Alltså den här pajen. Ok. Den är så underbart god så jag finner inte ord
Du bara måste prova att baka den
Du kommer inte bli besviken

Recept
Pajdeg
120 g smör, rumstempererat
180 g vetemjöl (eller byt ut mot Finax glutenfria mix samma mängd för glutenfritt)
60 g florsocker
20 g äggula
Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg.
Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rundel och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
Fodra formen ända upp på kanterna och skär bort överflödig deg.
Låt vila i kylen.
Fyllning – Frangepane
120 g strösocker
120 g rumsvarmt smör
2 ägg
120 g mandelmjöl
15 g vetemjöl (byt ut mot samma mängd glutenfritt mjöl)
1/2 tsk vaniljsocker
Vispa smör och socker med elvisp
Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en slät kräm
Toscamassa
50 g smör
50 g strösocker
50 g grädde
50 g honung
50 g mandelspån
Väg upp alla ingredienser FÖRUTOM mandelspån i en kastrull
Koka upp allt till 118 °C eller tills du har en ljusbrun färg
Blanda ned mandeln
Montering
Värm ugnen till 180°C
Fodra en pajform 24 cm med din kylna pajdeg
Nagga botten med en gaffel
Fyll hela pajen med frangepane
Blanda frysta blåbär i lite maizena och strö över fyllningen
Baka av pajen i cirka 15-20 minuter tills den fått en gyllenbrun färg
Ta ut pajen och låt den svalna något
Värm ugnen till 225°C
Häll på toscamassan och grädda av pajen cirka 3-5 min tills toscan får en fin gyllene färg