• PRISCILLA
  • STEPHANIE BERGSTRÖM
  • MALIN SVANTESDOTTER
  • NATHALIE BERGSTRÖM
  • ANNA SALETTI
  • REDAKTIONSBLOGGEN
  • CECILIA
  • NICO & YAZ
Sweets By Frida
  • HEM
  • NYHETER
  • BLOGGAR
  • NÖJE/LIVSSTIL
  • REDAKTIONSBLOGGEN
    • TIPSA REDAKTIONEN
  • RESOR
    • RESEREPORTAGE & RESTIPS
  • MAT/DRYCK
    • RECEPT
    • FREDRIK JONSSON MAT & DRYCK
    • KOCKEN TIPSAR
      • MATTIAS LARSSON
      • JESSICA FREJ
      • PERNILLA WAHLGREN
    • MATPATRULLEN
    • MAJS KELLER – MATINSPIRATÖR
    • DRINKTIPSET
    • PETER BEDOIRE
  • KONTAKTA OSS

Bröd i långpanna

2 år sedan fridalindqvist Övrigt 0
Dela:

Enkelt bröd som knådas ihop i maskin och bakas av i långpanna
Du slipper rulla frallor och får ett härligt fluffigt och mjukt bröd som smakar ljuvligt


Recept

2,5 dl mjölk
2,5 dl vatten
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
11 dl vetemjöl

1 msk ljus sirap

Gör såhär

Blanda mjölk och vatten i en kastrull, ljumma upp till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen, rör om så att jästen löser upp sig.
Tillsätt salt, honung, sirap och vetemjöl. Knåda till en smidig deg som är lite kladdig. Täck bunken och låt jäsa 45 minuter.
Smörj en långpanna med olja.
Tippa ur degen i en långpannan ca 30×40 cm och platta ut den med fingrarna så att den täcker hela botten. Täck med duk och låt jäsa ytterligare 45-60 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär degen i rutor, använd lite olja på degskrapan så fastnar inte degen.
Strö över lite vetemjöl
Baka mitt i ugnen i cirka 20 min.
Låt svalna på galler

Tidigare Inlägg

Glass utan maskin

Nästa Inlägg

Granola

fridalindqvist

Chokladsnitt

2 år sedan 0

Prinsesstårta

1 år sedan 0

Kokostoppar

2 år sedan 0

Cheesecake

2 år sedan 0

Leave a Reply

avatar
wpdiscuz_captcharefresh
avatar
wpdiscuz_captcharefresh
  Subscribe  
Notify of

Hej och välkommen till min blogg som handlar enbart om bakning.

Mitt namn är Frida och jag har en bakgrund som hemmabakare som följde min dröm att starta eget bageri för några år sen.
I dag har jag inte kvar bageriet men min passion för bakning finns alltid kvar.
I den här bloggen bjuder jag på alla mina bästa recept som jag samlat på mig under åren och favoriter från bageriet.

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta
  • Chokladtryfflar
  • Prinsesstårta
  • november 2019 (5)
  • augusti 2019 (2)
  • juli 2019 (2)
  • juni 2019 (1)
  • maj 2019 (3)
  • april 2019 (11)
  • mars 2019 (13)

Senaste inläggen

  • Toscapaj med blåbär
  • Choklad och hasselnötsmaränger
  • Drömtårta

Mygate Magazine

Presskontakt
Nathalie Bergström: 073-316 00 37
Mygate Magazine
Torstenssonsgatan 4
114 56 Stockholm

Kategorier

Bakning Övrigt

Sociala medier

Copyright (c) 2021. Mygate Magazine.
Producerad av Bergström Public Relations
wpDiscuz