Nektarin & fänkålssallad med Feta
Kombinationen Feta och vattenmelon känner de flesta till men testa gärna den här salladen med nektarin. Den fruktig söta nektarin kompletterar den salta Fetaosten perfekt i den här goda salladen.
Ingredienser:
2 dl quinoa
2 mogna söta nektariner
2 msk flytande honung
1 liten rödlök
1 mindre fänkålstånd
1 avokado
1 dl skalade pistagenötter
1 näve sallad (ruccula, frisée, rose, lollo rosso eller eget val)
Några droppar citronsaft
Gör så här:
Skölj och koka quinoan och låt svalna. Skär nektarinerna i smala klyftor fräs hastigt i olivolja. Ringla över honung, salta, peppra och låt svalna. Skär rödlök och fänkål så fint du kan, gärna med mandolin. Blanda ihop nektarin, rödlök, pistagenötter med quinoa och salladen. Vänd till sist ner fetaosten. Pressa citron och ringla över olivolja. Servera som bufférätt eller till en bit grillad kött eller fisk.
–