• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Äppelpaj Glutenfri

4 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

När jag bakar smulpaj går jag aldrig efter recept utan bara på känsla och konsistens
Men nu har jag mätt upp och skrivit ned allt i ett recept för att kunna dela med mig av till er
Den här pajen vart så magiskt god, den godaste äppelpaj jag bakat, och hemligheten är att ha i mandelspån i degen som ger ett härligt crunch

Recept

Smuldeg
200 g smör
2 dl havregryn
1 dl rismjöl
5 dl glutenfri mjölmix (jag använder Semper)
1 dl socker
1 dl mandelspån

Fyllning
4-5 äpplen
Kanel
Kardemumma
Ljus sirap

Gör såhär

Sätt ugnen på 180°C
Mät upp alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en deg, lägg degen i kylskåpet medans du skär upp dina äpplen till pajen
Jag brukar skära mina äpplen till klyftor som jag blandar med en nypa stött kardemumma och en nypa kanel
Lägg ut dina äpplen i en ugnsform och ringla över ljus sirap

Strö ut din smuldeg så det täcker alla äpplen
Baka din paj i mitten av ugnen i 40-45 min

Låt din paj svalna något och servera med lättvispad grädde med 1 tsk vaniljsocker i eller vaniljkräm


Tidigare Inlägg

Hallongrottor

Nästa Inlägg

Kärleksmums

fridalindqvist

Toscapaj med blåbär

3 år sedan 0

Chokladsnitt

4 år sedan 0

Bananbröd

4 år sedan 0

Marängtårta

4 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz