Christian Hellberg
GRILLAD TONFISK MED AVOKADO- OCH CHILIKRÄM AV CHRISTIAN HELLBERG
Den heta avokadokrämen passar utmärkt med den grillade tonfisken. Servera med frisk salsa.
Ingredienser
4 portioner
- 600 g tonfisk i 4 bitar
- 2 msk olivolja
- 2 msk medelhavsrub
- 4 skivor Castello® burger cheddar
Avokado- och chilikräm:
- 3 avokado
- 1 grön chili
- rivet skal och saft av 1 lime
- ½ dl Arla Köket® crème fraiche
- 1 tsk dijonsenap
- 1 krm salt
Salsa fresca:
- 500 g körsbärstomater, gärna olika färger
Dressing:
- 2 vitlöksklyftor
- 2 schalottenlökar
- 1 kruka persilja
- ½ kruka koriander
- 1 röd chili
- rivet skal och saft av 2 lime
- ½ dl olivolja
- 1 krm salt
- ½ huvud isbergssallad
- 1 rödlök
- 4 hamburgerbröd
Medelhavsrub
- 1 tsk mortlade fänkålsfrön
- 1½ msk vitlökspulver
- 1 msk oregano
- 1 tsk chiliflakes
- ½ msk sellerisalt
Gör så här:
Börja med att blanda samman ingredienserna till ruben. Förvara i burk med lock. Dela, kärna ur och skala avokadon. Kärna ur och hacka chilin. Mosa avokadon och blanda med lime, crème fraiche, chili och senap. Smaka av med salt. Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Grovhacka persilja och koriander. Kärna ur chilin. Mixa ingredienserna till dressingen i en mixer. Blanda med tomaterna. Dela och skölj salladen. Skala och skiva rödlöken. Pensla tonfisken med olivolja. Gnid in 2 msk av medelhavsruben och grilla på hög värme ½-1 min. Vänd fiskbitarna. lägg på ost och grilla ytterligare ½-1 min och låt osten smälta. Grilla bröden på båda sidor och lägg ihop med avokadokräm, sallad, rödlök och tonfisk emellan. Servera med salsa fresca.