• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Seg brownie

4 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

Brownie är ett av mina favorit bakverk att äta och baka, och just det här receptet har följt med mig under många år eftersom man rör ihop allt i en kastrull så det går väldigt fort
Jag bakar alltid min brownie med nötmjöl och då blir den helt perfekt seg och kladdig
Servera med en klick lösvispad grädde eller en kula vaniljglass


Recept

150 g smör
250 g strösocker
70 g kakao
1 nypa flingsalt
3 g vaniljsocker
2 ägg
70 g mandelmjöl

Gör såhär

Sätt på ugnen på 160°C
Smörj kanterna på en bakform ca 20×20 cm med smör och täck botten med bakplåtspapper
Väg upp socker, kakao, salt, vaniljsocker och mandelmjöl i en skål och blanda ihop och ställ åt sidan
Smält smöret i en kastrull på hög värme så det blir brynt, dra bort kastrullen från värmen när det vita från smöret är borta och det luktar lite nötigt från smöret
Rör ned dom torra ingredienserna i kastrullen och blanda väl
Blanda försiktigt ned 1 ägg i taget med en slickepott tills äggen gått ihop helt med smeten, blanda ytterligare nån minut tills smeten känns lite seg
Häll ned smeten i din ugnsform och grädda i mitten av ugnen i 22 minuter
Låt kakan svalna helt innan du vänder ut den från formen

Tidigare Inlägg

Cheesecake

Nästa Inlägg

Grahamsfrallor

fridalindqvist

Cupcakes

4 år sedan 0

Kokostoppar

4 år sedan 0

Kanelbullar

4 år sedan 0

Budapestrulle

4 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz