• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Granola

2 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

Jag tycker om att börja min morgon med en skål naturell yoghurt toppad med en knaprig och energirikt granola
Det finns många olika märken att välja på i affären men varför inte göra din egen där du kan välja vad som ska vara i? Det är super lätt och går fort att göra, sen känns det lite extra lyxigt när man vet att man gjort den själv 🙂

Recept

8 dl Havregryn
2 dl bovetekross
3 dl nötter ( jag hade mandlar)
2 dl riven kokos

2 dl vatten
1 dl ljus eller mörk sirap
1 dl rapsolja
1 msk kanel
1 msk kardemumma

Gör såhär

Värm ugnen till 150°C
Klä en plåt med bakplåtspapper
Häll ut havre, bovetekross, nötter och kokos på plåten och blanda ihop med händerna
Ta fram en kastrull och häll i vatten, sirap, rapsolja, kanel och kardemumma och värm på medelvärme så det smälter ihop, det ska inte koka 
Häll över den varma blandningen på plåten och arbeta ihop så det blir ordentligt blandat med de torra ingredienserna


Rosa granolan i mitten av ugnen i 30 min, ta ut plåten och rör runt och grädda igen i cirka 30 min
Om granolan inte känns torr kan du stänga av ugnen och låta den torka på eftervärmen med stängd lucka

Förvara din granola i glasburk med tätt lock
Hållbarhet cirka 2 veckor

Tidigare Inlägg

Bröd i långpanna

Nästa Inlägg

Budapestrulle

fridalindqvist

Grahamsfrallor

2 år sedan 0

Macarons

2 år sedan 0

Cheesecake

2 år sedan 0

Jordgubbsdröm

2 år sedan 0

Leave a Reply

avatar
wpdiscuz_captcharefresh
avatar
wpdiscuz_captcharefresh
  Subscribe  
Notify of

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2021. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz