• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Toscapaj med blåbär

3 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

Alltså den här pajen. Ok. Den är så underbart god så jag finner inte ord
Du bara måste prova att baka den
Du kommer inte bli besviken

Recept

Pajdeg


120 g smör, rumstempererat
180 g vetemjöl (eller byt ut mot Finax glutenfria mix samma mängd för glutenfritt)
60 g florsocker 
20 g äggula 

Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. 
Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rundel och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
Fodra formen ända upp på kanterna och skär bort överflödig deg.
Låt vila i kylen.

Fyllning – Frangepane

120 g strösocker
120 g rumsvarmt smör
2 ägg
120 g mandelmjöl
15 g vetemjöl (byt ut mot samma mängd glutenfritt mjöl)
1/2 tsk vaniljsocker

Vispa smör och socker med elvisp
Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en slät kräm

Toscamassa

50 g smör
50 g strösocker
50 g grädde
50 g honung
50 g mandelspån

Väg upp alla ingredienser FÖRUTOM mandelspån i en kastrull
Koka upp allt till 118 °C eller tills du har en ljusbrun färg
Blanda ned mandeln

Montering

Värm ugnen till 180°C
Fodra en pajform 24 cm med din kylna pajdeg
Nagga botten med en gaffel
Fyll hela pajen med frangepane
Blanda frysta blåbär i lite maizena och strö över fyllningen
Baka av pajen i cirka 15-20 minuter tills den fått en gyllenbrun färg
Ta ut pajen och låt den svalna något
Värm ugnen till 225°C
Häll på toscamassan och grädda av pajen cirka 3-5 min tills toscan får en fin gyllene färg

Tidigare Inlägg

Choklad och hasselnötsmaränger

fridalindqvist

Morotskaka

4 år sedan 0

Kokostoppar

4 år sedan 0

Chokladbollar

4 år sedan 0

Jordgubbsdröm

4 år sedan 0
Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2023. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz