Bröd i långpanna
Enkelt bröd som knådas ihop i maskin och bakas av i långpanna
Du slipper rulla frallor och får ett härligt fluffigt och mjukt bröd som smakar ljuvligt
Recept
2,5 dl mjölk
2,5 dl vatten
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
11 dl vetemjöl
1 msk ljus sirap
Gör såhär
Blanda mjölk och vatten i en kastrull, ljumma upp till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen, rör om så att jästen löser upp sig.
Tillsätt salt, honung, sirap och vetemjöl. Knåda till en smidig deg som är lite kladdig. Täck bunken och låt jäsa 45 minuter.
Smörj en långpanna med olja.
Tippa ur degen i en långpannan ca 30×40 cm och platta ut den med fingrarna så att den täcker hela botten. Täck med duk och låt jäsa ytterligare 45-60 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär degen i rutor, använd lite olja på degskrapan så fastnar inte degen.
Strö över lite vetemjöl
Baka mitt i ugnen i cirka 20 min.
Låt svalna på galler