
Drömtårta
Rulltårta med smörkräm med smak av kola
Enkelt, snabbt och mycket gott

Recept
3 ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver.
Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.
Låt den kallna
Smörkräm
250 g smör osaltat, rumstempererat
70 g äggvita [2-3 st]
120 g strösocker [1,5 dl]
1 förp dulce de leche (tillsätt efter smak)
Lägg äggvitor, strösocker och salt i en skål. Sätt skålen över ett varmt vattenbad på spisen och vispa lite lätt tills alla sockerkristaller har lösts upp (cirka 55 grader).
Ta bort skålen från värmen och vispa med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat.
Tillsätt smöret i omgångar och vispa tills det blir en slät och fin kräm. Tillsätt dulce de leche efter smak.
Stryk ut ett tunt lager med smörkräm över chokladbottnen och rulla försiktigt ihop rulltårtan mot dig. Avsluta med att spänna ihop den medan den ligger kvar i bakplåtspappret