• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Cookies

2 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

En riktig klassiker i USA, Chocolate chip cookies och så underbart goda
Dom här kakorna har jag smaksatt med rostade hasselnötter och hackad Marabou schweizernöt
Ett riktigt vinnarrecept om du vill ha sega, spruckna cookies

Recept

2 dl hasselnötter
200 g marabou schweizernöt
230 g rumsvarmt smör
170 g strösocker
120 g farinsocker strö
330 g vetemjöl
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Gör såhär

Sätt ugnen på 190°C
Rosta hasselnötter i ugn i cirka 7 min eller i stekpanna tills dom får en gyllene färg och gnugga sedan bort skalet
Grovhacka hasselnötterna och chokladen och ställ åt sidan

Blanda smör, strösocker och farinsocker i maskin med vinge cirka 5 min
Rör ned ägget i smörblandningen
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan allt ner i smörblandningen
Häll tillsist ned dom hackade hasselnötterna och den hackade chokladen och arbeta försiktigt in allt
Väg upp smeten i 25 g högar, som du sedan rullar till bollar och lägger glest på en plåt med bakplåtspapper, tryck till varje boll litegrann så dom lättare kan flyta ut
Baka av kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 min
Låt kakorna svalna

Tidigare Inlägg

Kärleksmums

Nästa Inlägg

Chokladbollar

fridalindqvist

Cheesecake

2 år sedan 0

Glutenfri Brownie

2 år sedan 0

Prinsesstårta

1 år sedan 0

Kladdkaka

2 år sedan 0

Leave a Reply

avatar
wpdiscuz_captcharefresh
avatar
wpdiscuz_captcharefresh
  Subscribe  
Notify of

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2021. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz