Middagstipset!
Potatisknyten med färskpotatis
Potatisknyten 4 portioner
20 färskpotatisar
dill
2 paket bacon
2 gula lökar
olivolja
salt, vitpeppar
aluminiumfolie
Gör så här:
Tvätta och rensa potatisen, låt dem koka i 5 minuter med dill och salt. Strimla baconen och tärna löken. När potatisen kokat klart låt dem svalna och skär ner dem i mindre bitar.
Riv aluminiumfolien i fyrkanter, 30 x 30 cm. Pensla kvadraterna med olivolja och lägg potatisen i mitten. Fyll på med lök och bacon. Ta upp aluminiumfoliekanterna och krama ihop så att du sluter ihop knytet. In i ugnen (175°) eller på grillen i ca 15 minuter.
Servera med en bit kött och sallad.
Tips! Välj jämnstora potatisar så att alla blir klara samtidigt. Koka upp vattnet med 1 msk salt per liter vatten. Lägg i potatisen och sätt en digital termometer i mitten. Potatisen behöver snabbt komma upp i temperatur för att få en bra konsistens. Låt koka tills inner-temperaturen är max 94°. Detta gäller på färskpotatisen. Ånga av potatisen och servera. Vinterpotatisen ska hålla en innertemperatur på 96°.