
Prinsesstårta
Det här är min favorit tårta när det kommer till kalas
Den är så magisk god när du gör allt själv, botten, sylt och vaniljkräm
Så här kommer allt du behöver för att baka din egen Prinsesstårta

Tårtbotten glutenfri
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl (80 g) potatismjöl
1 dl (60 g) glutenfri mjölmix (Semper mix eller finax)
1 1/2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke i cirka 5-10 min
Blanda potatismjöl, mjölmix och bakpulver och sikta ner det i smeten. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, mjölad med potatismjöl
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig innan du tar ut den
Låt svalna och skär sedan kakan i fyra bottnar
Vaniljkräm
250 g röd mjölk
1/2 vaniljstång
60 g äggula ( 3 st )
60 g strösocker
3 msk maizena mjöl
15 g rumsvarmt smör
Väg upp mjölk i en kastrull och dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna och lägg frön och vaniljstång i kastrullen och koka upp tillsammans med mjölken och ställ åt sidan. Låt stången ligga kvar i mjölken cirka 10 min för att få ur mycket smak.
Tag upp stången från mjölken och skölj av den och lägg för att torka
Väg upp äggula, socker och maizena i en skål och vispa upp luftigt
Koka upp mjölken igen och slå den varma vätskan över äggblandningen, vispa ihop och häll tillbaka i kastrullen och sjud på svag värmde under ständig vispning tills krämen tjocknar. Rör i smöret och häll krämen i en ren bunke, plasta direkt på krämen och ställ för att svalna
Hallonsylt
500 g frysta hallon
200 g strösocker
vaniljstången från krämen
Koka ihop tills sylten tjocknar och ställ för att svalna
Montera tårtan
Du behöver cirka 5 dl vispgrädde
500 g marsipan
Skär upp botten i fyra lika tjocka delar
Första botten brer du på hallonsylt och lite vispad grädde
Placera andra botten på den första och bre på vaniljkrämen
Placera tredje botten och bre på hallonsylt och lite vispad grädde
Placera fjärde botten och spackla hela tårtan med lite vispad grädde så
den täcks
Ställ in i kylskåpet och låt sjunka ihop till dagen efter
Vispa cirka 5 dl grädde och täck hela tårtan ordentligt och få den så jämn och rak som möjligt på toppen
Kavla marsipanen med lite glutenfri mjölmix så den inte fastnar i bordet
Täck hela tårtan och dra i sidorna medans du fixerar marsipanen med andra handen så du får en slät och fin tårta
Avsluta med att pudra med florsocker i en tesil