Seg brownie
Brownie är ett av mina favorit bakverk att äta och baka, och just det här receptet har följt med mig under många år eftersom man rör ihop allt i en kastrull så det går väldigt fort
Jag bakar alltid min brownie med nötmjöl och då blir den helt perfekt seg och kladdig
Servera med en klick lösvispad grädde eller en kula vaniljglass
Recept
150 g smör
250 g strösocker
70 g kakao
1 nypa flingsalt
3 g vaniljsocker
2 ägg
70 g mandelmjöl
Gör såhär
Sätt på ugnen på 160°C
Smörj kanterna på en bakform ca 20×20 cm med smör och täck botten med bakplåtspapper
Väg upp socker, kakao, salt, vaniljsocker och mandelmjöl i en skål och blanda ihop och ställ åt sidan
Smält smöret i en kastrull på hög värme så det blir brynt, dra bort kastrullen från värmen när det vita från smöret är borta och det luktar lite nötigt från smöret
Rör ned dom torra ingredienserna i kastrullen och blanda väl
Blanda försiktigt ned 1 ägg i taget med en slickepott tills äggen gått ihop helt med smeten, blanda ytterligare nån minut tills smeten känns lite seg
Häll ned smeten i din ugnsform och grädda i mitten av ugnen i 22 minuter
Låt kakan svalna helt innan du vänder ut den från formen