• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Filmjölksbröd med russin

3 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

Detta formbröd bakas med bovetemjöl som gör det naturligt glutenfritt utan någon vetestärkelse vilket är ett utmärkt val till dom som har celiaki
Otroligt saftigt och smakrikt och du kan fylla brödet med vad du vill för att göra det än mer gott!
Tillsätt aprikoser och rostade hasselnötter och du har ett otroligt gott fruktbröd.


Recept 1 bröd

4 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 dl havregryn (rent havre)
2 tsk bikarbonat
1 ½ tsk salt
1 dl linfrön
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 näve russin (kan uteslutas eller ersättas med mer)

Gör såhär

Sätt ugnen på 200°C
Häll alla ingredienser i en skål och rör ihop med en träslev
Häll ned smeten i en bakplåtsklädd brödform eller olja brödformen innan
Strö över krossat bovete och flingsalt
Baka brödet i mitten av ugnen i cirka 40-50 min
Låt brödet svalna i formen innan du skär upp det

Ät med bregott brynt smör och en skiva ost. Så gott


Tidigare Inlägg

Syltkakor

Nästa Inlägg

Prinsesstårta

fridalindqvist

Chokladbollar

4 år sedan 0

Seg brownie

4 år sedan 0

Glutenfri Brownie

4 år sedan 0

Kolasnitt

4 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz