Kärleksmums
Vem älskar inte Kärleksmums?
En kaka som är perfekt att baka till många eftersom man bakar den i långpanna, det blir cirka 35 bitar
Med en härligt krämig kaffeglasyr blir den här kakan en vinnare på fikabordet och den gillas av alla åldrar
Recept
225 g smör
2 dl mjölk
5 ägg
390 g socker
320 g vetemjöl
15 g bakpulver
50 g kakao
12 g vaniljsocker
Kaffeglasyr
75 g smör
0,75 dl starkt kaffe
1/2 dl kakao
1,5 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
kokos
Gör såhär
Sätt ugnen på 175°C
Olja eller smöra en långpanna med måtten 40×30 och lägg ett bakplåtspapper i botten
Smält smöret, dra bort kastrullen från plattan och häll på mjölken
Vispa ägg och socker riktigt poröst i cirka 10 min
Blanda dom torra ingredienserna i en bunke vid sidan av
Vänd ner dom torra ingredienserna och vätskan pö om pö i äggsmeten
Häll ned hela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen cirka 20-25 min, testa att sticka ned en provsticka i mitten av kakan när det börjar närma sig sluttid, kakan ska vara helt torr när den är klar
Låt kakan svalna helt i formen och vänd den upp och ned på en ugnsplåt med bakplåtspapper
Rör ihop allt till glasyren och smält smöret och blanda ihop
Bre på glasyren på kakan och strö över kokos på hela kakan
Skär upp din Kärleksmums i önskade bitar och servera