
Äppelpaj Glutenfri
När jag bakar smulpaj går jag aldrig efter recept utan bara på känsla och konsistens
Men nu har jag mätt upp och skrivit ned allt i ett recept för att kunna dela med mig av till er
Den här pajen vart så magiskt god, den godaste äppelpaj jag bakat, och hemligheten är att ha i mandelspån i degen som ger ett härligt crunch

Recept
Smuldeg
200 g smör
2 dl havregryn
1 dl rismjöl
5 dl glutenfri mjölmix (jag använder Semper)
1 dl socker
1 dl mandelspån
Fyllning
4-5 äpplen
Kanel
Kardemumma
Ljus sirap
Gör såhär
Sätt ugnen på 180°C
Mät upp alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en deg, lägg degen i kylskåpet medans du skär upp dina äpplen till pajen
Jag brukar skära mina äpplen till klyftor som jag blandar med en nypa stött kardemumma och en nypa kanel
Lägg ut dina äpplen i en ugnsform och ringla över ljus sirap
Strö ut din smuldeg så det täcker alla äpplen
Baka din paj i mitten av ugnen i 40-45 min
Låt din paj svalna något och servera med lättvispad grädde med 1 tsk vaniljsocker i eller vaniljkräm