• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Kärleksmums

4 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

Vem älskar inte Kärleksmums?
En kaka som är perfekt att baka till många eftersom man bakar den i långpanna, det blir cirka 35 bitar
Med en härligt krämig kaffeglasyr blir den här kakan en vinnare på fikabordet och den gillas av alla åldrar


Recept

225 g smör
2 dl mjölk
5 ägg
390 g socker
320 g vetemjöl
15 g bakpulver
50 g kakao
12 g vaniljsocker

Kaffeglasyr

75 g smör
0,75 dl starkt kaffe
1/2 dl kakao
1,5 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
kokos

Gör såhär

Sätt ugnen på 175°C
Olja eller smöra en långpanna med måtten 40×30 och lägg ett bakplåtspapper i botten

Smält smöret, dra bort kastrullen från plattan och häll på mjölken
Vispa ägg och socker riktigt poröst i cirka 10 min
Blanda dom torra ingredienserna i en bunke vid sidan av
Vänd ner dom torra ingredienserna och vätskan pö om pö i äggsmeten
Häll ned hela smeten i formen och grädda i mitten av ugnen cirka 20-25 min, testa att sticka ned en provsticka i mitten av kakan när det börjar närma sig sluttid, kakan ska vara helt torr när den är klar
Låt kakan svalna helt i formen och vänd den upp och ned på en ugnsplåt med bakplåtspapper

Rör ihop allt till glasyren och smält smöret och blanda ihop
Bre på glasyren på kakan och strö över kokos på hela kakan
Skär upp din Kärleksmums i önskade bitar och servera

Tidigare Inlägg

Äppelpaj Glutenfri

Nästa Inlägg

Cookies

fridalindqvist

Choklad och hasselnötsmaränger

3 år sedan 0

Bröd i långpanna

4 år sedan 0

Kanelbullar

4 år sedan 0

Filmjölksbröd med russin

3 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz