Cookies
En riktig klassiker i USA, Chocolate chip cookies och så underbart goda
Dom här kakorna har jag smaksatt med rostade hasselnötter och hackad Marabou schweizernöt
Ett riktigt vinnarrecept om du vill ha sega, spruckna cookies
Recept
2 dl hasselnötter
200 g marabou schweizernöt
230 g rumsvarmt smör
170 g strösocker
120 g farinsocker strö
330 g vetemjöl
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Gör såhär
Sätt ugnen på 190°C
Rosta hasselnötter i ugn i cirka 7 min eller i stekpanna tills dom får en gyllene färg och gnugga sedan bort skalet
Grovhacka hasselnötterna och chokladen och ställ åt sidan
Blanda smör, strösocker och farinsocker i maskin med vinge cirka 5 min
Rör ned ägget i smörblandningen
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan allt ner i smörblandningen
Häll tillsist ned dom hackade hasselnötterna och den hackade chokladen och arbeta försiktigt in allt
Väg upp smeten i 25 g högar, som du sedan rullar till bollar och lägger glest på en plåt med bakplåtspapper, tryck till varje boll litegrann så dom lättare kan flyta ut
Baka av kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 min
Låt kakorna svalna