Mat & Dryck
Välkommen hem till Melker – ny krog öppnar i Uppsala
I det gamla anrika stadshotellet mitt i Uppsala öppnar nu krögaren Melker Andersson sin nya restaurang Heart & Bones.
– När jag såg den fina lokalen kände jag direkt att det var som att komma hem. Och så ska det kännas för alla som kommer hit. Det ska bli en krog och ett vardagsrum som man vill komma tillbaka till många gånger, säger han.
I själva namnet, Heart & Bones, ligger grunden till hur Melker har tänkt sig krogen. Det är ett uttryck för någonting man gör fullt ut.
– Jag har landat efter alla år med många krogar och känner mig trygg. Här ska det inte bli några konstigheter, inget banbrytande eller effektfullt utan bara jag. Jag vill ha en restaurang som jag lägger ner själ och hjärta i. Kanske den sista …
Heart & Bones på Drottninggatan kommer att ha sjuttio matplatser och sextio barplatser.
Maten kan bäst beskrivas som rak, ärlig och utan konstigheter med råvaran i fokus. Det blir främst fisk, skaldjur och grönsaker plus lite kött på menyn.
Restaurangen kan ses som en naturlig fortsättning på pop-up-krogen Bojabäs i Öregrund förra sommaren. En mindre verksamhet i skarp kontrast till Mr Voon i Stockholm med sina stora ytor.
– Jag vill att man ska känna att Heart & Bones är en trevlig krog dit man vill komma tillbaka många gånger. Tänk dig att det är som hemma i vardagsrummet fast du får service, säger Melker Andersson.
Heart & Bones är en del av Miss Voon-gruppen där Melker Andersson och krögaren Jonas Svensson båda är delägare.