Rödbetssallad med rucola och parmesan
Nu när det finns de smarta förkokta rödbetorna att köpa slipper vi en massa kladd och skalrester i köket. Ät de förkokta rödbetorna direkt som de är, baka dem i ugnen, stek dem med andra grönsaker eller grovriv dem och koka en härlig rödbetssoppa.
Här bjuder vi på en matig sallad med bara smakrika ingredienser. Du kan steka rödbetorna helt hastigt för att så får en mer ljummen sallad.
Ingredienser:
1 förp förkokta rödbetor
1 påse ruccola, ca 70 gram
rivet skal och saften av 1/4 ekologisk citron
4 msk olivolja
salt
malen svartpeppar
75 g parmesanost
1 dl valnötter
Gör så här:
Skölj ev rucolan och strö den över rödbetorna. Riv skalet av citronen och pressa ut juicen, blanda både skal och juice med olivoljan och ringla över grönsakerna.
Strö över lite salt, mal över svartpeppar.
Hyvla över parmesanost och strö på valnötter.
Servera som egen rätt med bröd eller lägg till t ex en färsbiff, eller kallrökt skinka.
Det här receptet är publicerat i samarbete med Säsongens Bästa.