader, varmluftseffekt. Knåda samman ingredienserna till degen i 5 minuter. Plasta och låt vila minst 1 timme.
Skiva löken och den kokta potatisen på mandolin. Skär citronen tunt och strö över salt och socker. Låt dra.
Dela degen i fyra delar och kavla ut tunt. Bred ut crème fraiche på botten. Täck med potatis och ost. Grädda i ugnen tills den får en gyllene färg.
Ta ut och toppa med rödlök, löjrom, den saltade citronen och örter. Avsluta med olivolja och nymalen svartpeppar.
Presenteras av: