
Toscapaj med blåbär
Alltså den här pajen. Ok. Den är så underbart god så jag finner inte ord
Du bara måste prova att baka den
Du kommer inte bli besviken

Recept
Pajdeg
120 g smör, rumstempererat
180 g vetemjöl (eller byt ut mot Finax glutenfria mix samma mängd för glutenfritt)
60 g florsocker
20 g äggula
Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg.
Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rundel och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
Fodra formen ända upp på kanterna och skär bort överflödig deg.
Låt vila i kylen.
Fyllning – Frangepane
120 g strösocker
120 g rumsvarmt smör
2 ägg
120 g mandelmjöl
15 g vetemjöl (byt ut mot samma mängd glutenfritt mjöl)
1/2 tsk vaniljsocker
Vispa smör och socker med elvisp
Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en slät kräm
Toscamassa
50 g smör
50 g strösocker
50 g grädde
50 g honung
50 g mandelspån
Väg upp alla ingredienser FÖRUTOM mandelspån i en kastrull
Koka upp allt till 118 °C eller tills du har en ljusbrun färg
Blanda ned mandeln
Montering
Värm ugnen till 180°C
Fodra en pajform 24 cm med din kylna pajdeg
Nagga botten med en gaffel
Fyll hela pajen med frangepane
Blanda frysta blåbär i lite maizena och strö över fyllningen
Baka av pajen i cirka 15-20 minuter tills den fått en gyllenbrun färg
Ta ut pajen och låt den svalna något
Värm ugnen till 225°C
Häll på toscamassan och grädda av pajen cirka 3-5 min tills toscan får en fin gyllene färg